Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 30, 31, 32  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можете да отговаряте или да променяте мнения Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Дъра, бъра, два чадъра
Автор Съобщение
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 7:36 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Алеко написа:
Аз на тая рОмънска сватба сигурно щях да съм умрял от глад къде 21:00 ч. Mr. Green

Братче, тя баш тогава започваше! Аз затова приказвам, че е нечовешко... Смях
А милите младоженци с копнеж разказваха как в Брашов, което е бая на запад (май Въртя очички ), имало правило сватбата да почва къмто 3-4 следобед и да приключва към 2 през нощта... Ама издържаха, то след толкоз стрес по организацията е редно да се отпуснат главните герои. Ще блогна цялата хроника, че не са едно и две неща Mr. Green
миш маш
Готвач

Готви от: 18 Юни 2007

Пуснато на: Сря Юли 23, 2008 7:39 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

IPA написа:

Веднага да се засрамите. Вижте Алеко какви рискове и жертви пое да снима по чуждестранни ресторанти, а вие - не останало време, ць ць. Mr. Green

Следващия път ще поканим и Алеко специално за да снима. Усмивка
начало
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 9:22 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

миш маш написа:
IPA написа:

Веднага да се засрамите. Вижте Алеко какви рискове и жертви пое да снима по чуждестранни ресторанти, а вие - не останало време, ць ць. Mr. Green

Следващия път ще поканим и Алеко специално за да снима. Усмивка

Абе права е IPA, даже апаратчето носех, но забравих да го извадя. Просто времето беше едно такова морно, градината приятна, компанията хубава, храната да не говорим и човек се отплесва.

Само да снима ли? Усмивка
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 11:51 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Аааа, само за снимки не идвам. Искам и да папам!
начало
рецепти
Маца
Готвач

Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 9:12 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Тези дни: Пуешки шницели, мариновани на тефлонов тиган, салатата с кълнове и цвекло, пиле с ориз, а довечера постен грах. Дано да има какво да докладвам след като се върна.
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Съб Авг 02, 2008 10:38 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Снощи - 4 не големи патладжана на грил тигана. Половината на салата с два големи домата, лук, магданоз, зехтин и тъмен балсамико, отгоре - бяло сирене.

Другата половина сложих в доматен сос от пресни домати, доматен концентрат, малко захар, опаковка малки сурови наденички, чесън и магданоз. Стана по-хубаво, ако наденичките бяха отделно, а и заприлича на манджа, което в последно време рядко се случва в къщи.
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Пон Авг 04, 2008 4:05 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

В събота и неделя с дружни усилия сготвихме ,а с още по дружни усилия и го изядохме това с Кристи. по традиция-пилешки сач със зеленчуци.
Рулца със риба тон
Табуле с арабски кус кус
Японски шаран със шафран
Мариновано пиле на жар
Ризото с манатарки
Вегански и не толкова вегански шишчета
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Готви от: 31 Мар 2008

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 6:41 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

миш маш написа:
В събота и неделя с дружни усилия сготвихме ,а с още по дружни усилия и го изядохме това с Кристи.
по традиция:
пилешки сач със зеленчуци.
Рулца със риба тон
Табуле с арабски кус кус
Японски шаран със шафран
Мариновано пиле на жар
Ризото с манатарки

Държа да добавя, че за мен, шишчетата бяха една кулинарна премиера и събудиха дълбоко заспали вкусови усещания, защото бяха с домашо приготвена сланина (Алеко, текат ли ти лигите? Плезене ), прошарени с лук, домат, чушка и тиквичка и запечени с мерак от г-н Мишов на BBQ. Снимали сме всичко, надявам се в скоро време да се появат и снимките.
P.С. И не ми се наложи да се насилвам много, при дегустацията на всички гореизброени благинки. Смях

Последната промяна е направена от kristi на Вто Авг 05, 2008 12:08 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 7:28 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Оплесках се! Не ви ли е срам бе!?
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 9:42 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

И аз мисля, че не ги е срам. И не ми се мисли какво ще стане, като пуснат снимков материал. точа лиги

Може ли по-подробно за Рулца със риба тон и Японски шаран със шафран - какво му е японското - рецептата или вида риба.

И също Ризото с манатарки - ако тук няма близка рецепта, може ли и нея. Усмивка
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 9:48 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

IPA ще обясня малко по късно следобяд всичко, дано се преборя и за снимките дотогава.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 12:15 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

миш маш написа:
В събота и неделя с дружни усилия сготвихме ,а с още по дружни усилия и го изядохме това с Кристи. forum.bgkulinar.net/files/1234_871.jpgпо традиция-пилешки сач със зеленчуци.
Рулца със риба тон
Табуле с арабски кус кус
Японски шаран със шафран
Мариновано пиле на жар
Ризото с манатарки

Миш Маш има затруднение с качването на снимките и ме помоли за помощ.

Това би трябвало да е Ризотото:

Туй ще да са рулцата:

Това пък дали не е шаранчето?:

А това вероятно е пилето:

Шишовете:

С кой акъл се навих да ме пита човек?! Не стига, че не съм обядвал, а и няма изгледи да го сторя днес.

Пак повтарям: НЕ ВИ Е СРАМ!
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 12:44 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

IPA, миш каза, че като купувала рибата и казали че е японски шаран. Аз току-що проверих и се оказа, че е по-скоро виетнамски сом. Така че извинявайте за заблудата. Съжалявам! Латинското му име е pangasius, семейство сомови, но е разпространен под името панга. Отглежда се в делтата на Меконг и е станал основен източник за препитание на хиляди виетнамци. Много вкусна, тлъста риба, става страхотно и на скара. Ние я приготвихме фасон папийот - печена на фурна в ал. фолио.

Ей сега видях, че Алеко е пуснал снимките. (Благодаря ти много, Алеко много моля - по-лесно се обяснява с илюстрации).

Тайната на рулцата е в корите. Това са арабски кори, от брашно, фини, но много еластични. Когато се пържат, стават много хрупкави. Казват се брик. Затова сме снимали пакета, за да може, ако някои намери такива тук (най-вероятно в някои ориенталски магазин) да каже къде. Иначе рецептата не е нещо особено - ще я пусна. Ще пусна и рецептата на рибата. Ризотото го прави миш - няма нищо особено завъртяно - сушени манатарки, накиснати 24 часа във вода, fond de veau (телешки концентрат на прах), бяло вино, черен пипер ориз и сол. Само не знам сложи ли мазнина и каква. Тя ще напише като е свободна.
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 12:54 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

И аз много благодаря на Алеко, крайно време е и да го нахраним подобаващо за услугата.А иначе допълвам Кристи само с това , че тази риба се продава под формата на филе, освен че е вкусна, нямаше ни една кост, а в ризото имаше малко зехтин.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 1:01 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Тъкмо щях да питам днес за пангасиуса. Вчера видях в Пикадили охладено филе и ми се стори доста апетитно.

Нещо съм превъртял май. След като оня ден ядох риба, сега пак ми се яде.
начало
рецепти
рени55
Дегустатор

Готви от: 21 Юни 2008

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 1:04 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Здравейте!
Аз пържа банички със сирене и яйца с кори Сърбиянка - стават мн.хрупкави.
Дали ще станат като тези ролца с риба тон?
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 2:57 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

рени55 написа:
Здравейте!
Аз пържа банички със сирене и яйца с кори Сърбиянка - стават мн.хрупкави.
Дали ще станат като тези ролца с риба тон?

Пробвай. Но единствено миш-маш може да каже дали ще са същите, ако купи от въпросните кори и ги направи, защото аз засега нямам намерение да ги правя.
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 3:06 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Рени, въобще не знам какви са тези кори Сърбиянка.

А иначе нямам думи за творенията на миш маш и Кристи. Ако не спя довечера, вие сте виновни. Капитулация

Филе от пангасиус съм купувала - един от малкото видове незамразени филета, които има по магазините тук.

За арабските кори - не знам, не съм търсила. Арабските питки предпочитам да си правя сама, тъй като съм виждала да се продават само на женския пазар, т.е не са популярни по магазините.

Ризото с манатарки обожавам, но го поръсвам с малко пармезан.

Абе няма какво да говоря, направо сте за изложба.

Браво дами, невероятни сте. Браво
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 4:23 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Мдааа...

И аз получих спазми - днес съм на вегански манджи (картофена супа, варен ориз, банан, парче ябълка и корнишонче) и за вечеря ще е нещо съвсем постно, а вие така да ме дразните!!!

P.S. Позволих си да сложи снимки към рулцата и рибата във фолио, за да страдат повече хора Twisted Evil

Момичета и момче (съпругът - барбекю-майстор), много сте добри!
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Вто Авг 05, 2008 4:46 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Е то угодия няма.Предишният път- защо няма снимки ,сега защо има. Смях Иначе мерси за хубавите думи, наистина спретнахме интернационална кухня, като нещата на които наблегнахме се приготявяха бързо и лесно.
На ризото и аз слагам пармезан , но в момента нямах.A ето и последната снимка на табуле, която бях забравила.Нарочно с по малко магданоз от обичайното за тази салата.
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 7:12 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

И аз благодаря за похвалите, чак се изчервих. Съжалявам! Не сме се преработили чак толкова. Всичко беше много лесно и бързо за приготвяне. Май най-много работи г-н Мишов, защото пилето беше балкански вариант на пекинската патица. На всеки 10 мин се мажеше с марината и много често се обръщаше. Печенето продължи час и половина. Резултата беше невероятен - за пръв път дегустирах печено бяло месо, което беше сочно - като се режеше се виждаха миниатюрни капчици сос. Не съм си и помисляла, че е възможно, но на миш-маш мъжа и се оказа голям майстор.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Пуснато на: Пет Авг 08, 2008 8:24 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Браво Миш, Кристи, страхотни манджи сте спретнали, а явно и добре си изкарвате (сте си изкарали?). И снимките са невероятни, браво и на Mr. Мишов за скарата. Аз от личен опит мога да кажа, че се справя отлично.
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 4:16 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

За снощи, мариновах пилешки крилца и ги метнах във фурната, картофено пюре и чеснов сос. За днес крем супа с грис и чеснови хлебчета с кашкавал.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 7:17 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Миш, може ли малко по-подробно за супата с грис, моля?

Днес на обяд пелмени и огромна купа домати със сирене, за вечеря - зелен фасул плакия за нас и зелен сладолед (зверски гаден) за детето.
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 10:36 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Ще я пусна след малко , имай предвид , че е много котирана в къщи от децата , защото голямата не обича да и плува в манджите нищо,и това е един идеален и хранителен вариант най вече за деца, макар , че и аз я хапвам с удоволствие.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Какво им стана на фалафелите Провалите в моята кухня
Абонирах се днес, кога ще започна да го получавам? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Новият брой в новия формат - какво мислите? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
A, тази година какво ще четем по Коледа? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Какво става с юнския брой? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Какво ядете през зимата? Хранене
С какво храните домашния си любимец? Домашни любимци
Какво ядат хората на разделно хранене? Разделно хранене
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Дъра, бъра, два чадъра Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 30, 31, 32  Следваща
Страница 24 от 32

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks