Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Картофи във вестник на микровълнова

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Салати, ордьоври, мезета и закуски
Автор Съобщение
ROSSI ROSSI
Дегустатор

Готви от: 16 Ное 2006

Пуснато на: Сря Юни 13, 2007 11:39 am    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

Сурови картофи се измиват. Взима се вестник, който се накъсва на големи парчета и всеки картоф /трябва да се големички/ се увива старателно с вестника, който от мокрия картоф също става влажен. Така увитите няколко картофа се мушкат в микровълнова печка и за 7-8 мин. /зависи от количеството/ стават готови.

Резултатът е нещо средно между печени и варени.

Сервирам като разрязвам на половинки, както са си с кожата и всеки си маже върху тях масълце и ръси или с пипер, или със самардала....

Ммммм.... Облизване Искам да ви кажа, че не съм имала провали с тези картофи! Mr. Green
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Сря Юни 13, 2007 11:45 am    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

Тази рецепта я научих, когато си купих първата микровълнова (преди около 10 години). В книжката към микрото я имаше, дори си имаше автоматична програма за тази рецепта, само трябваше да се курдиса грамажа.

За сведение рецептата там се казваше "Jacket potatoes" и се препоръчваше да се надупчат с вилица преди завиване. Така и ги правим вкъщи.
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Пуснато на: Сря Юни 13, 2007 1:53 pm    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

MR.LAZY написа:
Така и ги правим вкъщи.

И после си четете новините върху картофите ли Mr. Green Майтапът настрана, сефте го чувам това чудо, още довечера ще пробвам.
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Сря Юни 13, 2007 2:11 pm    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

to4ica написа:
MR.LAZY написа:
Така и ги правим вкъщи.

И после си четете новините върху картофите ли Mr. Green
Вкъши предпочитаме бяла хартия, с вестник не сме пробвали. Само внимайвай да не прекалиш с времето, че не стават за ядене.
начало
рецепти
ROSSI ROSSI
Дегустатор

Готви от: 16 Ное 2006

Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 3:08 pm    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

Ами на мен ми я казаха с вестник и винаги така съм я правила. Но пък се получава! Mr. Green А и вестник се намира Плезене
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 3:13 pm    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

Забравих да кажа - първия път естествено се прецаках с времето и стана талаш. Втората и следващите порции си бяха чудесни! Използвах принтерна А4 откъм бялата страна, от другата имаше стихове, които превеждах Смях Картофките станаха чиста поезия!
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 3:29 pm    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

to4ica написа:
Забравих да кажа - първия път естествено се прецаках с времето и стана талаш. Втората и следващите порции си бяха чудесни! Използвах принтерна А4 откъм бялата страна, от другата имаше стихове, които превеждах Смях Картофките станаха чиста поезия!

Плащай лицензионна такса за "Литературно меню"! Mr. Green
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Пуснато на: Вто Юни 19, 2007 3:32 pm    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

Алеко написа:

Плащай лицензионна такса за "Литературно меню"! Mr. Green

Няма проблем, в бира, нали Mr. Green ?
начало
рецепти
Kabal
Дегустатор

Готви от: 06 Май 2006

Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 6:41 am    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

Винаги съм ги правил с хартия за печене. Непременно трябва да се надупчат с вилица. И след изваждането се увиват в алуминиево фолио да отлежат за известно време. Когато са много големи картофите дайе пускам 1-2 мин допълнително от това което е изчислила автоматично печката ми но никога не е имало провал.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 9:40 am    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

Аз пък все искам да питам - ако е с вестник, има ли значение кой ще е органът (печатният)?
начало
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Вто Яну 29, 2008 9:54 am    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова Дублирай поста като нова тема

Аз ги правя с хартия за печене. Но иначе си имам автоматична програма за това, но трябва да се чете за колко големи картофи е тя. Но пък и сорта на картофа трябва да е добър. Има едни, специално за печене са много подходящи, по-меки са.
начало
рецепти
ТеА75
Дегустатор

Готви от: 09 Яну 2008

Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 1:04 pm    Заглавие на темата: Картофи във вестник на микровълнова

лично аз никога не съм ги огъвала в хартия. измивам ги, набождам ги с вилица, 9 мин в микровълновата и готово. говорим за големи картофи.
във фурната ги измивам, салагам им една сол, набождам ги и пека завити в фолио.
начало
рецепти
gotin
Готвач

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 4:10 pm    Заглавие на темата: Re: Картофи във вестник на микровълнова

ROSSI ROSSI написа:
Сурови картофи се измиват. Взима се вестник, който се накъсва на големи парчета и всеки картоф /трябва да се големички/ се увива старателно с вестника, който от мокрия картоф също става влажен. Така увитите няколко картофа се мушкат в микровълнова печка и за 7-8 мин. /зависи от количеството/ стават готови.
Резултатът е нещо средно между печени и варени.
Сервирам като разрязвам на половинки, както са си с кожата и всеки си маже върху тях масълце и ръси или с пипер, или със самардала....
Ммммм.... Облизване Искам да ви кажа, че не съм имала провали с тези картофи! Mr. Green

Тези картофи ги правя вече от 10-12 години. Навсякъде ги рекламирам като нещо изключително приятно и нямащо еквивалент. Никакъв вид приготвяне на картофи не може да се сравни с него по вкус.
Стават подобни на кестени. И, правилно, нито варени, нито печени.
Най-близко са до печени в пепел, но в микровълновата са по-вкусни.
Пробвал съм най-различни варианти :
- в затворена йена-глас купа,
- с добавка на малко вода,
- леко посолени,
- с добавка на олио (обмазани),
- по-малко или повече време,
- на парчета,
- обелени или необелени...
Уверявам ви, единственото, което трябва да направите, е да ги надупчите с вилица или с островърх нож, абсолютно нищо друго, никакви вестници, бели хартии, увиване постфактум с алуминиево фолио, увлажняване и други подобни. Дори можете спокойно да ги оставите вътре в обикновена порцеланова чиния и то, за да не цапате оригиналната стъклена на микровълновата, защото може и да ги оставите само върху нея без никакви проблеми.
Единственото, което трябва да уточните за вашата микровълнова, това е времето за, примерно, 1 кг. картофи със средна големина.
Микровълновите печки вече са с доста различна мощност, а от това най-вече зависи времето за приготвяне.
За моята, която е 850 вата, времето за приготвяне на 1 кг. средни картофи е 12 мин. на пълна мощност.
Искам да ви предупредя, че и различните сортове картофи изискват различно време.
Друго, много важно - примерно на 10-тата минута отворете MW и пробвайте с лек натиск картофите, ако леко поддават, значи вече са готови, ако са си твърди, със сигурност искат още 3-4 мин.
И накрая най-важното - когато изключите MW, процесите продължават по инерция още поне 4-5 мин., т.е., трябва да ги извадите (или оставите в микровълновата при затворена вратичка) когато са леко твърдички, за да станат идеални.
За технически некомпетентните напомням, че , за разлика от другите видове термична обработка, микровълните загряват всяка клетка на продукта, в която има и частичка вода, тоест, продуктът се загрява равномерно навсякъде и практически отвътре-навън, а не както в обикновена фурна или при пържене, печене, на скара и т.н., където загряването е отвън-навътре, със съответните рискове отгоре да се препече или препържи, а отвътре, ако продуктът е по-дебел, да остане алангле или откровено недопечен.
начало
рецепти
ТеА75
Дегустатор

Готви от: 09 Яну 2008

Пуснато на: Съб Апр 19, 2008 5:29 pm    Заглавие на темата: Re: Картофи във вестник на микровълнова

gotin написа:
....единственото, което трябва да направите, е да ги надупчите с вилица или с островърх нож, абсолютно нищо друго, никакви ....

абсолютно съм съгласна с теб. колкото по простичко, толкова по вкусно.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Пилешка мусака без картофи Фюжън кухня
Вкусно. Лесно. Бързо. В микровълнова. Фюжън кухня
Шефска салата с целина и картофи Салати, ордьоври, мезета и закуски
Картофи със спанак Фюжън кухня
Млечна супа с кускус в микровълнова Супи и чорби
Кюфтета от спанак/лапад и картофи Провалите в моята кухня
Вкусно пилешко филе в микровълнова Фюжън кухня
Замръзнали картофи Провалите в моята кухня
Истинска английска риба с пържени картофи Рибна кухня
Мусака със спанак и картофи Ястия българска кухня
Заредени картофи Салати, ордьоври, мезета и закуски
Салата с картофи, авокадо и горчица Международна кухня
Пита с цели картофи Тестени и хлебни изделия
Кюфтета от кайма и картофи (със сос) Фюжън кухня
Картофи с портокал Международна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Салати, ордьоври, мезета и закуски
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks