Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Лилавото ми агнешко

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Автор Съобщение
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Лилавото ми агнешко
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 10:18 am    Заглавие на темата: лилавото ми агнешко

Тук ще се оплача от собственото си незнание и от производителите.
Та, купих аз за първи път в живота си агнешко бутче. Досега само котлетчета бях правила.
Бутчето беше дребничко, но за сметка на това пък почти цялото беше обхванато от един огромен синьо-лилав печат.
Опита се Мацов да го изчисти, после разви теорията, че не било толкова вредно това синьото мастило. Аз се примирих, сложих го в тавата, намацах го със сол, пипер и олио, враснах малко пресен джоджен около него и го оставих да "тищи" в печката за около 2.30 часа.
Резултатът:
Леко безвкусно (явно от джодена) тук-там тъмно лилаво агнешко.
Не че не го изядохме, ама ми звучеше досущ като една от героините на Жорж Перек в "Животът, начин на употреба", дето сервирала всеки ден храна в различен цвят.
Та се чудя от цялата тази история - Дали сините печати все пак не са вредни?
И защо джоджена убива чак толкова вкуса на агънцето?
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Лилавото ми агнешко
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 10:48 am    Заглавие на темата: лилавото ми агнешко

Агнешко по това време? По-скоро е било кучешко с печат Mr. Green
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Лилавото ми агнешко
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 11:48 am    Заглавие на темата: лилавото ми агнешко

Мацо, а печатът не беше ли върху ципата на бутчето? Щото ако е така махаш ципата и би трябвало с нея да падне и синьото. на мен със свинско ми се случи веднъж, но се наложи да изрежа само едно повърхностно парче месо...
А джоджена казват, че подобрява вкуса на агнето, не знам що е станало така. Тъжен
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Лилавото ми агнешко
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:29 pm    Заглавие на темата: лилавото ми агнешко

Печатът се изрязва, но не би трябвало да е толкова голям Въртя очички (по-скоро два малки - на производителя и на контрольора)
начало
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Лилавото ми агнешко
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 12:29 pm    Заглавие на темата: лилавото ми агнешко

Куцо пиле написа:
Мацо, а печатът не беше ли върху ципата на бутчето? Тъжен

Махнах, поточно Мацов махна ципата, аз се опитах да изрежа част от месото, но пак си остана.
Знам ли го какво е било, Шефе. Беше по-едричко от котка, пък за куче не съм се сетила. Вкусът във вътрешната част, незасегната от джоджена беше агнешки, ама знае ли човек до къде са стигнали новите технологии за овкусяване Усмивка .
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Пролетни сарми от агнешко месо в липов лист (Брой 01) Рецепти от кулинарни списания
Агнешко запечено със спанак на фурна (за Великден) Ястия българска кухня
Агнешко /бр.11/ Коментари и въпроси по рецепти от списания
Пролетни сарми от агнешко месо в липов лист Ястия българска кухня
Агнешко за Великден Ястия българска кухня
Агнешко по арабски Международна кухня
Агнешко Фри /китайска кухня/ Международна кухня
Как да почистим агнешко шкембе Полезни съвети
Агнешко с лапад Ястия българска кухня
Печено агнешко в глинен гювеч Ястия българска кухня
Пълнени тиквички с агнешко по арабски (Иван Звездев) Международна кухня
Агнешко месо Хранителни продукти
Печено агнешко бутче с коричка от розмарин Международна кухня
Пълнено агнешко бутче с гарнитура от сотирани пресн... Ястия българска кухня
Великденско агнешко в гювеч Рецептите на баба
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks