| Автор |
Съобщение |
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
Лилавото ми агнешко |
|
|
|
Тук ще се оплача от собственото си незнание и от производителите.
Та, купих аз за първи път в живота си агнешко бутче. Досега само котлетчета бях правила.
Бутчето беше дребничко, но за сметка на това пък почти цялото беше обхванато от един огромен синьо-лилав печат.
Опита се Мацов да го изчисти, после разви теорията, че не било толкова вредно това синьото мастило. Аз се примирих, сложих го в тавата, намацах го със сол, пипер и олио, враснах малко пресен джоджен около него и го оставих да "тищи" в печката за около 2.30 часа.
Резултатът:
Леко безвкусно (явно от джодена) тук-там тъмно лилаво агнешко.
Не че не го изядохме, ама ми звучеше досущ като една от героините на Жорж Перек в "Животът, начин на употреба", дето сервирала всеки ден храна в различен цвят.
Та се чудя от цялата тази история - Дали сините печати все пак не са вредни?
И защо джоджена убива чак толкова вкуса на агънцето?
|
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Лилавото ми агнешко |
|
|
|
Агнешко по това време? По-скоро е било кучешко с печат
|
|
| начало |
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
Лилавото ми агнешко |
|
|
|
Мацо, а печатът не беше ли върху ципата на бутчето? Щото ако е така махаш ципата и би трябвало с нея да падне и синьото. на мен със свинско ми се случи веднъж, но се наложи да изрежа само едно повърхностно парче месо...
А джоджена казват, че подобрява вкуса на агнето, не знам що е станало така.
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Лилавото ми агнешко |
|
|
|
Печатът се изрязва, но не би трябвало да е толкова голям (по-скоро два малки - на производителя и на контрольора)
|
|
| начало |
|
 |
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
Лилавото ми агнешко |
|
|
|
| Куцо пиле написа: | Мацо, а печатът не беше ли върху ципата на бутчето?  |
Махнах, поточно Мацов махна ципата, аз се опитах да изрежа част от месото, но пак си остана.
Знам ли го какво е било, Шефе. Беше по-едричко от котка, пък за куче не съм се сетила. Вкусът във вътрешната част, незасегната от джоджена беше агнешки, ама знае ли човек до къде са стигнали новите технологии за овкусяване .
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|