Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Супи и чорби
Автор Съобщение
Фидера
Дегустатор

Готви от: 15 Юни 2005

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 5:29 pm    Заглавие на темата: РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

ПРОДУКТИ:
300 г рибено филе,
2 л вода,
суп.лъжица вегета,
2 шепи фиде,
суп.л-ца брашно,
1/2 пакет масло,
червен пипер,
мащерка,
девисил,
магданоз,
ситно нарязан или пасиран чесън,
люта чушка,
черен пипер.

Оставяме на котлона да заври 2 л вода. Добавяме вегетата парченца рибено филе и фидето и варим 7-8 мин на не много силен огън. За да е по плътен бульона на котлона стопяваме в съд маслото с лъжица брашно и малко червен пипер. Прибавяме към бульона и поръсваме с подправките. Изключваме котлона и оставяме така на остатъчна температура около 5-6 мин. Сервираме веднага с мек хляб домашна ракия и препечени люти чушки.

Да Ви, е сладко Удивителна
начало
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 10:32 am    Заглавие на темата: РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

Това звучи страхотно, пък и ми изглежда доста бързо за готвене.
Имам само едно въпросче: Вегетата може ли да заменя с нещо, например сушени зеленчуци за супа или само сол?
Знам, че с вегета манджите стават много по-вкусни и хранителни, (За пример, като спрях да готвя с нея мама каза, че съм готвела безвкусно.) но уж не била полезна и здравословна, поради което вече нямам в къщи.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 10:57 am    Заглавие на темата: РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

Маца, вместо вегета можеш да използваш обикновен зеленчуков бульон - от запечени до златисто в сух тиган лук, моркови, праз и дръжки от целина и магданоз. Хем става цветничко, хем е вкусно Готино

Сместа за супи е много хубава (поне тази, която купувам от пазара), но в нея има подправки като джоджен и не върви на всичко Въртя очички
начало
рецепти
Маца
Готвач

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 11:20 am    Заглавие на темата: РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

biskvitka написа:
Маца, вместо вегета можеш да използваш обикновен зеленчуков бульон - от запечени до златисто в сух тиган лук, моркови, праз и дръжки от целина и магданоз. Хем става цветничко, хем е вкусно Готино

Сместа за супи е много хубава (поне тази, която купувам от пазара), но в нея има подправки като джоджен и не върви на всичко Въртя очички

Благодаря Биски, идеята е страхотна, но е времегубеща, пък аз в момента се опитвам всичко да направя на тъгъдък Усмивка .
Не знам какво има в сушените зеленчуци, по-точно не помня, но ще видя довечера, права си за джожена, не за всички манджи е подходящ.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 12:36 pm    Заглавие на темата: РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

Мацо, ако имаш фризер, хич не е времегубеща Намигване

Сваряваш си колкото искаш и каквито искаш бульони, бам в няколко кутии и използваш, когато ти се наложи.
начало
рецепти
Маца
Готвач

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 1:45 pm    Заглавие на темата: РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

biskvitka написа:
Мацо, ако имаш фризер, хич не е времегубеща Намигване

Нямам, нямам.
Всичко, което мога да използвам е камерата на стандартен хладилник.
Кухнята ми е буквално 1.50 на 1.50 (в мокрото) и място за такива екстри като фризер, миялна и прочие няма. Тъжен
начало
рецепти
Маца
Готвач

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 9:14 am    Заглавие на темата: РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

Най-сетне стигнах и до тази супа вчера. Направих я, като пропуснах вегетата и лютата чушка.
За сметка на това хакнах вътре 3 - 4 "рачешки" рулца.
Стана много вкусна супа.
Имах обаче голям проблем с така нареченото рибно филе. Купих уж филе от хек, което си миришеше на скумрия. Отгоре на всичко се наложи да го обезкостявам и за първи път в живота си филетирах риба. До сега се справях като си купувах готови филета.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 12:31 pm    Заглавие на темата: РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ

Маца написа:
уж филе от хек, което си миришеше на скумрия.

Шокиран Стига бе! Ужас. Аз за днес съм предвидила рибна запеканка точно с хеково филе, дано и то не се окаже скумрия...
Но щом е станала вкусна супата, значи всичко е наред:)
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Полезни съвети за рибена чорба Полезни съвети
Рибена чорба по Крапец-ки Супи и чорби
Морски дарове с фиде и спанак Фюжън кухня
Ястие без име с цаца и китайско фиде Рибна кухня
Куркудена чорба Супи и чорби
Салата от фиде (Fideos) или КОСИТЕ НА АМАН - Раза Салати, ордьоври, мезета и закуски
Рибена чорба по попински Супи и чорби
Рибена чорба Супи и чорби
Рибена чорба (Kriss) Супи и чорби
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Супи и чорби
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks