Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Оползотворяване на сварено пиле

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Полезни съвети
Автор Съобщение
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Пон Яну 14, 2008 9:49 am    Заглавие на темата: Оползотворяване на сварено пиле

Хич не съм сигурна, че темата е за тук, така че ще помоля висшето тяло, ако прецени да ме пусне където ми е мястото. Усмивка .

Понеже има купища рецепти за мусака не видях особен смисъл да ви описвам как се прави със сварено пилешко, но пък ми се щеше да си споделя, че успях да оползотворя старото бутче, залежаващо трети ден в хладилника. Накълцах го толкова на ситно, че стана почти като кайма, само дето беше варено вече. После направих мусаката по стандартния начин - с лук, картофи, моркови и подправки. Разликата е, че сложих пилешката "кайма" след като картофите се бяха посварили и водата беше поизвряла. Подправих и сложих леко да се запече, после му излях заливка (че детето я харесва) и се получи. Много бързо стана поради липсата на дълга обработка на месния продукт.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Пуснато на: Пон Май 19, 2008 9:38 am    Заглавие на темата: Оползотворяване на сварено пиле

Явно у нас пилешкото залежава, затова поредният много елементарен полезен съвет за него.
От фрикасето ми беше останало пилешко филе (да не повярва човек Усмивка ). След кратко колебание сварих едни спагети, произведох бърз доматен сос и хакнах леко оцапаното в сос пилешко филе, нарязано на ситно. И така, пилешкото филе се изяде, но понеже остана от доматения сос, за да го допълня направих кюфтета с добавен булгур, на фурна.
Сега мисля от останалите кюфтета какво точно да спретна, дали пък да не е сос фрикасе? Усмивка
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пон Май 19, 2008 9:49 am    Заглавие на темата: Оползотворяване на сварено пиле

Най-бързо (и лесно) е да направиш някаква запеканка или страта - със сух хляб на кубчета или филии или макарони, варени картофи, ориз - изобщо, каквото е останало от предния ден. Към въглехидратната основа се добавят зеленчуци и заливка (яйца с мляко или само сос и някакви сирена за спойка.

С кюфтета стават и други "рециклирани" манджи, на прима виста се сещам за сарту и тимпано (пак с ориз и паста).
начало
рецепти
kristi
Дегустатор

Готви от: 31 Мар 2008

Пуснато на: Пон Май 19, 2008 2:18 pm    Заглавие на темата: Оползотворяване на сварено пиле

Французите са шампиони в рециклирането на останки от меса - имат безброй много рецепти за турти и кишове. Но базата е, както каза Бисквитка - на някакво тесто на дъното (не не хлебно), парчета останки от месо, лук, зеленчук (ако искате) и заливка от сметана или прясно мляко (аз слагам кисело, за да е по-диетично) яйца и подправки. Това е за киш, а турта е и с тесто отгоре.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Пуснато на: Пон Май 19, 2008 2:33 pm    Заглавие на темата: Оползотворяване на сварено пиле

Благодаря и на двете, тъкмо след като написах поста се зачудих с какво да полея едни картофи с добавка грах и моркови. Като произведа нещо ще споделя. Знам си аз, че нищо ново няма под слънцето. Усмивка
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пон Май 19, 2008 4:32 pm    Заглавие на темата: Оползотворяване на сварено пиле

Може да се добавя месото и към пресни салати, така те си стават почти като основно, може да забърка с майонезен сос и каквото има в хладилника. Не че у нас се застоява такова нещо. Смях
начало
рецепти
Маца
Готвач

Пуснато на: Вто Май 20, 2008 7:47 am    Заглавие на темата: Оползотворяване на сварено пиле

IPA написа:
Може да се добавя месото и към пресни салати, така те си стават почти като основно, може да забърка с майонезен сос и каквото има в хладилника. Не че у нас се застоява такова нещо. Смях

Много е странно, но въпреки че всички сме твърде месоядни, все се случва да изостане някое парче месо. А към пресните салати обикновено слагам колбасите, които също изостават от време на време.
А от разговора ни тук и дадените идеи си разчистих хладилника много успешно. Усмивка
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Almond Chicken (Пиле с бадеми) Международна кухня
Лесното бирено пиле Фюжън кухня
Пиле Джак Фюжън кухня
Пиле с пъпеш Фюжън кухня
Колко време се пече пиле Провалите в моята кухня
Пиле в кесия Рецептите на баба
Салата с пиле, ориз и ананас Салати, ордьоври, мезета и закуски
Моето пиле с боровинков сос Фюжън кухня
Зелеви сарми с пиле Ястия българска кухня
Обезкостяване на пиле... Полезни съвети
Пикантно пиле Фюжън кухня
Пиле, запечено на скара Диетични рецепти
Салата от пиле Салати, ордьоври, мезета и закуски
Мус от пиле и картофено пюре Международна кухня
Оризови спагети с броколи и пиле Фюжън кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Полезни съвети
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks