Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Не правете така Свинско в пикантен сос!

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Автор Съобщение
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 7:30 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Както тия дни писах, сготвих една от любимите си рецепти: Свинско в пикантен сос, която дължим на Марабу-то. Ама този път реших да правя експерименти и сложих половин кутия нарязани на кубчета домати и чаша бяло вино. На вкус не беше чак Повръщане , ама за това пък на вид хич не го докарах:

http://www.bgphoto.net/photos/6370/o633343798157511250.jpg

Нищо общо с първоначалния вариант:

http://www.bgphoto.net/photos/6370/o633295035336130000.jpg

Сметаната се беше пресякла и станала на парцали, а сосът беше редичък като супа.

Вече няма да слагам домати, защото предполагам, че от тяхната киселост се е получила тази нежелана реакция.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 7:46 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Сигурно от киселото е, ама чак пък да не се е получило...предвид снимката май все нещо е станало, те мръвките са устойчиви на доматена киселина Mr. Green

ПСът - картофките в последния вариант изглеждат по-джиджено отколкото онези в първия, как ги докара?
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 8:29 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Куцо пиле написа:
Сигурно от киселото е, ама чак пък да не се е получило...предвид снимката май все нещо е станало, те мръвките са устойчиви на доматена киселина Mr. Green

ПСът - картофките в последния вариант изглеждат по-джиджено отколкото онези в първия, как ги докара?

Не са съвсем картофки, а ньоки.
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 12:27 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Алеко, видях че предния път си ползвал готварска сметана, не заквасена. А сега каква ползва.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 6:12 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

IPA написа:
Алеко, видях че предния път си ползвал готварска сметана, не заквасена. А сега каква ползва.

Този път беше заквасена, ама не помня коя марка.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Пон Дек 31, 2007 2:06 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Ми, на мен ми се струва, че доматите са развалили цялата работа. По принцип трудно комбинирам домати със сметана. А наистина може да се е пресекла заквасената сметана от доматената киселина. За това, че е станал рядък сосът пък е виновно виното.
Ама какво значение има, нали все пак е ставала манджата за ядене. Усмивка
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пон Дек 31, 2007 6:27 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Аз съм комбинирала доматен сос за паста със заквасена сметана и всичко си е било наред. Слагам я към края, когато доматения е почти готов, да се разтвори и да поврат малко заедно.
начало
рецепти
Kabal
Дегустатор

Готви от: 06 Май 2006

Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 12:44 am    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Ми то заквасената сметана винаги се пресича ако се готви повече време. Алеко експеримента ти ми прилича на тоя на дядо ми дето сложили сичко което имат в къщата да видят какво ще стане и после и прасетата не искали да го ядът.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 8:51 am    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Kabal написа:
Ми то заквасената сметана винаги се пресича ако се готви повече време. Алеко експеримента ти ми прилича на тоя на дядо ми дето сложили сичко което имат в къщата да видят какво ще стане и после и прасетата не искали да го ядът.

Е, ние понеже сме по-добрата порода прасета, си го изпапкахме.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 3:33 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

IPA написа:
Аз съм комбинирала доматен сос за паста със заквасена сметана и всичко си е било наред. Слагам я към края, когато доматения е почти готов, да се разтвори и да поврат малко заедно.

Като се замисля и аз съм правила и често правя това, но тогава слагам една лъжица сметана в доматения сос. А тук ми се струва, че в много повече сметана е сложен малко доматен сос.
Може би Кабала е прав, че при по-дългата топлинна обработка и комбинацията с домати сметаната се е пресекла.
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 7:00 pm    Заглавие на темата: Не правете така Свинско в пикантен сос!

Маца написа:
Може би Кабала е прав, че при по-дългата топлинна обработка и комбинацията с домати сметаната се е пресекла.

Най-вероятно баш така е станало. Ама али човек се учи докато е жив. Или, както казват германците, човек може да остарее като крава и все още да научи нещо ново. (Не ме питайте защо аджеба крава!)
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Пикантен катък Салати, ордьоври, мезета и закуски
Свинско по - корейски Международна кухня
Пикантен шаран с кайма Рибна кухня
Свинско с кус-кус Фюжън кухня
Свинско с патладжан Фюжън кухня
Пикантен краставичен коктейл Безалкохолни коктейли и напитки
Лазаня с пилешко и свинско Международна кухня
Пълнено свинско шкембе Ястия българска кухня
Свинско руло с плънка от спанак и синьо сирене Международна кухня
Пълнено свинско шкембе (Фидера) Ястия българска кухня
Пикантен хляб Тестени и хлебни изделия
Свинско джоланче Ястия българска кухня
Пикантен черен дроб със сос Ястия българска кухня
Свинско филе в бутер-тесто върху канапе от гъби и лук Международна кухня
Картофи с пикантен сос Салати, ордьоври, мезета и закуски
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks