| Автор |
Съобщение |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
Картофена яхния срещу грип |
|
|
|
Историята е стара, но поучителна, а последната тема на Биски ми я напомни.
Та, 1995 година, Англия, трима гладни за родна манджа българи бавно угасват Куцопилева мама праща по факса най-лесните възможни рецепти, сред които да, картофена яхнийка.
Почвам аз да готвя и пращам приятелка да купи червен пипер. Връща се тя, той в бурканче, аз го хващам и почвам да ръся ли ръся...исках да е по-червено Яхнийката ухае чудесно, макар и с леко остричък нюанс. Сядаме тримата да я уважим, като третия присъстващ, Цецко, е яко грипясал и едва говори и диша. Тук вече можете да се досетите вероятно...след първата хапка излочих цялата налична вода и чак слееед това погледнах етикета на "червения пипер". Честна дума идеше ми да се пребия от бой, толкова вкусна изглеждаше! Опитахме ние двете да похапнем поне мънинко с огромни залци хляб, но не стана. Цецко обаче, едър българин, си я хапна геройски, макар че пот течеше от него и след половинчасова дрямка се яви напълно излекуван. Та поне няква полза имаше...
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Куцо пиле написа: | ...пращам приятелка да купи червен пипер. Връща се тя, той в бурканче, аз го хващам и почвам да ръся ли ръся...исках да е по-червено ... |
Та кво е пишело на етикета?
Ама и вие сте ми били едни! Ще се лекуват с яхнийка. Ето как е трябвало:
| Цитат: |
А английските лордове препоръчват следното за предпазване от грипа:
Приготвяме си топло легло, шапка и около литър и половина скоч. Поставяме шапката така, че да я виждаме добре, пъхваме се в леглото и започваме скоча- така докато шапките станат две... |
|
|
| начало |
|
 |

|
|
|
Чили пишеше на етикета, чили, и то от най-отровното, затуй стана лековита. Аз мислех, че ясно става...
Тва за шапките да, знам го
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
Това ми напомня за мои патила с люти чушки - толкова люти, че след рязането им, пръстите на ръцете ме боляха като от изгаряне, никакво миене не помагаше, а пък ако случайно си докоснех лицето - ужас. И не беше с лечебна цел.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| IPA написа: | И не беше с лечебна цел.  | Садо-мазо?
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
Ако желанието да ядеш панирани чушки, пълнени със сирена е садо-мазо, да.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
to4ica Почетен член

Готви от: 30 Май 2004
|
|
|
| Е какъв провал? Човекът е станал като нов, това си е направо панацея... Това, че някои останали гладни, е в рамките на допустимите рискове и неминуеми жертви.
|
|
| начало |
|
 |

|
|
|
ИПА, твоето си е било чисто мазо
Точице, жертвите в случая бяха минуеми, пък и бяхме мнозинство , ама сами си го направихме, де...
Оттогава винаги гледам етикетите, освен в случая, когато направих мусака и я подправих със сода вместо със сол, ама защото нямах етикетчета на бурканчетата
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Куцо пиле написа: | Оттогава винаги гледам етикетите, освен в случая, когато направих мусака и я подправих със сода вместо със сол, ама защото нямах етикетчета на бурканчетата  |
И кво? Бухна ли?
|
|
| начало |
|
 |
|
|

|
|
|
Не, не бухна. А пък беше толкова красива!!! С тиквички, тогава за пръв път пробвах да добавя и тях. Сърцето ме боля като я хвърлях в целия й блясък. Оттогава содата и солта са в категорично различно изглеждащи бурканчета
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|