| Автор |
Съобщение |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Вто Юли 05, 2005 5:32 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
Вечер 1 ч.ч. (250 мл) гречка (елда) се залива с 3 ч.ч. вряща вода. Съдът се захлупва. На сутринта излишната вода се излива.
Гречката се разделя на 3-4 части.
Яде се по 1 част на закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря, заедно с кефир 1.5% масленост.
Кефирът трябва да е 1 л за целия ден. Може да се пие отделно от гречката.
През деня се изпиват още 2 л течности (вода и зелен неподсладен чай) - това е най-трудната част от диетата Аз пия и витамини, както и Гинко билоба, защото ми е студено
Това продължава една седмица.
Като резултат трябва да се очаква намаляване на талията и ханша с 4-5 см. Също и страхотна кожа. |
|
| начало |
|
 |
|
|
White Raven Дегустатор
Готви от: 08 Юли 2005
Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Вто Мар 28, 2006 8:09 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
Тази диета само за отслабване ли е или за детокс?
Кефир откъде се купува? |
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Пет Мар 31, 2006 8:59 am Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
| White Raven написа: | | Тази диета само за отслабване ли е или за детокс? |
И за двете
| White Raven написа: | | Кефир откъде се купува? |
Аз си го правя с помощта на гъба. По принцип го има в руските магазини. |
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Диета с гречка и кефир |
|
| начало |
|
 |
Маца Шеф (Chef)

Готви от: 21 Фев 2007
Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Сря Апр 11, 2007 3:52 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
| biskvitka написа: |
Аз си го правя с помощта на гъба. По принцип го има в руските магазини. |
Биски, къде има руски магазини в София, от които да мога да си купя Кефир? |
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Сря Апр 11, 2007 4:37 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
Маца, мога да споделя с теб гъба, нямам инфо за руските магазини в София White Raven е в чужбинско, там има доста такива дюкяни. |
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Сря Апр 11, 2007 7:53 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
Маце, само да те предупредя, че жените се озлобяват страшно от този тип диета, така че разкарай домашните някъде в периода на диетата  |
|
| начало |
|
 |
Маца Шеф (Chef)

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 2:57 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
| biskvitka написа: | Маца, мога да споделя с теб гъба, нямам инфо за руските магазини в София White Raven е в чужбинско, там има доста такива дюкяни. |
Знаех си аз, че няма тук кефир. Ходих в Москва и се влюбих в кефира, при това производство на Данон, обаче тук го няма. Бих пробвала с гъба, чувала съм за тях, но досега не съм опитвала, благодаря ти.
| MR.LAZY написа: | Маце, само да те предупредя, че жените се озлобяват страшно от този тип диета, така че разкарай домашните някъде в периода на диетата  |
А каква е причината - глад? Те са ми свикнали, ще изтърпят още малко  |
|
| начало |
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 4:46 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
| Маца написа: | | А каква е причината - глад? |
Според мен причината е в еднообразието, като с гадната зелева супа Уж тридневна диета, а на втория ден бях готова да убивам, поради което и не довърших "диетата".
Аз обаче се чудя, гречко-кефирената седмица после не води ли до бързо наваксване на килограмите? Обикновено еднообразните диети дотам водят  |
|
| начало |
|
 |
|
|
to4ica Почетен член

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Чет Апр 12, 2007 10:32 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
| Куцо пиле написа: | гадната зелева супа  |
Айде сега пък гадна била - на мен си ми харесва /обаче я соля, де / Биски, не може ли вместо кефир силно разреден айрян? А солЬ може ли? |
|
| начало |
|
 |
Маца Шеф (Chef)

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 9:13 am Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
| Куцо пиле написа: | | Маца написа: | | А каква е причината - глад? |
Според мен причината е в еднообразието, като с гадната зелева супа Уж тридневна диета, а на втория ден бях готова да убивам, поради което и не довърших "диетата".
 |
Аз нямах проблем с еднообразната супа, а със задължителните храни за деня - мразя някак си да ме ограничават. Пр. "6 банана за деня" - а аз изобщо не ям банани
| to4ica написа: | | Биски, не може ли вместо кефир силно разреден айрян? А солЬ може ли? |
Биски ще каже, но аз откривам огромна разлика между айряна и кефира и определено клоня към кефира. А за солта до колкото знам и го изпитвам на гърба си колкото по-малко сол, толкова по-добре. |
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 9:44 am Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
| Маца написа: |
Биски ще каже, но аз откривам огромна разлика между айряна и кефира и определено клоня към кефира. А за солта до колкото знам и го изпитвам на гърба си колкото по-малко сол, толкова по-добре. |
И аз обичам кефир, но гъби не ми се развъждат и търся олекотен вариант За солта е съвсем вярно, но при мен напълно неосъществимо. |
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Пет Апр 13, 2007 6:34 pm Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
Солта, за съжаление, е забранена
Точице, кефирът може да се замени с айрян, но трябва да е от натурално мляко, не сгъстено с нишестета и / или желатин, поне така пише там, където прочетох за диетата. |
|
| начало |
|
 |
shalqlqlq Дегустатор
Готви от: 27 Окт 2007
Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Съб Окт 27, 2007 8:26 pm Заглавие на темата: Re: Диета с гречка и кефир |
|
|
| Цитат: | | Кефирът трябва да е 1 л за целия ден. Може да се пие отделно от гречката. |
Кефирът е киселото мляко което руската гъба произвежда, нали?!
как цял литър ли трябва да е!? не е ли доста? или си го правите на айрян?
| Цитат: | Това продължава една седмица.
Като резултат трябва да се очаква намаляване на талията и ханша с 4-5 см. Също и страхотна кожа. | |
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Диета с гречка и кефир |
| Пуснато на: Нед Окт 28, 2007 9:44 am Заглавие на темата: Диета с гречка и кефир |
|
|
Здравей и добре дошъл / дошла, shalqlqlq!
Принципно да, кефирът е киселомлечен продукт, който се заквасва с гъба (по руските сайтове обаче твърдят, че е тибетска или българска), но може да се направи и със закваска на прах, ако има откъде да си я вземеш.
По-горе писах, че може да се замени с натурално кисело мляко (т.е. без желатин и нишесте).
1 литър за деня не е много, като се има предвид, че папането е само това и гречката. И не го правя на айрян, така го пия.
Само че точно сега моментът не е много подходящ за монодиети... Но това си е мое мнение, с което не задължавам никого. |
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|