Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Рибена чорба по попински

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Супи и чорби
Автор Съобщение
Zmeya_Gosho
Дегустатор

Готви от: 25 Окт 2007

Рибена чорба по попински
Пуснато на: Пет Окт 26, 2007 2:06 pm    Заглавие на темата: Рибена чорба по попински

Хмм, гледам че доста рецепти са написани за рибената чорба, но все пак ще пусна и мойта Намигване

1 Риба - поне 2 вида за предпочитане мряна и сом /мряната е задължителна/, аз лично използвам главите и опашките на въпросните риби /останалото е тема на друг разговор/, така знам от старите рибари Намигване
2. Домати - пресни или от консерва /смлени/, лук, моркови, чушка (пиперка), 2-3 картофа
3. 1 яйце
4. 2-3 лъжици кисело мляко
5. фиде (по желание)
6. лющян (девисил), магданоз

Поставяме рибата да се вари, след като заври държим около 5 мин. и смъкваме от огъня/изваждаме рибата от съда /по принцип рибата се сваря много бързо и не трябва да се държи много на огъня, понеже започва да се разпада месото/
добавяме в тенджерата лука, морковите и чушката накълцани на ситно и нарязаните на купчета картофи, и доматите. Добавяме сол и олио ако не сме го направили междувремено.
Обезкостяваме рибата и добавяме заедно с фидето след като са поомекнали зеленчуците. 5 мин. преди да смъкнем от огъня добавяме лющяна и магданоса.
Приготвяме застройка от жълтъка на яйцето и киселото мляко - аз лично отделям белтъка защото понякога не уцелвам точния момент и се пресича застройката Съжалявам! - и застройваме супата.

Някои казват, че класическата рибена чорба се прави без застройка, но аз лично я предпочитам със. По принцип не обичам бистри супи - въпрос на вкус Намигване
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Полезни съвети за рибена чорба Полезни съвети
Рибена чорба по Крапец-ки Супи и чорби
Куркудена чорба Супи и чорби
РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ Супи и чорби
Рибена чорба Супи и чорби
Рибена чорба (Kriss) Супи и чорби
Славянска чорба Супи и чорби
Шкембе чорба III вид Супи и чорби
"Рязана чорба" Рецептите на баба
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Супи и чорби
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks