Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Помощ! Какво мога да готвя със сланина?

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Търси се, трябва ми рецепта или съвет за...
Автор Съобщение
Rus0koska
Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004

Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 4:34 pm    Заглавие на темата: Помощ! Какво мога да готвя със сланина?

Моля ви помогнете ми. Какво мога да готвя със сланината от прасе?
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004

Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 6:17 pm    Заглавие на темата: Със сланина

Честно, не съм много по сланината и компетентен съвет не мога да дам. Но, когато правя сарми в плънката слагам малки парченца сланина. Или стар фасул със сланина.
Освен това, нарязана на тънки резени, много успешно може да се използва при печене на сухи меса и птици - просто опаковаш в сланина и връзваш с конец.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 7:34 pm    Заглавие на темата: Помощ! Какво мога да готвя със сланина?

Много е удобно сланината да се нареже на четвъртити парчета, толкова големи, че да можеш да ги държиш удобно в ръка (с дължина около 10 см). След това ги увиваш поотделно във фолио, слагаш в камерата или фризера и както са замръзнали, ги използваш при пържене на палачинки и блини (за намазване на тигана).
Също така може да се нареже малко сланина на кубчета и да се сложи в плънка за зелник, или да се мели с месо (пиле, риба) на кайма.
Сега се сещам, че в зимния вариант на борша се слага и запържена сланина.
А ако сланината е много, можеш да осолиш част от нея, а от другата да направиш мас и пръжки. Ще потърся рецепти, ако прояваваш интерес към нещо от казаното дотук.
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004

Пуснато на: Нед Дек 26, 2004 8:00 pm    Заглавие на темата: А

Ау-у, качамак с пръжки! Нож и вилица
начало
рецепти
Rus0koska
Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004

Пуснато на: Пон Дек 27, 2004 10:12 am    Заглавие на темата: Помощ! Какво мога да готвя със сланина?

Много ви благодаря. Biskvitka, ако не е проблем и не те домързи, напиши рецептите, за които говориш. Смях Аз съм кандидат за готвеща и не ме бива много-много. От всчики неща, които изброявате, май само сарми съм правила Съжалявам!.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Какво им стана на фалафелите Провалите в моята кухня
Новият брой в новия формат - какво мислите? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
A, тази година какво ще четем по Коледа? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Какво става с юнския брой? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Какво ядете през зимата? Хранене
Как мога да получа (закупя) първи брой? Коментари и въпроси относно кулинарните списания
Пустото му тесто за пица, така и не мога да го напр... Провалите в моята кухня
Как се осолява сланина Ястия българска кухня
С какво храните домашния си любимец? Домашни любимци
Кебап от солена сланина и печени на жар пълнени чушки Рецептите на баба
Какво ядат хората на разделно хранене? Разделно хранене
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Търси се, трябва ми рецепта или съвет за...
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks