Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход

Пожарите в моята кухня
Добави във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Автор Съобщение
Маца
Шеф (Chef)

Готви от: 21 Фев 2007

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 10:15 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Вчера в моята кухня беше буквално много напечено. Голяма съм патка. Отдавна не ми се беше случвало изобщо да загарям манджа, но вчера реших с размах нещата и се опитах да подпаля апартамента.
В опита си да сготвя вечеря и пътьом да облека детето забравих тенджера с мазнина на котлона. Когато, след 3-4 минути отидох в кухнята видях огромен огън, който вече се опитваше да подпали шкафа над печката.
Добре че нещо ми блесна и подтиснах инстиктивната си реакция да го залея с вода.
Както и да е, размина се, сам си угасна огъня, цялата кухня е в сажди, дори чиниите в затворените шкафове са черни. Бърсах като луда. Проветрявах 3 часа. Само не знам как да махна тази отвратителна миризма.
начало
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 10:29 am Заглавие на темата: Re: Пожарите в моята кухня

Маца написа:
...Само не знам как да махна тази отвратителна миризма.

Като стар пироман, мисля, че най-успешно помага варосване на кухнята и варене на оцет с подправки (дафинов лист, карамфил, бахар, канела, звезден анасон - каквото има).
начало
Маца
Шеф (Chef)

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 10:54 am Заглавие на темата: Re: Пожарите в моята кухня

biskvitka написа:
Маца написа:
...Само не знам как да махна тази отвратителна миризма.

Като стар пироман, мисля, че най-успешно помага варосване на кухнята и варене на оцет с подправки (дафинов лист, карамфил, бахар, канела, звезден анасон - каквото има).

То да беше само в кухнята, целият апартамент вони. Пък и няма как да варосам, поне на този етап. Явно ще пробвам с оцета, но тярбва да изгоня мацов и котето, че много мирише и те не понасят толкова силна миризма. Най-лошото е, че от изброените подправки нямам нищо, просто не са ми в списъка.
начало
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:01 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Маца, сложи каквото имаш, само оцетът е задължителен.

Явно ще трябва да переш пердета, дамаски и дрехи Тъжен
начало
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:09 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Вай-вай! Добре, че не е идвала пожарната, че сега и кофи с вода трябваше да изхвърляш и да плащаш на комшиите отдолу повредите...

А г-н Мацов как реагира в ситуцията?
начало
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 11:35 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Явно си гледала този клип.
начало
Маца
Шеф (Chef)

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 2:26 pm Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Биски, голям късмет имам, че нямам пердета и килими, най-вече защото не ги понасям особено от гледна точка на прахосъбирането. Иначе да, ще трябва да изпера половината къща днес.

Алеко, Мацов в този момент беше при майстора да оправя колата, това става в 10 вечерта. Обадих му се после да му споделя лекия ни проблем, той каза "Здраве да е" и приключи темата Объркан

Мистър, не бях го гледала, но явно имам някакви подсъзнателни спомени от разни филми и други поучителни неща. Клипчето си е поучително. Усмивка
начало
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Чет Юли 19, 2007 10:26 pm Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Мацо, в тая жега всички сме неадекватни... Приеми го като добър повод за отлагано изприране на къщата Mr. Green Котьо не се ли умириса?
начало
Маца
Шеф (Chef)

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 9:42 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

to4ica написа:
Мацо, в тая жега всички сме неадекватни... Приеми го като добър повод за отлагано изприране на къщата Mr. Green Котьо не се ли умириса?

Явно съм звучала много сериозно, защото най-чинно отиде в хола, облече си елечето (какво чудо, иначе не го понася), седна и не мърдаше докато не потуших пожара и не проветрих достатъчно. Иначе ми е станал страшен глезльо и е голям инат. Но в критични ситуации слуша.
начало
Алеко
Гур(у)ман

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 9:54 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Маца написа:
Алеко, Мацов в този момент беше при майстора да оправя колата, това става в 10 вечерта. Обадих му се после да му споделя лекия ни проблем, той каза "Здраве да е" и приключи темата Объркан

Лелееее, какъв мъж! Как да не му готвиш вкуснотии? На негово място аз щях да беснея яко.

Прави ми впечатление заглавието на темата. Ти колко пожара си имала или колко още имаш намерение да имаш? Mr. Green
начало
Маца
Шеф (Chef)

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 9:57 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Алеко написа:
Маца написа:

Лелееее, какъв мъж! Как да не му готвиш вкуснотии? На негово място аз щях да беснея яко.

Прави ми впечатление заглавието на темата. Ти колко пожара си имала или колко още имаш намерение да имаш? Mr. Green

От какво да беснее, аз си изгорих тенджерата, аз си подпалих шкафчето, аз си измих чинийките, въобще както казваше една ресторантьорка от Рибарица "Сама съм си го правила" (ударението е на "а" в "правила"). За него остана само констатацията.

А относно пожарите... човек никога не знае, какво ще му хрумне следващия път и какъв импулс ще се получи. До сега бях палила само ръкохватки, пластмасови бутилки и домакинска хартия. Този пожар държи палмата на първенството. Усмивка
начало
Алеко
Гур(у)ман

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 10:06 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Ахааа, значи не ти е за първи път. Може би трябваше да си вземеш за мъж някой бивш колега на Бате Бойко.
начало
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 10:36 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

А бе хора, какво ви става. Маца си иска Мацов.

Преди я карахте да го смени за англоговорящ субект, сега за колега на бат'Бойко.

А Мацов е пич отвсякъде, щом така е реагирал. За него е важно, че Маца и детето не са пострадали, голяма работа някакъв си шкаф и тенджера - те се купуват, здравето не.
начало
Алеко
Гур(у)ман

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 10:53 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

IPA написа:

Преди я карахте да го смени за англоговорящ субект, сега за колега на бат'Бойко.

А Мацов е пич отвсякъде, щом така е реагирал. За него е важно, че Маца и детето не са пострадали, голяма работа някакъв си шкаф и тенджера - те се купуват, здравето не.

Което ми напомни за това. Mr. Green
начало
Маца
Шеф (Chef)

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 11:10 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

IPA написа:

Благодаря ти IPA, даде ми нова гледна точка към случката. Аз все още му бях бясна, че докато готвя ме остави сама да оправям и детето и от там цялата случка. Но като се замисля, той английски не говори, но пък що да не стане един пожарникар. Казват, че мъжете в униформи били много секси Усмивка
начало
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пожарите в моята кухня
Пуснато на: Пет Юли 20, 2007 11:50 am Заглавие на темата: Пожарите в моята кухня

Готово, уредихме Мацов. А докато стане пожарникар, ако проговори и английски, цена няма да има. Mr. Green
начало
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Xарира от Казабланка (Мароканска кухня) Международна кухня
Моята артилерийска каша Провалите в моята кухня
ТОВА Е МОЯТА КОТКА Домашни любимци
Прасенце в сметанов сос с хрян (руска кухня) Международна кухня
Моята лучена супа Супи и чорби
Пръстите на Аман (Еврейска кухня) Десерти и сладкиши
Джобовете на Аман (Еврейска кухня) Десерти и сладкиши
Хинкали (грузинска кухня) Международна кухня