| Автор |
Съобщение |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
Постна мусака (компири и патладжани) |
|
|
|
Вдъхновена от туй снощи сготвих подобие на мусака само с картофи и патладжани, тъй като нещо съм се чалнала напоследък и изпробвам дали може да не ядем месо всеки ден
Един едър и много красив патладжан го нарязах на тънки! филийки, 0.5 см, поомазних ги и ги запекох на грил тигана докато омекнаха, след това ги солих.
Картофите и тях на кръгчета и по изпитания начин започнах да ги редя. Ред картофи, ред патладжани, тук полях с доматен сос и наръсих с босилек, после повторих операцията като последния ред беше от патладжани.Ливнах водичка и сложих да се пекат/задушават на фурна.
Забърках после импровизирана заливка от 1 яйце, около 220 гр. прясно мляко и една голяма лъжица брашно. Тук се включи Куцопилев, изпитващ нова технология за бъркане с тел, в хода на което изсипа половината заливка. Останалото го полях върху зарзавата и след 10 минутки изключих фурната.
Ометохме го завчас, единственото, което според мен му липсваше беше кисело млекце.
Защо не сложих лук, чесън и други вкусни работи? Щото ме мързеше, що...
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| Куцо пиле написа: | Вдъхновена от туй снощи сготвих подобие на мусака само с картофи и патладжани, тъй като нещо съм се чалнала напоследък и изпробвам дали може да не ядем месо всеки ден |
Абе, то за можене - може, ама не е работа.
| Куцо пиле написа: | | Ометохме го завчас, единственото, което според мен му липсваше беше кисело млекце. |
Тц, единственото, което е липсвувало, е каймицата!
|
|
| начало |
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
|
|
|
| Алеко написа: | единственото, което е липсвувало, е каймицата!  |
Ай ся, аз завземам новите непознати хоризонти на безмесните яденета Веднъж в седмицата може да си го позволя. Но снощи естествено се "намесихме" и то със сметанов сос, да не би да сме се повредили нещо от постното
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|