Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
"Мазна" зелена салата

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Диетични рецепти
Автор Съобщение
Meg
Дегустатор

Готви от: 13 Авг 2007

"Мазна" зелена салата
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 1:09 pm    Заглавие на темата: "Мазна" зелена салата

Тя, салатата си е мазна наистина, но мазнината е съвсем естестествена и съответно диетична Усмивка

- 1 възможно най-свежа зелена салатка
- 2 средни или 1 голям морков
- 1/2 до 2/3 средно по размер и добре узряло авокадо
- перата на 1 стрък зелен лук
- 2 печени чушки (сложих зелени, но с червени щеше да е по-пъстро)
- ситно накълцан копър (аз най-често ползвам вакуумирани леко изсушени връхчета от копър)

Салатката се измива добре и се нарязва на ситно. Прибавят се морковите и авокадото също нарязани на възможно най-ситно (при мен морковите са 2х2х1 мм а авокадото 2х3х2 мм приблизително), перата на лука, нарязани на тънки колелца, нарязаните на малки парченца чушки и копърът. По желание може да си използва малко калиева сол, но аз лично не немерих за необходимо. Всичко се разбърква много добре. Получава се една пъстра (ведро зелено и свежо оранжево) смес богато омазнена от авокадото Усмивка

Тип за остатъка от авокадото - маха се твърдата ядка и се завива в прозрачно фолио за храна, така че да прилепне добре към откритете части - така се запазва близо седмича в хладилник без да почернява. Преди да се използва, е добре да се изрежат обирните повърхности (на дълбочина около 1 мм), тъй като може да са загубили част от цвета си и да са омекнали занчително.
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

"Мазна" зелена салата
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 3:16 pm    Заглавие на темата: "Мазна" зелена салата

А малко лимонче, да не почернява авокадото, пък и за вкус? Въртя очички
начало
рецепти
Meg
Дегустатор

Готви от: 13 Авг 2007

"Мазна" зелена салата
Пуснато на: Съб Сеп 15, 2007 4:15 pm    Заглавие на темата: "Мазна" зелена салата

а, лимончето е добре дошло на който му се услажда Усмивка но никога не ми се е случвало да ми почерее авокадото - може би понеже рядко минават повече от 15 мин. между нарязването и изяждането Смях Пък и нали е на мнго ситно накълцано, направо се размазва по листата на салатата (стига де е наистина зряло, де)
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Шефска салата с целина и картофи Салати, ордьоври, мезета и закуски
"измислена салата" Салати, ордьоври, мезета и закуски
Салата "Ропотамо" Зимнина, туршии и полуфабрикати
Салата от зелен фасул с булгур Салати, ордьоври, мезета и закуски
Салата от Ница Международна кухня
Салата трикольор++ Салати, ордьоври, мезета и закуски
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Диетични рецепти
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks