Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Хинкали (грузинска кухня)

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 2:49 pm    Заглавие на темата: Хинкали (грузинска кухня)

Това е много вкусно, сочно и мързеливо ястие.

Синът ми ги хареса повече от пелмените (сигурно, защото в едно такова хинкалче каймата е колкото за едно кюфте Смях )

400 г брашно
1 яйце
щипка сол
хладка вода

Замесва се тесто, умерено твърдо (като се разточва не трябва да се връща на изходна позиция); оформя се на топка и се увива във фолио. Оставя се на хладно (но не в хладилника) да престои около 20 мин.

През това време се приготвя плънката от:

400 г агнешка / телешка (моята беше телешка) кайма
1 голяма глава лук, нарязан наситно или настърган
черен пипер
някои добавят и копър и магданоз, други категорично ги отричат - аз не слагам заради зеленомразците вкъщи).

Тестото се разточва на кора, дебела около 2-3 мм.
Изрязват се кръгове с голям диаметър (10-12 см) (изрязвам с кутия от крем за лице, но може да се използват и консервни кутии от онези с пръстенчето за отваряне), в средата на всеки се слага прилично количество плънка (1 препълнена ч.л.) и се събират краищата на кръгчето на вързопче.

Хинкалите се варят като пелмени в кипяща подсолена вода. Готови са, когато изплуват.

Поднасят се със зелени подправки (магданоз и кориандър) - ако нямате зеленомразци вкъщи! Много ядосан

Консумират се с ръце.
Внимание! Много са сочни и вероятността да се изпръскате е доста голяма.

Забележка: ако тестото е по-твърдо, хинкали-те стават с отчетливи ръбчета, като розички, но полепват по зъбите; с по-меко тесто са по-вкусни.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 6:26 pm    Заглавие на темата: Re: Хинкали (грузинска кухня)

biskvitka написа:
forum.bgkulinar.net/files/hinkali_179.jpgТова е много вкусно, сочно и мързеливо ястие.

Синът ми ги хареса повече от пелмените (сигурно, защото в едно такова хинкалче каймата е колкото за едно кюфте Смях )

Значи и аз ще ги харесам! Кога пак ще правиш, че да ви дойда на гости? Mr. Green

Колкото до оклепването - аз и със суров твърд като камък морков също мога да се оплескам.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 7:40 pm    Заглавие на темата: Хинкали (грузинска кухня)

Леле , Биски ..това е точно по -мой вкус..страхотно изглежда.. Усмивка

Къде го наметри трова "хладно , но не хладилник" ? Вкъщи навсякъде е топло , но не печка.. Mr. Green
Meg
Дегустатор

Готви от: 13 Авг 2007

Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 10:28 am    Заглавие на темата: Хинкали (грузинска кухня)

Страхотна рецепта!! Браво
Хем бързо, хем лесно!
И знам кой ще пирува в къщи с тези хинкали и ще ме обича още повече Намигване ("любовта на мъжа минава през стомаха")
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Xарира от Казабланка (Мароканска кухня) Международна кухня
Фламбирани пилешки дробчета (Френска кухня) Международна кухня
Бойните подвизи в моята кухня Провалите в моята кухня
Пожарите в моята кухня Провалите в моята кухня
Moqueca de Camarao / яхния от скариди (бразилска ку... Международна кухня
Джобовете на Аман (Еврейска кухня) Десерти и сладкиши
Пръстите на Аман (Еврейска кухня) Десерти и сладкиши
Прасенце в сметанов сос с хрян (руска кухня) Международна кухня
Празнични сладки (Еврейска кухня) Десерти и сладкиши
Яйцеброди (руска кухня) Международна кухня
Агнешко Фри /китайска кухня/ Международна кухня
Чатни (чътни, chutney) Индийска кухня Международна кухня
Пъстърва с магданозен сос (Италианска кухня) Рибна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks