| Автор |
Съобщение |
MR.LAZY Site Admin

Готви от: 30 Май 2004
Суши ресторанти в София |
|
|
|
За да разрешим спора за имената и названията на ресторантите за суши, реших да пусна тази тема. И така:
Wasabi Garden (бивш Kabuki Lounge) ул. Александър Фон Хумболд 35A
Wasabi Deli Lounge - ул. Коста Лулчев 15А
Кабуки Чадо ул, "Академик Методи Попов" 71
Ресторант Тамбукту ул. Аксаков 10
Ресторант Captain Cook бул Пенчо Славейков 12-14
Sasa – японски ресторант, в х-л Хемус, София
The Sushi Bar ул. Денкоглу 18
Cool House "Библиотека" бул. Васил Левски 88
Който знае други суши ресторант, да казва, за да попълним списъка.
Последната промяна е направена от MR.LAZY на Пон Фев 18, 2008 7:54 pm; мнението е било променяно общо 3 пъти |
|
| начало |
|
 |
|
|
Sonny Дегустатор

Готви от: 22 Юни 2007
|
|
|
| Captain Cook би могък да добавиш предполагам.
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
|
|
|
| "Библиотеката" си забравил.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
|
|
|
Сега остава и да уточним къде става за ядене и да се съберем и дружно да посетим.
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
Аз пък не мога да разбера защо да давам луди пари за суши- с две чаши ориз и по-малко от 200 г пушена сьомга правя 8 рула с цял лист нори или около 64 хапки суши, като мога да ги похарча за много по-вкусни неща.
|
|
| начало |
|
 |
Маца Готвач

|
|
|
| IPA написа: | Аз пък не мога да разбера защо да давам луди пари за суши- с две чаши ориз и по-малко от 200 г пушена сьомга правя 8 рула с цял лист нори или около 64 хапки суши, като мога да ги похарча за много по-вкусни неща.  |
IPA, аз и покана за гости приемам .
Не съм се пробвала да правя суши, но пък и няма да мога да докарам разнообразието, което се предлага в ресторантите.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
| Маца написа: | | ...няма да мога да докарам разнообразието, което се предлага в ресторантите. |
да направим суши-парти, където всеки ще направи по един-два вида и ето ти разнообразие
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| biskvitka написа: | | Маца написа: | | ...няма да мога да докарам разнообразието, което се предлага в ресторантите. |
да направим суши-парти, където всеки ще направи по един-два вида и ето ти разнообразие  |
Лоша идея! Много лоша! Щото аз не мога да правя суши, но пък ям за трима.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
|
|
Тъкмо ще се научиш
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

|
|
|
| biskvitka написа: | | Маца написа: | | ...няма да мога да докарам разнообразието, което се предлага в ресторантите. |
да направим суши-парти, където всеки ще направи по един-два вида и ето ти разнообразие  |
Става, обаче и аз не мога да правя суши, или поне не съм опитвала в истинския му вариант, само някакви бегли подобия.
|
|
| начало |
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
|
|
|
Аз не мога и не искам да правя суши пък
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
to4ica Почетен член

|
|
|
| Куцо пиле написа: | Аз не мога и не искам да правя суши пък  |
Дилетантско изпълнение не е чак толкова трудно за постигане. От последния брой на Бакхус излиза, че наистина добро суши няма в София, ама като нямам база за сравнение...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
|
|
|
Най-важно е желанието, Точи, а на мен точно то ми липсва. Аз съм по-скоро картофен, отколкото оризов човек. Сигурно имам някаква ирландска жилка
________________________________________ На една жена винаги й остава половин глава лук, независимо с какъв размер са лукът, блюдото или жената.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
|
|
| to4ica написа: | | От последния брой на Бакхус излиза, че наистина добро суши няма в София, ама като нямам база за сравнение... | На Бакхус много вяра им нямам. Едва ли този, който е писал статията е опитвал суши в Япония, за да прави сравнението.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

|
|
|
| Да не ставаме кулинарни догматици; според мен важното е, да е вкусно и да не се стига до Токсикологията или Инфекциозна след похапването му.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
emma Дегустатор
Готви от: 18 Фев 2008
|
|
|
Бях в ресторант Кабуки на " Методи Попов 71" на 14.02
атмосферата беше невероятна, имаше жена, която свири на арфа класическа музика, сушито беше страхотно, както и обслужването. Адски доволни сме.Препоръчвам ви горещо ресторанта
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| MR.LAZY написа: | | to4ica написа: | | От последния брой на Бакхус излиза, че наистина добро суши няма в София, ама като нямам база за сравнение... | На Бакхус много вяра им нямам. Едва ли този, който е писал статията е опитвал суши в Япония, за да прави сравнението. |
Пазиш ли го още тоя брой? Ако авторът на материала е Емил Коралов, значи не си познал. Бил е в Япония и със сигурност е ял истинско суши.
Но идеята за суши-сбирка ми допада все повече. Наскоро бяхме в "Капитан Кук" и си поръчах някакво комбинирано блюдо от различни видове, което много ми хареса. Цените не са чааак толкова непоносими.
|
|
| начало |
|
 |
MR.LAZY Site Admin

|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

|
|
|
| MR.LAZY написа: | | Благодарение на блога на Писана разбираме за нов суши ресторант и го включваме в списъка. |
Е, този ще почака докато пораснем.
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| MR.LAZY написа: | | Благодарение на блога на Писана разбираме за нов суши ресторант и го включваме в списъка. |
И този е от веригата "Хепи-Капитан Кук-Тамбукту".
|
|
| начало |
|
 |
wasabi Дегустатор
Готви от: 11 Юли 2008
|
|
|
Нов ресторант за суши