| Автор |
Съобщение |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Вегетариански ресторант Back Home |
| Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 4:48 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
Един от наистина малкото истински вегетариански ресторанти в София. Предлагат само веганска и лактовегетарианска кухня. Заведението се намира на Врабча 24 в първия етаж на стара къща. Обстановката е свежа с леки намигвания към индийското, както и музиката и, естествено - храната.
При напитките се набляга на много видове чай, бира има само два вида, а виното се предлага само греяно т.е. един вид. Не става за бизнес обяд, но за хапване през обедната почивка "се е утепало".
Прави впечатление, че всички ястия с ориз са сготвени само с басмати, дори и тези, които се именоват ориз по италиански, ориза по хавайски и т.н. Това по мое мнение не е недостатък, а една симпатична еклектика.
Следва да отбележа нещата, които ми харесаха:
Хумус с мариновани патладжани
Най-хубавият хумус, който съм опитвал.
Ориз по италиански
Много приятен на вкус, мноооого леко разварен, но не разкашкан.
Кюфтенца от елда със салата Табуле
Никога не съм предполагал, че гречка може да ми хареса. Не знам как бяха направени без яйца, но имаха вкус на бухтички.
Салата Табуле
Магданозът и беше в повече, но бива. Ще повторя.
Две от ястията не ми харесаха: Хавайско слънце - ориз с ананас, моркови, кокос и соеви кълнове и Ориз с моркови, царевица, маслини и соеви кълнове.
Държа да отбележа, че готвят леко безсолно, но който иска, да си соли. |
|
| начало |
|
 |
|
|
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
| начало |
|
 |
|
|
gotin Готвач

Готви от: 04 Яну 2005
| Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 6:14 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| Алеко написа: | Епа нЕма да им стъпим!  |
За тези, които не са разбрали вопъла на нежната ти невегетарианска същност -
Епа нЕма да им стъпи, щото нЕмат (и нЕма да имат) добре приготвена вратна пържола, isn't it?
Пък и с тези количества магданоз...Ц-ц-ц!  |
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

| Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:38 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
Алеко, ще ти изберем достатъчно мръсна кръчма и си мухай вратни, бутни и каквито искаш пържоли.  |
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Шеф (Chef)

Готви от: 21 Фев 2007
| Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 1:24 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
Компромисният вариант е две кебапчета в задния джоб и една вратна пържолка в джобчето за кърпичка на сакото и напред към въпросния ресторант.  |
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

| Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 4:26 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| Маца написа: | Компромисният вариант е две кебапчета в задния джоб и една вратна пържолка в джобчето за кърпичка на сакото и напред към въпросния ресторант.  |
Не е достатъчно компромисен този вариант, но за теб, като непиеща алкохолни питиета - става.
Биски, пробва ли го този хумус. |
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Шеф (Chef)

| Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 11:08 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| IPA написа: | Не е достатъчно компромисен този вариант, но за теб, като непиеща алкохолни питиета - става. |
Ама там и алкохол ли не сервират? |
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:00 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| Маца написа: | | IPA написа: | Не е достатъчно компромисен този вариант, но за теб, като непиеща алкохолни питиета - става. |
Ама там и алкохол ли не сервират? |
Е, значи и отдалече няма да мина покрай тоз локал! Дори с цяло кило мръФФка по джобовете!  |
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:17 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| Сервират алкохол, но изборът е "бира има само два вида, а виното се предлага само греяно т.е. един вид." |
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Шеф (Chef)

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:28 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| IPA написа: | | Сервират алкохол, но изборът е "бира има само два вида, а виното се предлага само греяно т.е. един вид." |
А, ясно, значи ще го избягваме, щото аз може и да не пия, но пък и не ходя сама по кръчмите, а няма да лишавам околните от радостите в този живот.  |
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:35 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
Да, ама околните са разделени на два вида - такива, които харесват ресторанта и менюто му, и такива, които не го харесват.  |
|
| начало |
|
 |
Маца Шеф (Chef)

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:45 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| IPA написа: | Да, ама околните са разделени на два вида - такива, които харесват ресторанта и менюто му, и такива, които не го харесват.  |
Най-близките ми околни имах предвид, в случая Мацов. Не че не можем да се жертваме веднъж (та аз и на чалга дискотека съм ходила ), но ако няма сериозна причина не си заслужава. |
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 12:19 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| IPA написа: | | Сервират алкохол, но изборът е "бира има само два вида, а виното се предлага само греяно т.е. един вид." | Да допълня, че това е извадка от обедното меню. Като посетим вечер, ще разкажа по-подробно. |
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 12:55 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
В тия студени вечери има ли нещо по-сгряващо от греяното вино? (Освен греяната ракия, де ) |
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 1:05 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
| Биски, за кой сезон говориш. Щото, ако е за тия дни, ние с Ипов чак сега поехме свеж дъх след денонощната жега. |
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

| Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 1:18 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
Ъъъ, ми точно за тези дни
Добре, че пак ще се затопли, че не ми е много комфортно, когато е под 30 градуса  |
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

|
| начало |
|
 |
Meg Дегустатор
Готви от: 13 Авг 2007
| Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 8:40 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home |
|
|
Ммм, местенце точно като за мен
Тези кюфтенца от елда страшно ме поблазнихна и още преди да съм опитала оригинала, ще взема да спретна нещо подобно в домашна обстановка. Напоследък ми се е изчерпало веганското въобръжени е карам почти на суровоядство по тази причина...
Преди време се веселихме с един колеги, че не ми трябва да гледам менюто в БитБургер - безалкохорните, негазирани неща са 3 вида; а ястията без месо и животинщини - 4. Никакъв проблем да ги запомня Но повече от това би било кощунствено за тип "баварска кръчма"!
В този ресторат обаче е точно обратното   |
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|