| Автор |
Съобщение |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Сос от патладжани и кисело мляко (арабско фондю) |
|
|
|
Продукти:
1 голям син домат, опечен, изчистен и пюриран
2-3 с.л. зехтин
3 скилидки чесън
3/4 ч.ч. кисело мляко/сметана сол
Всички продукти се размесват. Този сос може още да се нарече арабско фондю. Може да се сложи в голяма купа, а на всички присъствуващи раздавате по една дълга вилица и кубчета хляб или пита. В такъв случай добавете и лют червен пипер, а вместо кисело мляко можете да използувате квасена кисела сметана.
Рецептата е на читателка на сайта.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
|
|
|
| Вчера произведох това, но се изкуших - сложих сметана и мляко и малко копър. Някак си ми се видя самотно без копъра. Стана страхотно. Даже малкото коте яде с удоволствие.
|
|
| начало |
|
 |
Raza Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004
|
|
|
Хайде де... Хей ръчички, хей ги две , те ме слушкат най-добре .....
Откъсваш си парченце хляб или пита и с пръстите си топваш в соса, като не забравяаш да ги оближеш добре след употреба ....
Варианти за соса има много , моят е с добавка на тахини (тхина) вместо кисело мляко или сирене Филаделфия.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
| Маца написа: | | ...Даже малкото коте яде с удоволствие. |
и моето отроче хапна от "пастата с мляко", както я нарече
@Raza сложих и кисело мляко, и тахан, защото патладжанът се сви много, след като го изпекох; мммм, чудно стана!
Добавих кимион, копърът ми не е особено прекрасен
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|