Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Спаначеното пюре

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Автор Съобщение
Meg
Дегустатор

Готви от: 13 Авг 2007

Спаначеното пюре
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 11:32 am    Заглавие на темата: Спаначеното пюре

Не знам какво му обърках на туй просто пюре, но на един етап като го опитах беше толкова горчиво, че дори аз не го харесах, за домашните не исках и да помислям! Може би беше от самият замразен спанак.

Сложих малко водица да заври и после ръснах в нея смело сушени зеленчуци. Добавих леко размразения спанак (понеже иначе е едно ледено блокче дето ще ми трябва 5-литрова тенджера, за го пусна цяло, го удрям яко в кухнеския плот Съжалявам! както си е опаковано и се натрошава много добре на малки парченца, които влизат във всякав тенджрка). Оставих го да се задуши за около 5-8 мин. Добавих му магданоз, копър (имах само сушени), малко чимен. Реших и да сложа малко пресен джинджифил (половин сантиметър от едно малко коренче), не толкова заради вкуса, колкото заради полезността. Хубаво де, ама като пасирах всичко, сместа беше със чуден зелен цвят и отвратно горчив вкус. Положението спатиха две сварени и пасирани картофчета, много шарена сол (имам една, в която едва се усеща солта, сложих 3! с.л. от нея), малко млян черен пипер и 25 гр. масло. Така вече беше прилично на вкус, а горчивината се забелязваше едва като някакъв доста остатъчен вкус. Но така и не разбах откъде дойде тази горчивина?!?
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Спаначеното пюре
Пуснато на: Чет Авг 30, 2007 7:43 pm    Заглавие на темата: Спаначеното пюре

От маслото ще да е! Нарушаваш диетата и гузната ти съвест изпраща сигнал до онзи център в дясното мозъчно полукълбо, което отговаря за вкусовите рецептори, които от своя страна възприемат съответната храна като горчива.

Един вид защитна реакция.

Mr. Green Плезене Mr. Green Плезене
начало
рецепти
Meg
Дегустатор

Спаначеното пюре
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 9:40 am    Заглавие на темата: Спаначеното пюре

Голям си шегобиец! Смях
Само за пояснение - маслото е единствената позволена извлечена мазнина в моята диета стига да не се обработва термично и да е до 20 гр. на ден. При мен обаче е значително по-малко (просто не изпитвам нужда) Mr. Green
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Спаначеното пюре
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:27 pm    Заглавие на темата: Спаначеното пюре

Meg, някоя от съставките е дала горчивия вкус - самият спанак или някоя от подправките.
Има само един начин да разбереш - като опиташ всичко поотделно.

Джинджифил със спанак е доста необичайна комбинация Въртя очички
Номерът с разбиването в плота ми хареса; аз практикувам друг метод: качвам се на стол или на висок шкаф и оттам хвърлям на земята нещото, което трябва да се начупи (обикновено блокчета кувертюр или съдове от старинния сервиз на бабата на съпруга ми).
Преди това го слагам в няколко найлонови плика, за да не ми измърля пода.

Като не ни купуват мъжете електрически триони, се справяме, както можем Twisted Evil
начало
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Спаначеното пюре
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:32 pm    Заглавие на темата: Спаначеното пюре

biskvitka написа:
Джинджифил със спанак е доста необичайна комбинация Въртя очички

Според моето скромно мнение точно това е причината за горчивия вкус.

А относно разбиването - аз си имам чукче за пържоли, и като Биски, в пликче и отгоре млатя колкото ми душа иска.
Особено ако съм ядосана нещо правя всичко на прах Усмивка
начало
рецепти
Meg
Дегустатор

Спаначеното пюре
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 4:36 pm    Заглавие на темата: Спаначеното пюре

Много благодаря, момичета Усмивка
Или е бил спанакът, или пресният джиндифил (набърках го за цяр, ама на). По отделно не горчат, с джинджифил на прах също не съм имала проблеми, ама явно пресният е дал някоя реакция.
Все се успокявам с репликата на един колега с богат опит: "Грешките не са проблем изибщо, но ако направиш една и съща грешка два пъти, това вече е проблем". Та, така, ще ми е за урок Усмивка
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Пюре от ананас и банан – с ниско съдържание на мазнини Диетични рецепти
Агнешки кебап върху от пюре от патладжан Фюжън кухня
Картофеното ми пюре Фюжън кухня
Картофено пюре без казеин Диетични рецепти
Пюре от тиквички Салати, ордьоври, мезета и закуски
Пюре от спанак Диетични рецепти
Запечено картофено пюре Салати, ордьоври, мезета и закуски
Гратинирани домати със спаначено-картофено пюре Ястия българска кухня
Пай с кайма и картофено пюре Maggi (Брой 01) Рецепти от кулинарни списания
Мус от пиле и картофено пюре Международна кухня
Бързи пилешки късчета с картофено пюре Международна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks