Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Дроб (Дроб сарма по румънски)

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 5:27 pm    Заглавие на темата: Дроб (Дроб сарма по румънски)

Комплект агнешки карантии + було
5 връзки пресен лук
5 връзки пресен чесън
5-6 яйца
връзка магданоз, връзка копър, сол, пипер

Карантиите се сваряват и се прекарват през месомелачка (без булото, де). Зарзаватът се нарязва на ситничко и се омесва с каймата и яйцата. Добавят се подправките. Хубаво омесеното нещо се слага в хладилника за няколко часа, най-добре за цяла нощ.

Булото се разстила на плота/масата и се изсипва сместа върху него. Завива се в булото и се оформя според тавата/формата за печене. Слага се в подмазаната тава/форма и се пече на умерена температура докато порозовее хубаво булото и започнат да се разнасят аромати Mr. Green

*Под форма имам предвид правоъгълна кексова, не някакви други.

** Ако в цялата работа се добави и варено пилешко могат и хора като мен да го ядат Плезене

Същата процедура може да се приложи спрямо пилешко (вероятно с по-малко зелении), а защо не и с всякакви меса.
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 10:27 pm    Заглавие на темата: Дроб (Дроб сарма по румънски)

Идеята да се смели на кайма много ми хареса и не се разводняват нещата с с някакви оризи. Е, яйцата ми се виждат множко. Проблемът е, че е трудно да се купи свястно було, ако намеря, бих пробвала с удоволствие.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 7:43 am    Заглавие на темата: Дроб (Дроб сарма по румънски)

И аз първоначално се учудих на яйцата, но си трябват за да стегнат сместа, която си е принципно суховата, с разните там дробове и бъбреци...

По повод на ориза - съседите са мъдри хора, и сармите правят с 95% месо и 5% ориз Mr. Green
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Телешки черен дроб на скара в було. Ястия българска кухня
Плодовете и зеленчуците намаляват риска от рак на б... Коментари
Дроб сарма от палачинки Ястия българска кухня
Мусака от св.черен дроб Ястия българска кухня
Телешки стек с гъши дроб Фюжън кухня
Пикантен черен дроб със сос Ястия българска кухня
Телешки черен дроб на фурна Ястия българска кухня
Черен дроб с вино на фурна Ястия българска кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks