| Автор |
Съобщение |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
Руло от сьомга с копър |
|
|
|
около 1 кг филе от сьомга, без кожа, за предпочитане по-дебело
1 голяма връзка копър
15 - 20 капки сос Табаско
1/2 ч л кимион
1 - 2 лимона
сол, пипер
Филето се реже на две, както се реже за джоб, но не до края, като се започва от по-ниската страна. Горното парче се обръща и се получава едно голямо, тънко и почти правоъгълно филе. Овкусява се от двете страни със сол и черен пипер. Върху него се разстила следната плънка:
Добре разбъркани нарязаната на ситно голяма връзка копър, сока от лимоните, соса "Табаско" или друг лют сос и кимиона.
Така овкусеното филе се завива на руло и се набожда с клечки за зъби на 1,5 - 2 см разстояние. Увива се във фолио, като се добавя "избягалия" лимонов сок и се оставя в хладилника, най-добре за денонощие.
На другия ден - няколко варианта:
-Реже се на парчета между клечките, които се пържат в загрят тиган с малко мазнина по 3 - 4 минути от всяка страна.
-Пак се реже на такива парчета, но се пекат на скара.
-Същите парчета, но в намазнена тава, добавя се маринатата и във фурната за 15 - 20 минути.
-Цялото руло се завива хубаво в алуминиево фолио, добавя се маринатата, чаша бяло вино и се пече около 30 мин. След това се реже на парчета.
Клечките за зъби се вадят преди сервиране.
Ако рибата е била печена, от останалия сок може да се направи сос с прибавяне на брашно или нишесте, лимонов сок и бяло вино.
И студено бяло вино.
Наздраве.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Руло от сьомга с копър |
|
|
|
| Последният вариант ми изглежда най-съблазнителен... Ах, ти, с тоя сос табаско, ще взема да се изкуша, направо вече съм се - дай все пак някаква версия за замяна.
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Руло от сьомга с копър |
|
|
|
Да го пропуснеш - кисело ще има от лимона, лютото отпада.
Забравила съм да напиша да се намазни фолиото за печене.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Руло от сьомга с копър |
|
|
|
Подобно нещо съм опитвала, но без да е термично обработено, на филийки бял хляб, тънко намазан с масло .
Но тогава все още пиех водка
Вероятно и сготвено ще е прекрасно
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Руло от сьомга с копър |
|
|
|
О, това си става доста дебело руло, може би ако филето е тънко и не голямо ще си стане супер мезе и без топлинна обработка.
То4и, май жегата ми е размекнала мозъка - не схванах, ако те притеснява, че ястието ще е люто, не, не е - по-богат вкусов аромат, това количество Табаско не го подлютява.
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
Руло от сьомга с копър |
|
|
|
| IPA написа: | | То4и, май жегата ми е размекнала мозъка - не схванах, ако те притеснява, че ястието ще е люто, не, не е - по-богат вкусов аромат, това количество Табаско не го подлютява. |
А, ок, ще сложа тогава, без него няма да е същото.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Руло от сьомга с копър |
|
|
|
| Мляс! Де да обичаше и ЗМ сьомга...
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Руло от сьомга с копър |
|
|
|
| Алеко написа: | | Мляс! Де да обичаше и ЗМ сьомга... |
Ъ-ъ-ъ, покани колежките-модераторки, ние всички обичаме сьомга
За мадам ще направим нещо по неин вкус .
|
|
| начало |
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
Руло от сьомга с копър |
|
|
|
| biskvitka написа: | Ъ-ъ-ъ, покани колежките-модераторки, ние всички обичаме сьомга |
Дадададада
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|