| Автор |
Съобщение |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.? |
|
|
|
Гледам, че е доста популярно по други форуми, хората да си споделят такива интимни подробности, само ние си пишем за книги, филми и т.н. Затова реших да поправя грешката.
И така, вчера въпреки жегите, Бискито заформи една бразилска манджа - мокека. На мен ми беше много вкусно, скоро се надявам да пуснем и рецептито, надлежно документирано с фото матр'ял.
А сега да ви видя .
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Снощи папахме салата от домати с пресни чушки, хлЕб, кашкавалец и малко луканка за разкош. За пиенЬе - вода от чУшмата.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
| Алеко написа: | | Снощи папахме... | Сигурен съм, че днес не си бил на диета .
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
Днес, след изморителен ден (половината прекарах размахвайки една въдица на хладно над Самоков ), си позволих към вече традиционната салата, описана по-горе, и два изпечени на тефлоновия тиган кренвирша.
|
|
| начало |
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
|
|
|
Леле, кви скромни хора! Ние снощи бяхме на кръчма, където се справихме с две салати на име "Паламуд'
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
Алеко, с тия два кренвирша, вече трябва да си на животоспасяваща система.
Пиле, колко човека ги ядохте тия две салати? Да не преядохте?
|
|
| начало |
|
 |
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
|
|
|
Ние пък вчера бяхме на пица, някаква нова пицария в Дървеница, 1 голяма пица не успя да изяде Мацов, изложи се. Аз пък не успях да изям чесновото хлебче, а от салатата боднах веднъж. Малкото маче пък отказа категорично супата. С една дума чак ме е яд, че оставихме куп пари за нещо, което не изядохме.
Иначе онзи ден се направих на супердобра домакиня и забърках гювеч с купища зеленчуци. Та днес пак ще сме на него
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
И ние снощи проверихме една нова квартална кръчма. Обслужването им все още е на ниво, храната - нищо особено, но добре приготвена. Падналите с 10 С температури помогна да не остане храната по чиниите.
За днес си имам от жълтия зелен боб, онзи плоския. Ще го правя на котлона на плакия. Само се чудя наденичките отделно ли да правя или да ги бутна в боба.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

|
|
|
| IPA написа: | ...Само се чудя наденичките отделно ли да правя или да ги бутна в боба.  |
Половината в боба, другата половина - отделно запечени
Ипов ще е щастлив, каквото иа да направиш
|
|
| начало |
|
 |

|
|
|
| MR.LAZY написа: | Пиле, колко човека ги ядохте тия две салати? Да не преядохте?  |
Ми по една за всеки, по 500 гр. Шефе, след като си имал възможността да ни видиш в действие, бива ли тъй да подценяваш капацитета на мен и на Куцопилев
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

|
|
|
| biskvitka написа: | Половината в боба, другата половина - отделно запечени
Ипов ще е щастлив, каквото иа да направиш |
Няколко малки наденички - не си струва да ги деля. Те са за щастието на Ипов, аз си слагам парче сирене в салатата - така и двамата доволни.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
Какво му трябва на един мъж.. студена бира, чевръста жена и няколко наденички
|
|
| начало |
|
 |
Liuta4ushka Дегустатор
Готви от: 21 Апр 2005
|
|
|
Аз вчера правих пълнени тиквички с ориз и кайма и отделно направих малко бял сос с много магданоз за поливане.
Днес съм решила да направя едни картофени кюфтета, като в сместа ще настържа издълбаното от вчерашните тиквички
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Куцо пиле написа: | две салати на име "Паламуд'  |
Пиле, какви са тия салати, че ми хареса именцето
|
|
| начало |
|
 |
|
|

|
|
|
Пушен паламуд, картофки варени, тарама хайвер, смесен с някви подправки, и две мънички питчици пак с тарама връз тях. И лимонче Мнооого хубаво!
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

|
|
|
Пиле, имаше ли някакъв дресинг салатата, че мисля довечера да спретна нещо подобно.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
|
|
Пък ние на срещата вчера папкахме: два вида картофена салата, свински ребърца, миниатюрни телешки кюфтенца (мммм), пастет от тиквички, салата с домати, чушки, маслини и заливка от крем-сирене, ориз венере и басмати със зеленчуци, пилешка кавърма, два вида хляб, салата от кус-кус, сельодка, курабийки. Ако съм забравила нещо, моля за извинение
Не опитах от зелената салата и кокосовия кекс.
Последната промяна е направена от biskvitka на Нед Юли 01, 2007 4:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
|
|

|
|
|
| IPA написа: | Пиле, имаше ли някакъв дресинг салатата, че мисля довечера да спретна нещо подобно.  |
Не, дресинг нямаше, но щедро си ръсехме лимонов сок (че паламуда беше леекинко солен) и сол, Куцопилев и черен пипер, естествено.
Биски, недей напомня, че още не е станало време за вечеря И ако може Теди или Деси да напише рецептата за курабийките, мооооля!
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
|
|
Пиле, курабийките са ей те тук
Само че във вчерашните имаше и сладко, а в моите - тц.
Последната промяна е направена от biskvitka на Нед Юли 01, 2007 6:12 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
| Пиешката псевдо-каварма, както си я кръсти Гоце, беше наистина фантастична. Много добре се съчета с маринованите ребърца на Маца, козуначения хляб на Лудото.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
IPA Шеф (Chef)

|
|
|
Не мога да не вярвам на виден вегетарианец като теб , ще може ли Гоце да сподели рецептата, моля.
Пиле, благодаря за подробностите.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
| IPA написа: | Не мога да не вярвам на виден вегетарианец като теб ... | Само да добавя, че малките кифтенца на Пилето бяха чудесно мезе за бирата
|
|
| начало |
|
 |
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
|
|
|
Не че похвалите са малко, но и аз да кажа, че храната беше супер. Всичко много ми хареса. Не успях да опитам кавърмата и част от салатите , ама място нямаше . Оризът на Гоце беше много интересен. Ще се радвам ако сподели рецептата.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
IPA Шеф (Chef)

|
|
|
Силно повлияна от Пилето, снощи имаше рибени салати, без тарама хайвер, но с три вида риба:
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|