| Автор |
Съобщение |
sly_lady Дегустатор

Готви от: 05 Юли 2007
Плодова торта с черешови блатове |
|
|
|
Необходими продукти:
брашно
4 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода
1 ч.ч. захар
2-3 с.л. какао
1 ванилия
2-3 с.л. разтопено масло (или олио)
1 к.ч. прясно мляко
1 бурканче - черешово сладко (с цели плодове)
1 кофичка заквасена сметана
100 гр. черен шоколад
2 банана
2 портокала
3-4 кивита
около 100 гр. черен шоколад
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта. 1 лъжичка сода слагаме в 1/2 кофичка кисело мляко и прибавяме към яйцата. Разбъркваме отново. Добавяме малко мазнина. След това постепенно започваме да сипваме брашно, докато се получи не много течна смес. В отделен съд разбъркваме добре прясното мляко, ванилията и черешовото сладко. Прибавяме тази смес към тестото и разбъркваме с бавно с лъжица. Накрая се прибавят и 2-3 с.л. какао. Тестото се пече на три блата.
Заквасената сметана се разбива добре със захар. Към полвината от нея се прибавя какао.
Редим блат (сиропиран с черешов компот или сок). Намазваме с "бялата" сметана след това слагаме нарязани на кръгчета кивита. Пак сиропиран блат, намазан с "какаовата" сметана. Нареждаме нарязаните на кръгчета банани. Най-горния блат не се сиропирва. Намазва се с останалата сметана. Украсява се с плодове (проевете вашето въображение ) настържете отгоре шоколада и сте готови да подсладите вашите гости
|
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
Здравей и добре дошла, sly_lady
Рецептите ти са много интересни
Имам два въпроса към блата:
не става ли прекалено сладък и със захар, и със сладко?
И колко голямо е бурканчето със сладко?
|
|
| начало |
|
 |
sly_lady Дегустатор

| Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 9:42 pm Заглавие на темата: :) |
| |
|
ами писала съм 1 чаша защото използвам голяма час от нея за заквасената сметана, а другата я слагам в сместа за блата да придобие по-добър вкус
Мерси за топлото посрещане
Харесах рецепти постнати тук и реших да споделя някои мои с вас
|
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
| Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 7:24 am Заглавие на темата: Re: :) |
| |
|
| sly_lady написа: | ...рецепти... реших да споделя някои мои с вас  |
за което сме ти признателни и благодарни
|
|
| начало |
|
 |
neli.mag Дегустатор

Готви от: 21 Май 2006
|
|
|
| Много интересна рецепта! Трябва да я направя, но май ще заместя черешовото сладко с някакво друго, също с цели плодчета и ароматно. Тази година не съм правила черешово. У нас повече вървят по-гъстите консистенции - конфитюри, мармалади и захаросан мед. Имам от праскови на парченца. Сигурно ще стане. Какво мислите по въпроса?
|
|
| начало |
|
 |
sly_lady Дегустатор

|
|
|
Нели мисля че идеята ти е добра Аз просто съм дала пример с черешово, но иначе може да се направи и с други сладка... кой каквото има и каквото обича
Мислч че добре би се получило и със прасковено, кайсиево или пък може и ягодово хихихи .. наслуки и да кажеш как е било на вкус
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
|