| Автор |
Съобщение |
Маца Готвач

Готви от: 21 Фев 2007
Оползотворяване на сварено пиле |
|
|
|
Хич не съм сигурна, че темата е за тук, така че ще помоля висшето тяло, ако прецени да ме пусне където ми е мястото. .
Понеже има купища рецепти за мусака не видях особен смисъл да ви описвам как се прави със сварено пилешко, но пък ми се щеше да си споделя, че успях да оползотворя старото бутче, залежаващо трети ден в хладилника. Накълцах го толкова на ситно, че стана почти като кайма, само дето беше варено вече. После направих мусаката по стандартния начин - с лук, картофи, моркови и подправки. Разликата е, че сложих пилешката "кайма" след като картофите се бяха посварили и водата беше поизвряла. Подправих и сложих леко да се запече, после му излях заливка (че детето я харесва) и се получи. Много бързо стана поради липсата на дълга обработка на месния продукт.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

|
|
|
Явно у нас пилешкото залежава, затова поредният много елементарен полезен съвет за него.
От фрикасето ми беше останало пилешко филе (да не повярва човек ). След кратко колебание сварих едни спагети, произведох бърз доматен сос и хакнах леко оцапаното в сос пилешко филе, нарязано на ситно. И така, пилешкото филе се изяде, но понеже остана от доматения сос, за да го допълня направих кюфтета с добавен булгур, на фурна.
Сега мисля от останалите кюфтета какво точно да спретна, дали пък да не е сос фрикасе?
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
Най-бързо (и лесно) е да направиш някаква запеканка или страта - със сух хляб на кубчета или филии или макарони, варени картофи, ориз - изобщо, каквото е останало от предния ден. Към въглехидратната основа се добавят зеленчуци и заливка (яйца с мляко или само сос и някакви сирена за спойка.
С кюфтета стават и други "рециклирани" манджи, на прима виста се сещам за сарту и тимпано (пак с ориз и паста).
|
|
| начало |
|
 |
|
|
kristi Дегустатор

Готви от: 31 Мар 2008
|
|
|
| Французите са шампиони в рециклирането на останки от меса - имат безброй много рецепти за турти и кишове. Но базата е, както каза Бисквитка - на някакво тесто на дъното (не не хлебно), парчета останки от месо, лук, зеленчук (ако искате) и заливка от сметана или прясно мляко (аз слагам кисело, за да е по-диетично) яйца и подправки. Това е за киш, а турта е и с тесто отгоре.
|
|
| начало |
|
 |
Маца Готвач

|
|
|
Благодаря и на двете, тъкмо след като написах поста се зачудих с какво да полея едни картофи с добавка грах и моркови. Като произведа нещо ще споделя. Знам си аз, че нищо ново няма под слънцето.
|
|
| начало |
|
 |
IPA Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
Може да се добавя месото и към пресни салати, така те си стават почти като основно, може да забърка с майонезен сос и каквото има в хладилника. Не че у нас се застоява такова нещо.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Маца Готвач

|
|
|
| IPA написа: | Може да се добавя месото и към пресни салати, така те си стават почти като основно, може да забърка с майонезен сос и каквото има в хладилника. Не че у нас се застоява такова нещо.  |
Много е странно, но въпреки че всички сме твърде месоядни, все се случва да изостане някое парче месо. А към пресните салати обикновено слагам колбасите, които също изостават от време на време.
А от разговора ни тук и дадените идеи си разчистих хладилника много успешно.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|