Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 30, 31, 32  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можете да отговаряте или да променяте мнения Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Дъра, бъра, два чадъра
Автор Съобщение
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 1:05 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Този път не загорих зелето, но пък стана твърде постно, сега умувам освен него какво непостно да приложа.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Сря Авг 13, 2008 4:57 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Ама как така - пиУе със зеУе! Mr. Green Което помислих и аз да правя днес, но се оказа, че твърде ме мързи да обработвам зеле.
Маца
Готвач

Пуснато на: Нед Авг 17, 2008 3:45 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Дългото ми нежелание да се навра в кухнята тези дни славно приключи със следното съботно меню: Постен грах, пангасиус на фурна, суши, гуакамоле (може би, по скоро пастетът на Раза, песто Дженовезе (или много подобно) собствено производство.
Това идва само за да покаже, че като има запушване след това следва гейзер. Усмивка
Да кажа, че сушито го правих, след като една седмица се подготвях, физически и психически. IPA, оказа се права, не е сложно, само веднъж да почне човек. Истината е (за всички мои почитатели Усмивка ), че въпреки инструкциите на Sony и още няколко десетки сайта, успях да загоря ориза, но това, което остана стигна за цели 3 кори нори.
Вероятно не съм се справила на ниво, защото Мацов много го хареса, пък той определено не е одобрил нито едно суши (в ресторант или от магазин) което е ял до сега. Усмивка Всъщност, важното е, че семейството го одобри.
Пастетът на Раза стана много кисел, въпреки че намалих количеството лимонов сок на половина (тоест 1/4 лимон) и освен мен никой не го яде.
Пестото обаче си стана супер (и него го правя за първи път в целият му блясък). Напълно очаквано, тази седмица не успях да намеря кедрови ядки и ги замених с кашу. Пекориното също го пропуснах, само с пармезан. Малката ми грешка там беше, че сложих повече сол, но пак стана супер. Усмивка Ама много се хваля днес. За наказание следващата седмица няма да готвя нищо освен боб, ориз, картофи. Усмивка
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Готви от: 18 Юни 2007

Пуснато на: Нед Авг 17, 2008 4:49 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Страшни подвизи си сътворила. Кажи откъде ти доиде вдъхновението? Усмивка
И ако може замрази едно суши за петък. Смях
начало
рецепти
Маца
Готвач

Пуснато на: Нед Авг 17, 2008 9:54 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

миш маш написа:
Страшни подвизи си сътворила. Кажи откъде ти доиде вдъхновението? Усмивка
И ако може замрази едно суши за петък. Смях

Сори Миш, всичко изчезна за около 5 минути. Усмивка
За разлика от вчера, днес пица и китайско. И двете приготвени от професионалисти. Явно рибите и грахът ще ги дояждаме.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пон Авг 18, 2008 6:11 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Днес на обяд - прекрасната супа на Миш (ще мисля и за вегански вариант) и имам баялдъ, за вечеря - банални пържени кюфтета (за малко да ги изгоря - все пак съм фен на Маца Плезене ) и задушени картофи с лук и кисели краставички, за шефа - картофите и два-три градински домата.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 7:57 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Така, така, нека да се множим и роим. Усмивка
А защо шефа така го ограничихте, да не се прочиства още? Да не вземе да изчезне съвсем. Усмивка
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Вто Авг 19, 2008 8:55 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Явно Шефът е много задръстен, че трябва непрекъснато да се прочиства. Плезене
начало
рецепти
Маца
Готвач

Пуснато на: Съб Авг 30, 2008 10:28 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Петъчно-съботно (и надявам се неделно) меню.
Готови задушени зеленчуци по китайски. Печени кюфтета, бял сос тип Бешамел към тях, картофена салата. Това бяха моите решения. Оказа се, че малкото Коте иска да яде само "топченцата" от салатата и с това се изхранваме, ако изобщо пожелае да сложи нещо в уста. Така че усилия ми да го примамя с любимите кюфтета се надявам поне да бъдат оценени от Мацов.
Нещо не можах да открия зеленчуково-вегетарианското суши на Бисквитка, иначе щях и него да спретна, че нямам подходящи риби, а ми се яде ориз, завит в "зелени корички". Усмивка
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Готви от: 31 Мар 2008

Пуснато на: Нед Авг 31, 2008 8:36 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Маца написа:
...
Нещо не можах да открия зеленчуково-вегетарианското суши на Бисквитка, иначе щях и него да спретна, че нямам подходящи риби, а ми се яде ориз, завит в "зелени корички". Усмивка

Ами то не е нещо особено. Краставици, авокадо, морковчета и др. зеленчуци по избор. Може и сусамово семе. Просто импровизираш.
Аз сега ще правя торта Черна гора, защото сме канени на гости и сам обещала десерта. А снощи така се наядох с кървавица, лютеница, карфиол и бира, че чак срам ме хвана след това. Май и аз като шефа ще трябва да се попрочистя няколко дни. Смях
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пон Сеп 01, 2008 5:50 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Мацо, не съм пускала рецептата, затова не можеш да я намериш.

Ориза го правя така: http://bgkulinar.net/recepti.php?id=1582 , а за плънката Кристи е писала как е.
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 7:24 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Тортата стана много хубава. Имам и снимки, но са още във фотоапарата. А днес ще правя печено пиле тандори. Само още не знам каква ще бъде гарнитурата. Нещо зеленчук ми се е приял - може би салата и спанак по марокански.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 9:07 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Ние снощи хапнахме тилапия запържено/задушена, гарнирана с бейби морковки за мен и същите плюс картофено пюре за Куцопилев. Рибата биде приета с овации и получих поръчение само такава да купувам (предполагам възторгът се дължи основно на липсата на кости Mr. Green )
миш маш
Готвач

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 10:16 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Пиле, може ли да обясниш какво значи термина запържена задушена риба? Усмивка Някаква нова рецепта ли е?
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 10:55 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Куцо пиле написа:
Ние снощи хапнахме тилапия ...

Пиле, а каква е тази риба? За пръв път я чувам.
начало
рецепти
дима Т
Дегустатор

Готви от: 22 Окт 2006

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 11:07 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Това е много вкусна китайска риба.
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 11:54 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Благодаря ти ДимаТ, но ми трябва някакво латинско название, за да я намеря тук.
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 11:56 am    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Според мен това точно си е латинското наименование, като да речем пангасиус. И аз чух за тази риба , но не съм я опитвала още.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 12:08 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Миш, хаха, писах запържено-задушена, защото не е нито едното нито другото - омазах я със зехтин и я слоижх в сгорещената касерола, придружена с 3-4 каперси. След 2 минути буквално беше златиск, обърнах я и сложих капака. Та понеже не е съвсем пържена, затова така...

А рибата е наистина адски вкусна - първото, което ми направи впечтление, беше че не миришеше "на риба", като скумрията, например, че и белите риби, треска и хек, които съм пробвала. Миришеше на море, много хубаво. Филето е доста стегнато, не се разпада, абе чудесна направо. И не бих казала, че е твърде скъпа - 6 лева и 20 30 ст. за опаковка 600 гр.
миш маш
Готвач

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 12:19 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Сега разбрах. И на мен ми я похвалиха тази риба, била по добра и от пангасиуса,а той много ми хареса. С филе наистина можеш да направиш всичко, особено ако е вкусно.Иначе аз лично не харесвам хек и треска, защото са ми много блудкави като за риба.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 12:31 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Аз тях ги правя на "пай", сварени, надробени и омесени със стъргани картофи, моркови, едно яйце и майонеза.
миш маш
Готвач

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 12:36 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Ще можеш ли да пуснеш рецептата за този "пай". Моля.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 1:15 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Има я, ето я

Търпи всякакви импровизации:)
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 1:32 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

Не съм купувала от тилапията, която се продава у нас, тъй като я намразих преди години.

Ето малко инфо:

Тилапия на френски.

Тилапия на англйиски.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Сря Сеп 03, 2008 1:40 pm    Заглавие на темата: Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.?

ИПИ, що си я намразила?
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Какво им стана на фалафелите Провалите в моята кухня
Абонирах се днес, кога ще започна да го получавам? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Новият брой в новия формат - какво мислите? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
A, тази година какво ще четем по Коледа? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Какво става с юнския брой? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Какво ядете през зимата? Хранене
С какво храните домашния си любимец? Домашни любимци
Какво ядат хората на разделно хранене? Разделно хранене
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Дъра, бъра, два чадъра Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 30, 31, 32  Следваща
Страница 25 от 32

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks