| Автор |
Съобщение |
Фидера Дегустатор

Готви от: 15 Юни 2005
РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ |
|
|
|
ПРОДУКТИ:
300 г рибено филе,
2 л вода,
суп.лъжица вегета,
2 шепи фиде,
суп.л-ца брашно,
1/2 пакет масло,
червен пипер,
мащерка,
девисил,
магданоз,
ситно нарязан или пасиран чесън,
люта чушка,
черен пипер.
Оставяме на котлона да заври 2 л вода. Добавяме вегетата парченца рибено филе и фидето и варим 7-8 мин на не много силен огън. За да е по плътен бульона на котлона стопяваме в съд маслото с лъжица брашно и малко червен пипер. Прибавяме към бульона и поръсваме с подправките. Изключваме котлона и оставяме така на остатъчна температура около 5-6 мин. Сервираме веднага с мек хляб домашна ракия и препечени люти чушки.
Да Ви, е сладко
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ |
|
|
|
Това звучи страхотно, пък и ми изглежда доста бързо за готвене.
Имам само едно въпросче: Вегетата може ли да заменя с нещо, например сушени зеленчуци за супа или само сол?
Знам, че с вегета манджите стават много по-вкусни и хранителни, (За пример, като спрях да готвя с нея мама каза, че съм готвела безвкусно.) но уж не била полезна и здравословна, поради което вече нямам в къщи.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ |
|
|
|
Маца, вместо вегета можеш да използваш обикновен зеленчуков бульон - от запечени до златисто в сух тиган лук, моркови, праз и дръжки от целина и магданоз. Хем става цветничко, хем е вкусно
Сместа за супи е много хубава (поне тази, която купувам от пазара), но в нея има подправки като джоджен и не върви на всичко
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ |
|
|
|
| biskvitka написа: | Маца, вместо вегета можеш да използваш обикновен зеленчуков бульон - от запечени до златисто в сух тиган лук, моркови, праз и дръжки от целина и магданоз. Хем става цветничко, хем е вкусно
Сместа за супи е много хубава (поне тази, която купувам от пазара), но в нея има подправки като джоджен и не върви на всичко  |
Благодаря Биски, идеята е страхотна, но е времегубеща, пък аз в момента се опитвам всичко да направя на тъгъдък .
Не знам какво има в сушените зеленчуци, по-точно не помня, но ще видя довечера, права си за джожена, не за всички манджи е подходящ.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ |
|
|
|
Мацо, ако имаш фризер, хич не е времегубеща
Сваряваш си колкото искаш и каквито искаш бульони, бам в няколко кутии и използваш, когато ти се наложи.
|
|
| начало |
|
 |
Маца Готвач

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ |
|
|
|
| biskvitka написа: | Мацо, ако имаш фризер, хич не е времегубеща  |
Нямам, нямам.
Всичко, което мога да използвам е камерата на стандартен хладилник.
Кухнята ми е буквално 1.50 на 1.50 (в мокрото) и място за такива екстри като фризер, миялна и прочие няма.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ |
|
|
|
Най-сетне стигнах и до тази супа вчера. Направих я, като пропуснах вегетата и лютата чушка.
За сметка на това хакнах вътре 3 - 4 "рачешки" рулца.
Стана много вкусна супа.
Имах обаче голям проблем с така нареченото рибно филе. Купих уж филе от хек, което си миришеше на скумрия. Отгоре на всичко се наложи да го обезкостявам и за първи път в живота си филетирах риба. До сега се справях като си купувах готови филета.
|
|
| начало |
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
РИБЕНА ЧОРБА С ФИДЕ |
|
|
|
| Маца написа: | | уж филе от хек, което си миришеше на скумрия. |
Стига бе! Ужас. Аз за днес съм предвидила рибна запеканка точно с хеково филе, дано и то не се окаже скумрия...
Но щом е станала вкусна супата, значи всичко е наред:)
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|