Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход

Картофена яхния срещу грип
Добави във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Автор Съобщение
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 12:57 pm Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Историята е стара, но поучителна, а последната тема на Биски ми я напомни.

Та, 1995 година, Англия, трима гладни за родна манджа българи бавно угасват Смях Куцопилева мама праща по факса най-лесните възможни рецепти, сред които да, картофена яхнийка.

Почвам аз да готвя и пращам приятелка да купи червен пипер. Връща се тя, той в бурканче, аз го хващам и почвам да ръся ли ръся...исках да е по-червено Усмивка Яхнийката ухае чудесно, макар и с леко остричък нюанс. Сядаме тримата да я уважим, като третия присъстващ, Цецко, е яко грипясал и едва говори и диша. Тук вече можете да се досетите вероятно...след първата хапка излочих цялата налична вода и чак слееед това погледнах етикета на "червения пипер". Честна дума идеше ми да се пребия от бой, толкова вкусна изглеждаше! Опитахме ние двете да похапнем поне мънинко с огромни залци хляб, но не стана. Цецко обаче, едър българин, си я хапна геройски, макар че пот течеше от него и след половинчасова дрямка се яви напълно излекуван. Та поне няква полза имаше...
начало
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 1:15 pm Заглавие на темата: Re: Картофена яхния срещу грип

Куцо пиле написа:
...пращам приятелка да купи червен пипер. Връща се тя, той в бурканче, аз го хващам и почвам да ръся ли ръся...исках да е по-червено Усмивка ...

Та кво е пишело на етикета?

Ама и вие сте ми били едни! Ще се лекуват с яхнийка. Ето как е трябвало:

Цитат:

А английските лордове препоръчват следното за предпазване от грипа:
Приготвяме си топло легло, шапка и около литър и половина скоч. Поставяме шапката така, че да я виждаме добре, пъхваме се в леглото и започваме скоча- така докато шапките станат две...
начало
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 1:25 pm Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Чили пишеше на етикета, чили, и то от най-отровното, затуй стана лековита. Аз мислех, че ясно става... Съжалявам!

Тва за шапките да, знам го Смях
начало
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 2:50 pm Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Това ми напомня за мои патила с люти чушки - толкова люти, че след рязането им, пръстите на ръцете ме боляха като от изгаряне, никакво миене не помагаше, а пък ако случайно си докоснех лицето - ужас. И не беше с лечебна цел. Mr. Green
начало
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 2:57 pm Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

IPA написа:
И не беше с лечебна цел. Mr. Green
Садо-мазо? Mr. Green
начало
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 3:57 pm Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Ако желанието да ядеш панирани чушки, пълнени със сирена е садо-мазо, да. Плезене
начало
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 4:58 pm Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

ИПА, в твоя случай е било чисто мазо Смях Смях
Т
начало
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 11:56 pm Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Е какъв провал? Човекът е станал като нов, това си е направо панацея... Това, че някои останали гладни, е в рамките на допустимите рискове и неминуеми жертви.
начало
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 7:51 am Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

ИПА, твоето си е било чисто мазо Смях

Точице, жертвите в случая бяха минуеми, пък и бяхме мнозинство Плезене , ама сами си го направихме, де...

Оттогава винаги гледам етикетите, освен в случая, когато направих мусака и я подправих със сода вместо със сол, ама защото нямах етикетчета на бурканчетата Съжалявам!
начало
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 7:58 am Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Куцо пиле написа:
Оттогава винаги гледам етикетите, освен в случая, когато направих мусака и я подправих със сода вместо със сол, ама защото нямах етикетчета на бурканчетата Съжалявам!

И кво? Бухна ли? Mr. Green
начало
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 9:54 am Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Смях Не, не бухна. А пък беше толкова красива!!! С тиквички, тогава за пръв път пробвах да добавя и тях. Сърцето ме боля като я хвърлях в целия й блясък. Оттогава содата и солта са в категорично различно изглеждащи бурканчета Twisted Evil
начало
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Заешко месо яхния Ястия българска кухня
Яхния от пушен пуешки бут Фюжън кухня
Как да се предпазим от птичи грип Хранене
Картофено-пиперена яхния Провалите в моята кухня
Бърза картофена пита с риба Рибна кухня
Картофена салата със скумрия Салати, ордьоври, мезета и закуски
Макдоналдс срещу ЦУМ Черен списък
Яхния от маслини Ястия българска кухня