Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Лют шоколад

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Книга за оплаквания и похвали -> Бял списък
Автор Съобщение
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Лют шоколад
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 3:14 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Преди малко опитах за първи път тази странна комбинация. Да кажа, че съм маниак на хубавия шоколад, но досега не се бях сещала да го комбинирам с люто. Една фирма (ако каже шефа ще кажа коя е) се е сетила да го направи и резултатът е невероятен. Докато смучеш парченцето си е чист, черен шоколад, след като преглътнеш обаче се усеща невероятният лют вкус. Естествено не е толкова люто, че чак да е гадно. Аз лично съм много впечатлена от комбинацията.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Лют шоколад
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 8:54 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Те ацтеките така са го консумирали - лют. Пробвах и аз преди време, някой беше донесъл от Италия. Хареса ми, ама друго си е да изядеш един 300-грамов Линд със стафидки, или пак толкоз Тоблерон.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 7:53 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Алеко написа:
Те ацтеките така са го консумирали - лют. Пробвах и аз преди време, някой беше донесъл от Италия. Хареса ми, ама друго си е да изядеш един 300-грамов Линд със стафидки, или пак толкоз Тоблерон.

Чела съм и аз за ацтеките, но не вярвах да става за ядене. За Линд си говорим. А Тоблерон не обичам, някак карамела не ми се връзва, или по-скоро твърде ми се връзва в дупките на зъбите Усмивка
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 7:56 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Маца написа:
Алеко написа:

Чела съм и аз за ацтеките, но не вярвах да става за ядене. За Линд си говорим. А Тоблерон не обичам, някак карамела не ми се връзва, или по-скоро твърде ми се връзва в дупките на зъбите Усмивка

Ма пък пестиш после от зъболекар, ако остане по дупките. Mr. Green
начало
рецепти
Маца
Готвач

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 8:05 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Ей го на, с риск да ме порицае шефа.
http://www.lindt.com/1610/3429/3497/3852/4510.asp

Добрата страна е, че според всички последни диети лютото водело до отслабване, така че, най-сетне ще ядем шоколад и ще отслабваме Усмивка Лошото е, че е малко скъпичък, че да си правим диети с него.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 9:24 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Маца, прави си лют шоколад за пиене (обожавам го!), не е толкова скъп; предполагам, че е почти толкова вкусен Готино
начало
рецепти
Маца
Готвач

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 7:34 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

biskvitka написа:
Маца, прави си лют шоколад за пиене (обожавам го!), не е толкова скъп; предполагам, че е почти толкова вкусен Готино

Страхотна идея, благодаря ти Бисквитка. Ако успея да скрия някое и друго парче ще я пробвам в най-скоро време. Усмивка
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 9:13 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Маца, за пиене не прахосвам Линдт; взимам си сравнително качествен шоколад за готвене за тая (и много други работи).
начало
рецепти
Маца
Готвач

Лют шоколад
Пуснато на: Нед Май 20, 2007 9:43 am    Заглавие на темата: лют шоколад

biskvitka написа:
Маца, за пиене не прахосвам Линдт; взимам си сравнително качествен шоколад за готвене за тая (и много други работи).

Аз не само за готвене не взимам Линд, всъщност купуваме Линдт веднъж годишно като голямата награда Усмивка ако не броим бонбонките Линдор. Обикновено купуваме по-стандартни шоколади, но не съм виждала шоколад за готвене. Или може би не знам къде да търся.
начало
рецепти
Meg
Дегустатор

Готви от: 13 Авг 2007

Лют шоколад
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 9:33 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Ммм, голямо попадение се оказа този шокалад с чили точа лиги Обаче не на Линд, а на една италианска компания, чиито продукти отскоро виждам тук-таме из София и досега бях доста скептична към тях. Надписът върху опаковката е Cayen Sorini. 53% какао, малко чили и останалото захар. Но няма масло и мляко. Цената обче е на половината на Линд - 2,40 лв, а вкусът е мнооого добър! Браво на производителите Браво Не съм фен на лютичкото, но следващият път ще взема Линд за сравнение и ще докладвам разликата в съдържанието и усещането Усмивка
Големият плюс на този шоколад е точно остатъчният лют вкус, който не те подтиква бясно към следващото парче, а точно обратното Усмивка
начало
рецепти
Маца
Готвач

Лют шоколад
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 1:00 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Meg написа:
Ммм, голямо попадение се оказа този шокалад с чили точа лиги Обаче не на Линд, а на една италианска компания...

Даже не съм чувала за друг такъв вид, коя е компанията и къде се продава?
начало
рецепти
Meg
Дегустатор

Лют шоколад
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 1:17 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Компанията е Sorini, моделът Cayen (ех, защо все за Porshe си мисля Намигване ) Логото на компанията е червени букви на бял фон, ограден със златиста лентичка и е под модела, значително по-малък надпис от самия модел. Моделът пък е в големи златни букви оградени в червено на черен фон. Абе, що ги пиша такива вместо да сложа една снимчица (ама ще е утре).
Виждала съм тази марка в Халите, но не мисля че там имаше с люта чушка. Специално този го взех от една денонощна квартална будка, спасяваща закъсалите за алкохол и цигари (в случая отидох за цигари на мъжа ми, но си дойдох и със шоколад Усмивка )
начало
рецепти
Маца
Готвач

Лют шоколад
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 3:17 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Благодаря ти Meg, ще го потърся из кварталните магазини.
начало
рецепти
Cap.Morgan
Дегустатор

Готви от: 11 Дек 2006

Лют шоколад
Пуснато на: Сря Авг 29, 2007 6:16 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Да и аз си взимам Сорини и доста ми харесва.Дали има лют , но същевременно и млеечен шоколад защото този който взимам е натурален.
начало
рецепти
Meg
Дегустатор

Лют шоколад
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 10:24 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Ето го обещаният нагледен материял за Sorini:

(специални благодарности на biskvitka, задтео ме "светна" кака става качването на снимки!!!)
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Лют шоколад
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 11:04 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Meg написа:
...моделът Cayen (ех, защо все за Porshe си мисля Намигване )
А, бе, ако се наложи да му сипваш бензин, все за шоколада ще си мислиш Mr. Green.
начало
рецепти
Meg
Дегустатор

Лют шоколад
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 4:22 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Cap. Morgan, не съм виждала комбинация с млечен шоколад. Мисля, че причината е в съчетаването на вкусовете и предпочитанията на потребителите. Хората, които харесват млечния шоколад, търсят сладост, масленост и какао; а тези с предпочитания към натуралния шоколад тъсят преди всичко тръпчивия силен вкус на слабо подстладеното какао. Пък чилито май ще дойде в повечко на любителите на меките нотки. Виж какво се предлага по магазините - меките млечни разновидности обикновено са с меланжови пълнежи за различни вкусове (ягода, портокал, капочино), а "черните" шоколади са с парченца портокалови кори, екстракт от чили, истинско кафе и пр. ... Поне така си мисля аз...
начало
рецепти
Cap.Morgan
Дегустатор

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 8:54 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Да ,наистина ,не бях поглеждал по такъв начин на нещата Усмивка
начало
рецепти
Маца
Готвач

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 10:10 am    Заглавие на темата: лют шоколад

Meg написа:
Cap. Morgan, не съм виждала комбинация с млечен шоколад. Мисля, че причината е в съчетаването на вкусовете и предпочитанията на потребителите. Хората, които харесват млечния шоколад, търсят сладост, масленост и какао; а тези с предпочитания към натуралния шоколад тъсят преди всичко тръпчивия силен вкус на слабо подстладеното какао. Пък чилито май ще дойде в повечко на любителите на меките нотки. Виж какво се предлага по магазините - меките млечни разновидности обикновено са с меланжови пълнежи за различни вкусове (ягода, портокал, капочино), а "черните" шоколади са с парченца портокалови кори, екстракт от чили, истинско кафе и пр. ... Поне така си мисля аз...

Ми аз пък не съм особено съгласна. По принцип предпочитам млечен шоколад - най-вече топящ се такъв - Линдор например. Но пък чили вариантът на Линд ми хареса много. Освен това комбинацията между черен шоколад и млечен пълнеж също я одобрявам. От друга страна не мога да понасям млечен шоколад с ягода, портокал и прочие гадни добавки. Според мен производителите са решили, че добре ще контрастират двата вкуса. Освен това напоследък е изключително модно да се яде, и да се афишира предпочитанието към натуралния шоколад (което си е чиста мода според мен).
Както установи сравнението черният е също толкова калоричен като млечният.
Така че всичко идва от вкуса.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:32 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Маца написа:
...Както установи сравнението черният е също толкова калоричен като млечният...

Но не е толкова накъртващо сладък, а с това лютичко, ох... точа лиги
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 1:28 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Хм, мойте два гроша: любимият ни вкъщи е Линд тъмен шоколад с портокал и бадеми, та не мисля, че портокалът отива на млечни шоколади единствено.
Лютия също го пробвах, ям го рядко и по-малко (щото ми люти), но е много вкусен Усмивка
Cap.Morgan
Дегустатор

Лют шоколад
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 5:00 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Маца написа:

...Както установи сравнението черният е също толкова калоричен като млечният...

Калориите не са най-важното понякога.В здравно списание съм чел ,че малки количества натурален шоколад на ден помагат много на сърдечно-съдовата система, но прибавянето на захар мазнини и все пак малкото повече калории премахват благоприятния ефект.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Лют шоколад
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 3:55 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Да докладвам. След дълго издирване вчера най-сетне успях да купя въпросния на Сорини.
Ще ми се да кажа, че ми хареса много, но не е точно така.
Всъщност самият шоколад не ми хареса, иначе лютият ефект си е добре.
Очевидно се явявам като някаква голяма претенция, но Линд си е много по-добре.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Лют шоколад
Пуснато на: Нед Сеп 23, 2007 10:41 pm    Заглавие на темата: лют шоколад

Маца написа:
Очевидно се явявам като някаква голяма претенция, но Линд си е много по-добре.

Аха!
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Течен „шоколад” Диетични рецепти
Ягоди потопени в шоколад Десерти и сладкиши
Качественият черен шоколад Бял списък
Кръмбъл с круши и шоколад Десерти и сладкиши
Кексчета с шоколад Десерти и сладкиши
Горещ шоколад Безалкохолни коктейли и напитки
Торта с шоколад и орехи от г-н Ангелов Десерти и сладкиши
Мус шоколад с натрошени целувки Десерти и сладкиши
Бисквитена торта “Мус шоколад” Десерти и сладкиши
Бърза и лесна торта с течен шоколад Десерти и сладкиши
Течен шоколад (домашна рецепта) Десерти и сладкиши
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Книга за оплаквания и похвали -> Бял списък
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks