Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход

Вегетариански ресторант Back Home
Добави във Facebook

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Книга за оплаквания и похвали -> Бял списък
Автор Съобщение
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 4:48 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Един от наистина малкото истински вегетариански ресторанти в София. Предлагат само веганска и лактовегетарианска кухня. Заведението се намира на Врабча 24 в първия етаж на стара къща. Обстановката е свежа с леки намигвания към индийското, както и музиката и, естествено - храната.

При напитките се набляга на много видове чай, бира има само два вида, а виното се предлага само греяно т.е. един вид. Не става за бизнес обяд, но за хапване през обедната почивка "се е утепало".

Прави впечатление, че всички ястия с ориз са сготвени само с басмати, дори и тези, които се именоват ориз по италиански, ориза по хавайски и т.н. Това по мое мнение не е недостатък, а една симпатична еклектика.

Следва да отбележа нещата, които ми харесаха:

Хумус с мариновани патладжани

Най-хубавият хумус, който съм опитвал.

Ориз по италиански

Много приятен на вкус, мноооого леко разварен, но не разкашкан.

Кюфтенца от елда със салата Табуле

Никога не съм предполагал, че гречка може да ми хареса. Не знам как бяха направени без яйца, но имаха вкус на бухтички.

Салата Табуле

Магданозът и беше в повече, но бива. Ще повторя.

Две от ястията не ми харесаха: Хавайско слънце - ориз с ананас, моркови, кокос и соеви кълнове и Ориз с моркови, царевица, маслини и соеви кълнове.

Държа да отбележа, че готвят леко безсолно, но който иска, да си соли.
начало
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Чет Юли 24, 2008 11:12 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Епа нЕма да им стъпим! Mr. Green
начало
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 10:20 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Аз пък още днес ще отида да опитам хумуса, дето е по-хубав от моя! Twisted Evil
начало
gotin
Готвач

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 6:14 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Алеко написа:
Епа нЕма да им стъпим! Mr. Green

За тези, които не са разбрали вопъла на нежната ти невегетарианска същност -
Епа нЕма да им стъпи, щото нЕмат (и нЕма да имат) добре приготвена вратна пържола, isn't it?
Пък и с тези количества магданоз...Ц-ц-ц! Mr. Green
начало
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 7:16 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Абсолютно!
начало
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Пет Юли 25, 2008 8:38 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Алеко, ще ти изберем достатъчно мръсна кръчма и си мухай вратни, бутни и каквито искаш пържоли. Twisted Evil
начало
Маца
Шеф (Chef)

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 1:24 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Компромисният вариант е две кебапчета в задния джоб и една вратна пържолка в джобчето за кърпичка на сакото и напред към въпросния ресторант. Усмивка
начало
IPA
Шеф (Chef)

Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 4:26 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Маца написа:
Компромисният вариант е две кебапчета в задния джоб и една вратна пържолка в джобчето за кърпичка на сакото и напред към въпросния ресторант. Усмивка

Не е достатъчно компромисен този вариант, но за теб, като непиеща алкохолни питиета - става. Намигване

Биски, пробва ли го този хумус.
начало
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 4:49 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Не успях да отида Много ядосан
начало
Маца
Шеф (Chef)

Пуснато на: Нед Юли 27, 2008 11:08 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

IPA написа:
Не е достатъчно компромисен този вариант, но за теб, като непиеща алкохолни питиета - става. Намигване

Ама там и алкохол ли не сервират?
начало
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:00 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Маца написа:
IPA написа:

Ама там и алкохол ли не сервират?

Е, значи и отдалече няма да мина покрай тоз локал! Дори с цяло кило мръФФка по джобовете! Плезене
начало
IPA
Шеф (Chef)

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:17 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Сервират алкохол, но изборът е "бира има само два вида, а виното се предлага само греяно т.е. един вид."
начало
Маца
Шеф (Chef)

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:28 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

IPA написа:
Сервират алкохол, но изборът е "бира има само два вида, а виното се предлага само греяно т.е. един вид."

А, ясно, значи ще го избягваме, щото аз може и да не пия, но пък и не ходя сама по кръчмите, а няма да лишавам околните от радостите в този живот. Усмивка
начало
IPA
Шеф (Chef)

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:35 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Да, ама околните са разделени на два вида - такива, които харесват ресторанта и менюто му, и такива, които не го харесват. Mr. Green
начало
Маца
Шеф (Chef)

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 9:45 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

IPA написа:
Да, ама околните са разделени на два вида - такива, които харесват ресторанта и менюто му, и такива, които не го харесват. Mr. Green

Най-близките ми околни имах предвид, в случая Мацов. Усмивка Не че не можем да се жертваме веднъж (та аз и на чалга дискотека съм ходила Усмивка ), но ако няма сериозна причина не си заслужава.
начало
MR.LAZY
Site Admin

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 12:19 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

IPA написа:
Да допълня, че това е извадка от обедното меню. Като посетим вечер, ще разкажа по-подробно.
начало
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 12:55 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

В тия студени вечери има ли нещо по-сгряващо от греяното вино? (Освен греяната ракия, де Mr. Green )
начало
IPA
Шеф (Chef)

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 1:05 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Биски, за кой сезон говориш. Щото, ако е за тия дни, ние с Ипов чак сега поехме свеж дъх след денонощната жега.
начало
biskvitka
Зъл модератор

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 1:18 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Ъъъ, ми точно за тези дни Съжалявам!

Добре, че пак ще се затопли, че не ми е много комфортно, когато е под 30 градуса Съжалявам!
начало
IPA
Шеф (Chef)

Пуснато на: Пон Юли 28, 2008 1:31 pm Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Въх, ти си готова за жителка на Гърция и Кипър. Смях
начало
Meg
Дегустатор

Готви от: 13 Авг 2007

Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 8:40 am Заглавие на темата: Вегетариански ресторант Back Home

Ммм, местенце точно като за мен Усмивка
Тези кюфтенца от елда страшно ме поблазнихна и още преди да съм опитала оригинала, ще взема да спретна нещо подобно в домашна обстановка. Напоследък ми се е изчерпало веганското въобръжени е карам почти на суровоядство по тази причина...
Преди време се веселихме с един колеги, че не ми трябва да гледам менюто в БитБургер - безалкохорните, негазирани неща са 3 вида; а ястията без месо и животинщини - 4. Никакъв проблем да ги запомня Усмивка Но повече от това би било кощунствено за тип "баварска кръчма"!
В този ресторат обаче е точно обратното УсмивкаУсмивка
начало
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
AРИЕС (Младост) Ресторант - Наргиле бар Бял списък
Пикантни кебапчета (от оня варненски ресторант) Ястия българска кухня
Турски "ресторант" EGE на Женския пазар Бял списък
Ресторант "Зои" Созопол Бял списък
Рибния ресторант Кирик Бял списък
РЕСТОРАНТ 'УНИКАТ' Бял списък
Ресторант Пълдин в стария град на Пловдив Бял списък
Ресторант " Кавалер ", Созопол Бял списък
Ресторант Magnito в София - суши и други азиатски я... Бял списък
Вегетариански хамбургер Салати, ордьоври, мезета и закуски
Ресторант 'Европа' Черен списък
Ресторант "На върха" Горна Баня - ВНИМАВА... Черен списък
Китайски ресторант "Златен нефрит" Бял списък
Ресторант Кондрос в с.Черноморец Бургаска област Черен списък
Ресторант "Приятели" на ул.Бунтовник в кв... Бял списък
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Книга за оплаквания и похвали -> Бял списък
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Превод от Боби Димитров