Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Картофена яхния срещу грип

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Автор Съобщение
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 12:57 pm    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Историята е стара, но поучителна, а последната тема на Биски ми я напомни.

Та, 1995 година, Англия, трима гладни за родна манджа българи бавно угасват Смях Куцопилева мама праща по факса най-лесните възможни рецепти, сред които да, картофена яхнийка.

Почвам аз да готвя и пращам приятелка да купи червен пипер. Връща се тя, той в бурканче, аз го хващам и почвам да ръся ли ръся...исках да е по-червено Усмивка Яхнийката ухае чудесно, макар и с леко остричък нюанс. Сядаме тримата да я уважим, като третия присъстващ, Цецко, е яко грипясал и едва говори и диша. Тук вече можете да се досетите вероятно...след първата хапка излочих цялата налична вода и чак слееед това погледнах етикета на "червения пипер". Честна дума идеше ми да се пребия от бой, толкова вкусна изглеждаше! Опитахме ние двете да похапнем поне мънинко с огромни залци хляб, но не стана. Цецко обаче, едър българин, си я хапна геройски, макар че пот течеше от него и след половинчасова дрямка се яви напълно излекуван. Та поне няква полза имаше...
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 1:15 pm    Заглавие на темата: Re: Картофена яхния срещу грип

Куцо пиле написа:
...пращам приятелка да купи червен пипер. Връща се тя, той в бурканче, аз го хващам и почвам да ръся ли ръся...исках да е по-червено Усмивка ...

Та кво е пишело на етикета?

Ама и вие сте ми били едни! Ще се лекуват с яхнийка. Ето как е трябвало:

Цитат:

А английските лордове препоръчват следното за предпазване от грипа:
Приготвяме си топло легло, шапка и около литър и половина скоч. Поставяме шапката така, че да я виждаме добре, пъхваме се в леглото и започваме скоча- така докато шапките станат две...
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 1:25 pm    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Чили пишеше на етикета, чили, и то от най-отровното, затуй стана лековита. Аз мислех, че ясно става... Съжалявам!

Тва за шапките да, знам го Смях
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 2:50 pm    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Това ми напомня за мои патила с люти чушки - толкова люти, че след рязането им, пръстите на ръцете ме боляха като от изгаряне, никакво миене не помагаше, а пък ако случайно си докоснех лицето - ужас. И не беше с лечебна цел. Mr. Green
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 2:57 pm    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

IPA написа:
И не беше с лечебна цел. Mr. Green
Садо-мазо? Mr. Green
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 3:57 pm    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Ако желанието да ядеш панирани чушки, пълнени със сирена е садо-мазо, да. Плезене
начало
рецепти
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 11:56 pm    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Е какъв провал? Човекът е станал като нов, това си е направо панацея... Това, че някои останали гладни, е в рамките на допустимите рискове и неминуеми жертви.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 7:51 am    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

ИПА, твоето си е било чисто мазо Смях

Точице, жертвите в случая бяха минуеми, пък и бяхме мнозинство Плезене , ама сами си го направихме, де...

Оттогава винаги гледам етикетите, освен в случая, когато направих мусака и я подправих със сода вместо със сол, ама защото нямах етикетчета на бурканчетата Съжалявам!
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 7:58 am    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Куцо пиле написа:
Оттогава винаги гледам етикетите, освен в случая, когато направих мусака и я подправих със сода вместо със сол, ама защото нямах етикетчета на бурканчетата Съжалявам!

И кво? Бухна ли? Mr. Green
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 9:54 am    Заглавие на темата: Картофена яхния срещу грип

Смях Не, не бухна. А пък беше толкова красива!!! С тиквички, тогава за пръв път пробвах да добавя и тях. Сърцето ме боля като я хвърлях в целия й блясък. Оттогава содата и солта са в категорично различно изглеждащи бурканчета Twisted Evil
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Яхния от пушен пуешки бут Фюжън кухня
Картофено-пиперена яхния Провалите в моята кухня
Как да се предпазим от птичи грип Хранене
Макдоналдс срещу ЦУМ Черен списък
Картофена салата със скумрия Салати, ордьоври, мезета и закуски
Бърза картофена пита с риба Рибна кухня
Moqueca de Camarao / яхния от скариди (бразилска ку... Международна кухня
Яхния от маслини Ястия българска кухня
Картофена торта със сьомга, сметана и хайвер Салати, ордьоври, мезета и закуски
Пилешка яхния с чушки (Италианска рецепта) Международна кухня
Пирожки с картофена плънка Тестени и хлебни изделия
Pizza Hut срещу Спортната палата Черен списък
Млечна картофена супа с бекон Супи и чорби
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks