| Автор |
Съобщение |
Sonny Дегустатор

Готви от: 22 Юни 2007
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Нед Ное 11, 2007 8:24 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
Собственикът има 2 суши ресторанта, намиращи се на 100 метра един от друг. Аз съм ходил само в по-големия, който се намира по-близо до х-л Плиска, непосредствено до супермаркет 345.
Ходил съм там три пъти и чесно казано винаги съм оставал с прекрасно впечатление. Рибата им винаги е била прясна, а сушито - добре приготвено. Работил съм в суши ресторант в Ню Йорк и съм полупрофесионално придирчив към сушито си.
Имат и европейска кухня, но никога не съм я опитвал. Интериорът на ресторанта е отличен, приятен, но не тузарски. Обслужването е на ниво.
Скъпичко е. Нормално, предвид качеството и изискванията на японската кухня. Вечеря за двама (без вино) излиза около 50-70 лева.
Не мога да постна сайта им, но търсене на wasabi в българския Google ще извади ресторанта на първа позиция. |
|
| начало |
|
 |
|
|
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Нед Ное 11, 2007 9:17 pm Заглавие на темата: Re: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| Sonny написа: | | Скъпичко е. Нормално, предвид качеството и изискванията на японската кухня. Вечеря за двама (без вино) излиза около 50-70 лева. | Май и двамата са на диета.  |
|
| начало |
|
 |
Sonny Дегустатор

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Нед Ное 11, 2007 9:32 pm Заглавие на темата: Re: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| MR.LAZY написа: | | Sonny написа: | | Скъпичко е. Нормално, предвид качеството и изискванията на японската кухня. Вечеря за двама (без вино) излиза около 50-70 лева. | Май и двамата са на диета.  |
Хехе, ами честно казано приятелката тежи под 50кг, така че тя по дефолт си е на диета. Затова и се вместваме.
Иначе за храна си вземаме един голям Кабуки сет за 2-ма, който според менюто им съдържа 680 грама органична материя и струва около 45лв. Определено не е за хора връщащи се от планински изтощителен преход, но храната (ориз и риба) е засищаща.  |
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Шеф (Chef)

Готви от: 21 Фев 2007
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 10:07 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
Страшно ми се ще да посетя заведението. Сега остава да си намеря достатъчно основателен повод за това.  |
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 2:44 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| Маца написа: | Страшно ми се ще да посетя заведението. Сега остава да си намеря достатъчно основателен повод за това.  |
Хайде сега и претенции! Повод й трябвал! Не може ли без повод? |
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Ное 12, 2007 5:00 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| При тия цени, определено си трябва повод. |
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Шеф (Chef)

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 9:13 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| MR.LAZY написа: | | При тия цени, определено си трябва повод. |
Взе ми го из под пръстите.
Определено трябва да е сериозен повод, за да профукам 50 - 70 лв. за едно ядене.
Затова си мисля дали да не прекараме там Никулден. |
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Суши ресторант Wasabi |
|
| начало |
|
 |
Маца Шеф (Chef)

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Вто Ное 13, 2007 11:13 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| MR.LAZY написа: | | Ха-ха, суши-Никулден! Това ми харесва! |
Ми к'во, на Никулден трябва да има риба, нали?
Пък и предишните два Никулдена преминаха катастрофално, аз се ядосах и обещах повече да не събирам гости, затова и се чудех къде точно да се изнесем. |
|
| начало |
|
 |
|
|
Sonny Дегустатор

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пет Дек 07, 2007 6:35 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
Някой ходи ли покрай никулден на суши в Уасаби? Набирам впечатления, че съм повел един партизански отряд натам за 8-ми декември.  |
|
| начало |
|
 |
Маца Шеф (Chef)

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Нед Дек 09, 2007 7:08 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| Sonny написа: | Някой ходи ли покрай никулден на суши в Уасаби? Набирам впечатления, че съм повел един партизански отряд натам за 8-ми декември.  |
Аз ходих на суши, но явно (което разбирам чак сега) съм объркала ресторантите. Твърдо бях убедена, че си говорим за Кабуки и там направих резервация. Положението не беше розово, но това си е за друга тема. |
|
| начало |
|
 |
Sonny Дегустатор

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 11:03 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
Кабуки е старото име. Новото е Wasabi Garden. Аз опитах да запазя за 8ми декември, но нямаше места.
Ние отидохме в Captain Cook и останахме доволни от сушито там. |
|
| начало |
|
 |
|
|
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 12:51 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| Кабуки и Уасаби са два различни ресторанта. Не знам дали собственикът е един, но са разположени близо един до друг. |
|
| начало |
|
 |
Sonny Дегустатор

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Дек 10, 2007 1:11 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| IPA написа: | | Кабуки и Уасаби са два различни ресторанта. Не знам дали собственикът е един, но са разположени близо един до друг. |
Според мен грешиш. Ресторантът зад Плиска, до супермаркет 345 е Wasabi Deli Lounge. Старото му име беше Kabuki. Той е по-големият ресторант.
Освен това, същият собственик има и още един ресторант в района, доста по-малък, около 15-20 места. Той се нарича Wasabi Garden.
До преди 10 минутки аз си мислех, че имената са наобратно. Оказа се, че големият бил Wasabi Deli Lounge, а не Wasabi Garden. =)
Можеш да отидеш на www . delicatering . bg. Там вдясно има едно каре "Ресторанти" и има линкове към двата ресторанта. |
|
| начало |
|
 |
Маца Шеф (Chef)

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Вто Дек 11, 2007 11:08 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
Добре че е шефа да даде разяснения, че тук щяхме да се избием.
Всъщност бях в Кабуки Чадо погледни тук. |
|
| начало |
|
 |
|
|
Voffka Дегустатор
Готви от: 19 Юни 2008
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 8:39 pm Заглавие на темата: Недотам бял списък |
|
|
| Собствениците на Кабуки са се разделили, като едните са патентовали (без знанието на основателя) името. Така той е принуден да го смени и си измисля нова верига Wassabi. Отцепниците също вече си имат верига, не съм ял там, така че не мога да дам мнение (тъй като съм репортер съм говорил с управителката - очевидно беше че мястото й е подарено или от тати или от т. наречения й приятел - малка и нахална, самодовола ...). Затова отидох в един от Wassabi ресторантите - едната сервитьорка беше мила, но счупи тапата, а бутилката беше прашна... Другата, без дори да ни поздрави, оправи ситуацията и нацупено попита дали да ни отлее да опитаме. Сушито наистина беше вкусно, но дори това, че познаваме собственика (просто поисках да се видя с него) не попречи на края на вечерта да ни "натоварят със сметката". Колкото до кухня всичко е добре, но обслужването е под всякаква критика....Човек и със желание да прави нещо, колкото и пари да влага в него, винаги ще се намери персонал, който да съсипе добрите намерения. Вие решавате дали да отидете. |
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Сря Юли 02, 2008 9:42 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
Точно в такъв тип заведения, разботещи с голяма надценка, могат да си позволят да дават по-високи заплати и съответно да "режат" от парите на персонала при провинение. Не е до персонал, до собственик е. Докато има клиенти на тази цени и кофти обслужване - ще има кофти персонал.
Дргугият вариант е да са пуснали Перла-та и да им дреме за обслужване и тем подобни. |
|
| начало |
|
 |
wasabi Дегустатор
Готви от: 11 Юли 2008
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пет Юли 11, 2008 6:20 pm Заглавие на темата: Re: Недотам бял списък |
|
|
| Voffka написа: | | Собствениците на Кабуки са се разделили, като едните са патентовали (без знанието на основателя) името. Така той е принуден да го смени и си измисля нова верига Wassabi. Отцепниците също вече си имат верига, не съм ял там, така че не мога да дам мнение (тъй като съм репортер съм говорил с управителката - очевидно беше че мястото й е подарено или от тати или от т. наречения й приятел - малка и нахална, самодовола ...). Затова отидох в един от Wassabi ресторантите - едната сервитьорка беше мила, но счупи тапата, а бутилката беше прашна... Другата, без дори да ни поздрави, оправи ситуацията и нацупено попита дали да ни отлее да опитаме. Сушито наистина беше вкусно, но дори това, че познаваме собственика (просто поисках да се видя с него) не попречи на края на вечерта да ни "натоварят със сметката". Колкото до кухня всичко е добре, но обслужването е под всякаква критика....Човек и със желание да прави нещо, колкото и пари да влага в него, винаги ще се намери персонал, който да съсипе добрите намерения. Вие решавате дали да отидете. |
След като прочетох коментара Ви за Wasabi съм длъжен да Ви отправя някой забележки:
Пишете за Wasabi ресторантите, но не си направихте труда да напишете в кой точно от ртесторантите Ви се е случило всичко това, което е некоректно от гледна точка на това ч |
|
| начало |
|
 |
|
|
wasabi1 Дегустатор
Готви от: 11 Юли 2008
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пет Юли 11, 2008 8:53 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
След като прочетох коментара Ви за Wasabi съм длъжен като управител да Ви отговоря и корегирам.
За моя радост персонала, който твърдите че е под всякаква критика е доста коректен и веднага след като сте посетили ресторанта от там ми се обадиха. Информираха ме че е имало проблем с клиенти. Обясниха ми подробности и аз разбрах и се досетих за Вас.
Обяснението на момичетата които са Ви обслужвали е различно от Вашето и аз безусловно им вярвам, тъй като те не веднъж са доказвали лоялността си към мен и марката.
Вашата сметка е била около 118лв. /имам копие от нея/ , дали са Ви касов бон в който е описано точно какво сте консумирали и ако сте имали претенции че Ви е маркирано нещо в повече е трябвало да кажете..... НО НЕ, Вие Не сте направили така. Напротив! Оставили сте 100лв и две банкноти от по 20лв, което общо прави 140.00лв. Обикновенно в такива случаи се подразбира че оставяте бакшиш, защото в противен случай можеше да оставите само 120.00лв. които напълно покриват сметката /+ 2лв. бакшиш/.
Казвам обикновенно, защото клиентите които посещават подобни заведения реагират точно така и оставят на сервитьорите между 10% и 20% бакшиш върху сметката. Очевидно Вие сте била излъгана от самата себе си, когато сте разбрала че оставяте с 22 лв повече, поглеждайки отново сметката си. ....Ужас!!! )) /нормално е ако преди това е консумиран доста алкохол./
И така, наи-лесното е - вдигам бесен скандал на висок глас че ме лъжат и си тръгвам
/съжалявам , но това е въпрос на манталитет/
Отгоре на всичко пишете!
Те не са Ви излъгали дори за миг, алкохола Ви е подвел.
/няма нищо лошо - случва се/
Предложи ли са да Ви върнат до стотинка, влезли са в положението Ви.
Учудващо е защо не си взехте обратно 20те лв, а пишете по форумите ?
....е това вече е нагло и тъпо
Очевидно е че Вие сте в грешка!
Моля, не ставайте смешна и не е нужно да пишете в мъжки род излезте с името си напред!!!
Що се отнася за виното и тапата е възможно да се случи и на най-добрият сервитьор.
За храната сте права - Великолепна е!
Вие решавате дали да продължавате да пишете...sorry пиете !
Поздрави |
|
| начало |
|
 |
Sonny Дегустатор

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Нед Юли 13, 2008 10:41 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| wasabi1, каквото и да се е случило във въпросната ситуация е недопустимо като управител да разговаряте с клиент по този начин и то пред други реални и потенциални клиенти. Ясно показвате липсата на основни мениджърски умения. |
|
| начало |
|
 |
Holsten Дегустатор
Готви от: 13 Юли 2008
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 12:09 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
Че какво общо имат "основните мениджърски умения" на wasabi1 в случая?
Чест му прави на човека че дава светлина по въпроса, след като е ясно че се прави сериозна антиреклама на заведението му. Аз лично съм ходил няколко пъти в Wasabi Garden , и определено не съм недоволен-даже напротив. Ако въпросният клиент е бил във видимо "олюляно" състояние то определено клиента не винаги има право! Имам предвид че за редките си посещения там не съм виждал пиянски скандали, и определено случая тук е много изненадващ  |
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Шеф (Chef)

Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 8:12 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| Съжалявам, че се меся в странните ви игри, но това е все пак кулинарен форум. Вероятно има по-подходящо място да си изяснявате отношенията. А относно заведението - всичко е въпрос на лично решение. Аз сигурно няма да стигна до него, защото се оказах единствения любител на такава храна от близкото ми обкръжение. |
|
| начало |
|
 |
kristi Дегустатор

Готви от: 31 Мар 2008
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 9:16 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| Маца написа: | | Аз сигурно няма да стигна до него, защото се оказах единствения любител на такава храна от близкото ми обкръжение. |
Мацо, аз съм голям любител на суши. И въпреки, че не съм от близкото ти обкръжение, като дойда август месец в България, с удоволствие бих отишла с теб в този ресторант, да проверим лично кой крив и кой прав. |
|
| начало |
|
 |
миш маш Готвач

Готви от: 18 Юни 2007
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 9:27 am Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
Уреди се Маца.След като се върнем от проучването, минаваш на среща със Шефа за да се отчетеш и от там направо на суши ресторант с Кристи. 
Последната промяна е направена от миш маш на Пон Юли 14, 2008 3:43 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
| начало |
|
 |
|
|
Meg Дегустатор
Готви от: 13 Авг 2007
Суши ресторант Wasabi |
| Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 3:24 pm Заглавие на темата: Суши ресторант Wasabi |
|
|
| Добре че повечето собственици на заведения от Черния списък, не се интересуват от форуми и писания, че иначе Шефът сигурно щеше да си губи половината време в отбиване на атаки, пък май не това е смисълът на този форум... |
|
| начало |
|
 |
|
|
|