| Автор |
Съобщение |
Kabal Дегустатор

Готви от: 06 Май 2006
ПАРЕНА ТУРШИЯ С КАМБИ И МОРКОВИ |
|
|
|
Това е любимата ми туршия, но ще спра да я правя защото от зелени салати зимата тя остава и само я хвърлям.
Внимание! Изпива много пиене!
ПАРЕНА ТУРШИЯ С КАМБИ И МОРКОВИ
Продукти: 5 кг червени камби
¼ кг моркови
2-3 връзки целина
3-4 глави цветно зеле
2-3 глави чесън
Продукти за маринатата: (обикновенно ми остава и за това я правя на половина)
2,5 л вода
2,5 л оцет
2,5 чаени чаши олио
5 кафени чаши сол
2 чаени чаши захар
3-4 дафинови листа
1 чаена лъжичка черен пипер на зърна
Камбите се измиват, изчистват се от семето и се нарязват на четвъртинки, морковите се нарязват на колелца, целината на пръчици, цветното зеле на китки
Маринатата се кипва и в нея се слага по една чиния от камбите, оставят се да поврят и се изваждат с решетъчна лъжица.Същото се повтаря и с морковите и целината.
Оставят се зеленчуците и маринатата да изстинат напълно и се нареждат в буркани, като се прибавя и цветното зеле, изчистения чесън и едро нарязан магданоз. Заливат се с напълно изстиналата марината, като тя трябва да покрива с 1-2 пръста зеленчуците. Притискат се с венче от лозови листа или камък.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
|
|
|
| Kabal написа: | | Това е любимата ми туршия, но ще спра да я правя защото от зелени салати зимата тя остава и само я хвърлям. |
Много обичам тази туршия, не я хвърляй, или по-точно хвърли я по-силно, че да стигне до нас.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
|
| начало |
|
 |
|
|
Kabal Дегустатор

|
|
|
| MR.LAZY написа: | | Не се ли вари? |
НЕ:!:
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
| А зеленчуците колко време горе долу врат в маринатата.
|
|
| начало |
|
 |
Kabal Дегустатор

|
|
|
| IPA написа: | | А зеленчуците колко време горе долу врат в маринатата. |
Ако се държат докато си сменят цвета камбите не са толкова хрупкави и аз предпочитам по кратко да ги държа. Времето зависи от количеството зеленчуци колко е силен котлона и т.н.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|