| Автор |
Съобщение |
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
Помощ! Какво мога да готвя със сланина? |
|
|
|
| Моля ви помогнете ми. Какво мога да готвя със сланината от прасе?
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Raza Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004
| Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 6:17 pm Заглавие на темата: Със сланина |
| |
|
Честно, не съм много по сланината и компетентен съвет не мога да дам. Но, когато правя сарми в плънката слагам малки парченца сланина. Или стар фасул със сланина.
Освен това, нарязана на тънки резени, много успешно може да се използва при печене на сухи меса и птици - просто опаковаш в сланина и връзваш с конец.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
Много е удобно сланината да се нареже на четвъртити парчета, толкова големи, че да можеш да ги държиш удобно в ръка (с дължина около 10 см). След това ги увиваш поотделно във фолио, слагаш в камерата или фризера и както са замръзнали, ги използваш при пържене на палачинки и блини (за намазване на тигана).
Също така може да се нареже малко сланина на кубчета и да се сложи в плънка за зелник, или да се мели с месо (пиле, риба) на кайма.
Сега се сещам, че в зимния вариант на борша се слага и запържена сланина.
А ако сланината е много, можеш да осолиш част от нея, а от другата да направиш мас и пръжки. Ще потърся рецепти, ако прояваваш интерес към нещо от казаното дотук.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Raza Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004
| Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 8:00 pm Заглавие на темата: А |
| |
|
Ау-у, качамак с пръжки!
|
|
| начало |
|
 |
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
|
|
|
Много ви благодаря. Biskvitka, ако не е проблем и не те домързи, напиши рецептите, за които говориш. Аз съм кандидат за готвеща и не ме бива много-много. От всчики неща, които изброявате, май само сарми съм правила .
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|