| Автор |
Съобщение |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
Кой какво яде днес, вчера, онзи ден и т.н.? |
|
|
|
| Щото за Никулден исках риба с глава и опашка, а това можеше да се намери само в мексикански магазин и най-популярна беше тилапията. Направих я с лук и орехи - както си трябва, и бога ми - не бях виждала толкова рибни кости накуп през живота си и въобще не ми хареса. Знам, че филетата са добре обезкостени, но само като й чуя името - настръхвам.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
|
|
|
Разбираемо е. Ние точно от тоталната липса на кости се впечатлихме. А сега се изумих като видях, че е сладководна, наистина ми миришеше на море
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
kristi Дегустатор

Готви от: 31 Мар 2008
|
|
|
| Благодаря ти за инфото IPA. Странно име - Свети Петър. Чувала съм го, но никога не съм я купувала. Ако видя филе следващия път в магазина, ще я купя да пробвам.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
IPA Шеф (Chef)

|
|
|
| Снощи правих бъфало крилца с малко изменения - освен лют сос, добавих малко барбекю и сладко кисел от тай сосовете.
|
|
| начало |
|
 |
миш маш Готвач

Готви от: 18 Юни 2007
|
|
|
За неделя на обяд свински котлети запечени със зеленчуци, опитах се да направя нещо като манджа със пържоли (на мен ми хареса, но околните казаха друг път да не развалям хубавата мръвка), а вечерта баница.
Последната промяна е направена от миш маш на Пон Сеп 08, 2008 10:09 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| начало |
|
 |
рени55 Дегустатор
Готви от: 21 Юни 2008
|
|
|
Привет и от мен!
За днес - кашкавалена фантазия и от
вчера има още шкембе чорба
Лека и спорна седмица на всички
|
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
рени55, може ли малко повече за кашкавалената фантазия, моля?
Снощи вечеряхме макарони с пресни домати, маслини и гауда (обожавам я - напомня ми за естонския кашкавал от моето детство), нещо различно от салатите, които единствено ставаха за ядене (и то не винаги) на морето.
|
|
| начало |
|
 |
рени55 Дегустатор
Готви от: 21 Юни 2008
|
| начало |
|
 |
kristi Дегустатор

|
|
|
Най-после мога да пусна едно парче от тортата "Черна гора", за която ви споменах преди няколко дни. Много се гордея с резултата, защото трябваше да пека три блата, а имах само една форма. Та беше доста пипкава работa (от тези, които ме изнервят), но се справих и както можете да се уверите сами - стана красива торта.(А също така и много вкусна. Направих я със заквасена сметана, което и даде леко кисел привкус - идеална комбинация с черешите и шоколада).
..........................
Ще я пусна, но не ми било писано днес. Мr LAZY, Шефе, моля, дай ми разрешително за още снимков материал, защото ми е съвестно да карам другите да работят вместо мен.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Аууу, обожавам Schwarzwälder Kirsch!
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
|
|
| Алеко написа: | | Аууу, обожавам Schwarzwälder Kirsch! |
Има ли някой, който да не я обожава ?
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| kristi написа: | Мr LAZY, Шефе, моля, дай ми разрешително за още снимков материал, защото ми е съвестно да карам другите да работят вместо мен.  | Каква е драмата със снимките? Говорете ми със съобщения Не мога да знам какво съобщение е излезнало на всеки. И препочитам теми касаещи функционалността да се обсъждат на съответните места, за да не ни се карат модераторите .
|
|
| начало |
|
 |
|
|
kristi Дегустатор

|
|
|
| MR.LAZY написа: | | kristi написа: | Мr LAZY, Шефе, моля, дай ми разрешително за още снимков материал, защото ми е съвестно да карам другите да работят вместо мен.  | Каква е драмата със снимките? Говорете ми със съобщения Не мога да знам какво съобщение е излезнало на всеки. И препочитам теми касаещи функционалността да се обсъждат на съответните места, за да не ни се карат модераторите . |
Слушам и изпълнявам. Получаваш лично съобщение шефе.
Между другото, забелязах странната (според мен) липса на рецепта за торта "Черна гора". Може би е толкова популярна, че на никoй не му е минало през акъла да я пусне?
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
|
|
| kristi написа: | ...Между другото, забелязах странната (според мен) липса на рецепта за торта "Черна гора". Може би е толкова популярна, че на никoй не му е минало през акъла да я пусне?  |
Кристи, отдавна се каня и все забравям Но ще се радвам да опитам твоя вариант
|
|
| начало |
|
 |
kristi Дегустатор

|
|
|
Биски, най-после си пуснах снимката. Но засега само това. Защото след ваканцията и първата седмица училище на децата, все излиза по нещо за вършене и не мога да насмогна. Така че времето ми на компютъра е ограничено. Но след мароканските палачинки, ще пусна и "Черната гора". Не вярвам да има голяма разлика в рецептите ни.
|
|
| начало |
|
 |
|
|

|
|
|
Това е непочтено спрямо гладните!!! Аман от снимки, ей!
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
|
|
| Куцо пиле написа: | | Това е непочтено спрямо гладните!!! ... |
Ми яжте!
Кристи, не се притеснявай, и при нас започва учебната година и едва ли скоро ще правя торти.
|
|
| начало |
|
 |

|
|
|
| biskvitka написа: | | едва ли скоро ще правя торти. |
Е, браво, много хубаво! Човек си мисли, че като не може да прави торти все има приятел да се притече на помощ, а то какво се оказвало...
Сериозно сега, Шварцвалда, който Биски беше направила за една среща е единствената торта, която съм сънувала.
Кристи, така като гледам и твоята ще я сънувам, ама само със сънуването ще си остана
|
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| Куцо пиле написа: | Кристи, така като гледам и твоята ще я сънувам, ама само със сънуването ще си остана  | Той и Алеко сънува един пай...
|
|
| начало |
|
 |
kristi Дегустатор

|
|
|
| Куцо пиле написа: | ...
Кристи, така като гледам и твоята ще я сънувам, ама само със сънуването ще си остана  |
Пиле, защо така? Тази торта не е трудна за правене, само трябва да имаш три форми за блатовете, ако искаш да стане по-бързо. Иначе е елементарна, като изпълнение. Крема е най-обикновена разбита сметана, черешите са от компот, сирoпира се със сок от компот и черешов ликьор, и се поръсва с настърган черен шоколад. Само блатовете имат повече работа. Ще взема аз да пусна след малко рецептата и като я прочетеш, може би ще се престрашиш да си я направиш - за твоя радост и за радост на семейството ти.
|
|
| начало |
|
 |

|
|
|
Kristi, нямам три форми, а и м[/quote]и липсва сладкарско трудолюбие
Шефе, Алеко го сънува защото си мисли, че съм му го обещала, ама аз не съм И не е пай, а кекс, освен ако не бъркам...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| Куцо пиле написа: | Шефе, Алеко го сънува защото си мисли, че съм му го обещала, ама аз не съм И не е пай, а кекс, освен ако не бъркам... |
Много бъркаш! Обеща ми го, и още как! Още докато бяхме комшии по сгради и работехме за една и съща фирма.
|
|
| начало |
|
 |

|
|
|
Кое, бре Алеко? Пилешкия пай от първата среща или соления кейк?
Отговор "и двете" не се приема!
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

|
|
|
| Куцо пиле написа: | | Кое, бре Алеко? |
Може и да е забравил. Щото това го дърляте трета година вече.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| Нищо не съм забравил, помня като слон! Ставаше дума за соления кейк!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|