Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Италиански десерти

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Автор Съобщение
Raza
Дегустатор

Готви от: 31 Май 2004

Италиански десерти
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 6:21 pm    Заглавие на темата: Италиански десерти

Този деликатес излиза малко скъпичък, но си заслужава.

Пай със сирене върху орехова подложка (италиански пясъчен деликатес)
-------------------------------------------------------------------------------------
1. Загрява се фурната до 180г С
2. Смилат се 3,5 ч.ч. орехи и се смесват с 1 ч.ч. захар + 100 г стопено масло. Разстила се с помощта на лъжица в намаслена тавичка или покрита с намаслена хартия (23-26 sm) и се притиска с опакото на лъжица.
3. Запича се за 8-10 минути, изважда се от фурната и се покрива с крем от 500г сирене (маскарпоне/рикота/извара/обезсолено прясно сирене) + 200г сметана + 2 яйца + 1.5 ч.ч. захар + 3с.л. нишесте + ванилия + бадемова есенция.
4. Пече се още 30 минути. Изстудява е.
Внимание: Подложката е ронлива.

Последната промяна е направена от Raza на Сря Яну 05, 2005 9:58 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Италиански десерти
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 8:35 pm    Заглавие на темата: Здравей Raza,

Искам да попитам за размера на тавичката - като за стандартен пай - 25-26 см ли е?
Усмивка
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Италиански десерти
Пуснато на: Сря Яну 05, 2005 10:03 pm    Заглавие на темата: Благодаря за забежката

Грешката е вече поправена.
начало
рецепти
DolceVita
Дегустатор

Готви от: 27 Окт 2004

Италиански десерти
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 11:54 am    Заглавие на темата: Re: Благодаря за забежката

Raza написа:
Грешката е вече поправена.
А колко висок става горе долу, Raza? А лек ли е? Искам да го опитам за едно специално гости на шефа ми ...който напуска освен това Съжалявам! и тъй като съм предвидила обилно ядене...те винаги на десерта падат...та исках нещо по-леко и ефирно, креместа торта. Най-напред си мислех за баварски крем, но с желатин и изсипан във форма -kurona- за кекс с дупка Намигване , но не знам...
А този сладкиш (които да си призная вече си бях преписала от друг форум Намигване ) мога ли да гарнирам с нещо отгоре за красота и ефир ??? Плезене
начало
рецепти
DolceVita
Дегустатор

Италиански десерти
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 11:56 am    Заглавие на темата: Италиански десерти

ММММ, сега като се зачетох подробно...как се реже изобщо?...??? Съжалявам!
начало
рецепти
Raza
Дегустатор

Италиански десерти
Пуснато на: Чет Яну 06, 2005 2:37 pm    Заглавие на темата: Много съжалявам

Много съжалявам, но снимка не мога да ти предложа. Рецептата я преписах от една книга за сладкарство, която ми я даде една приятелка временно. Сладкишът е доста скъп и поради тази причина съм го правила един-единствен път за рожден ден. Ако си решила да го правиш, следвай точно по указанията в рецептата.
Височината му е колкото на Чийз кейк, а и вкусът също се доближава до неговия (колкото се отнася до крема), става пухкав и е невероятно вкусен. Продуктите за крема се разбиват много добре с миксер. А и печенето е също както при Чийз кейка. Пече се докато не се образува златиста коричка отгоре.
А украсата можеш да я направиш по твой вкус. Аз не съм го украсявала, той и без украса е много красив, ообено след като го разрежеш на парчета. Отдолу тъмнокафявата подложка, а отгоре бяло-жълтеникав крем.
Внимавай, да не е много силна долната част на фурната, за да не прегорят орехите. Пече се в средната част на фурната и върху решетката.
Сетих се още нещо. Правих още веднъж същия сладкиш, но подложката я направих от наполовина счукани бисквити, наполовина орехи Естествено, намалих съответно количествата на маслото и захарта. Има почти същия вкус.
начало
рецепти
DolceVita
Дегустатор

Италиански десерти
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 4:15 pm    Заглавие на темата: Италиански десерти

Кажете ми моля ви с какво да заместя нишестето??? Съжалявам! Във Франция съм и нямам представа що е това...
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Италиански десерти
Пуснато на: Чет Яну 13, 2005 4:30 pm    Заглавие на темата: Италиански десерти

Не знам френски, но у дома има доста речници. Та в един от тях прочетох, че нишесте е amidon. Не те съветвам да го заменяш с друго, освен с картофено брашно (fécule), което също си е нишесте, при това едно от най-добрите.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Карфиол по италиански Международна кухня
Тестени или кухненски десерти? Хранене
Оригинални италиански рецепти Международна кухня
Зелен фасул по италиански Международна кухня
Съдържание на форума "Рецепти на десерти" Десерти и сладкиши
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Десерти и сладкиши
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks