| Автор |
Съобщение |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Nipples of Venus? |
|
|
|
Снощи пак гледах един от любимите ми филми - Амадеус. В него Салиери сладко си похапва от този десерт. Казва, че се прави от захаросани кестени и коняк. Някой да знае рецептата? Случайно ми залежават кестени ...страшно много искам да ги оползотворя именно в тези трюфели!
П.П. В превод би трябвало да значи "Зърната на Венера", но в превода на филма пишеше "Гърдите на Венера" . Не знам дали има такъв десерт въобще, предложих и двата варианта на името ...за всеки случай.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Nipples of Venus? |
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Nipples of Venus? |
|
|
|
На италиански е "Capezzoli di Venere", а всъщност е Виенски сладкиш и става популярен наистина след излъчването на филма.
А ето и рецептата:
Пресните кестени се варят във вода за около 5 минути (може и да се изпекат на 200 градуса във фурната). След което се цепват на Х в основата си, белят се и се покриват щедро с маслен крем. Еми това е!
А ето и една подобна рецепта:
http://sean-janus.optionpc.com/me/cooking/capezzoli-di-venere.html
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

Nipples of Venus? |
|
|
|
Аз я намерих тази рецепта,но ми се стори страннен факта ,че се варят само 5 мин. кестените.Пък онези трюфели бяха без шоколад ..поне на външен вид.Изглеждат бели и с бадемче или нещо кафяво отгоре изобразяващо..сещате се какво.. реших ,че някои може да ги е правил или да даде друга рецепта..
Благодаря ти все пак..
п.с. Бисквитке само исках да ти кажа,в случай че незнаеш ( не го приемай като поучаване ,моля те) за да не ти излизат прекалено много ,ненужни страници когато ползваш търсачка, (в случая с незензурно съдържание.. )
използвай кавички..напр: "nipples of venus" recipe brandy
Така ще излиза цялото словосъчетание в кавичите + рецепти+коняк.
Много благодаря за линковете ,ако не намеря каквото търся,ще пробвам захаросани кестени!
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Nipples of Venus? |
|
|
|
| Аз наистина не зная как се търси, все пак съвсем отскоро имаме Интернет, но никой не се е родил научен. Междувременно намерих доста рецепти и единственото, което ме възпря да се хвърля да купувам чували с кестени е един от горепосочените сайтове, в който се споменаваха бикини XXXL (все пак кестените са доста калорични). Все пак ще опитам десерта от кестени с коняк от cooking-book, доста ме заинтригува.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Nipples of Venus? |
|
|
|
| Цитат: | | Пресните кестени се варят във вода за около 5 минути (може и да се изпекат на 200 градуса във фурната). След което се цепват на Х в основата си, белят се и се покриват щедро с маслен крем. |
Гарантирам че това е рецептата, която е използвана при снимките на филма, колкото до оформлението, мисля че няма да се затрудниш
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
ludetina Готвач

Nipples of Venus? |
|
|
|
Мен точно тези 5 мин ме притеснявата..наистина от 2-3 години не съм варила кестени (у дома ги предпочитат печени) ,но имам спомен ,че се варят поне 20-30 мин.Значи кестените със сигурност ще са сурови.. и макар после да се стържат т.е. няма да хрупат имам известни предубеждения.
Какво пък ще пробвам..
Колкото за търсенето в интернет..не е критерий от колко време имаш интернет (аз имам от близо 3 години),аз лично научих тази "хватка" преди около година.Тогава още бяхме на "dial-up"(което не е никакъв интернет..направо ) и най-високата скорост до която стигаше връзката ми беше вщечатляващото 3К ,един приятел се смили над мен като ме гледаше как се мъча ..той ме светна за някои тънкости.Инче сигурно досега щях да използвам старите методи и да губя 3 пъти повече време.
Не съм искала да те засегна,а просто да ти помогна,както навремето помогнаха на мен!Ако искаш ,мога на лични да ти кажа и за останалите "улеснения",за които знам.
Уф ,че разводних темата..прощаявайте!
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Nipples of Venus? |
|
|
|
| Цитат: | Не съм искала да те засегна,а просто да ти помогна,както навремето помогнаха на мен!Ако искаш ,мога на лични да ти кажа и за останалите "улеснения",за които знам.
Уф ,че разводних темата..прощаявайте! |
Жълт картон!
Offtopic:
За триковете при тръсенето в Гугъл, четете тук
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|