Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Салати, ордьоври, мезета и закуски
Автор Съобщение
dalka
Гост

Пуснато на: Чет Яну 24, 2008 11:57 pm    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос Дублирай поста като нова тема

Това беше любимото ми предястие в хотела, в който работех:

* 2 разбити яйца
* 1/4 чаша вода
* 1 1/2 чаши галета, смесени с риган и босилек, майоран и каквото пожелаете
* 1/2 ч.л. чесън на прах
* 2/3 чаши брашно
* 1/3 чаша царевично брашно
* олио за пържене
* моцарела, само да не е от българската

Разбийте яйцата. Смесете двата вида брашно. Отделно добавете чесъна на прах към галетата и другите подправки.

Оставете моцарелата за малко в камерата на хладилника да стегне. После нарежете на пръчки, които да приличат на пръстчета. (sticks). Потопете ги първо в брашното, после в яйцето, накрая в галетата.

Изпържете в много олио, изцедете върху хартия.

Сервирайте с Маринара сос.
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 9:42 am    Заглавие на темата: Re: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос

dalka написа:
...Оставете моцарелата за малко в камерата на хладилника да стегне. После нарежете на пръчки, които да приличат на пръстчета. (sticks). Потопете ги първо в брашното, после в яйцето, накрая в галетата.

Изпържете в много олио, изцедете върху хартия.

Сервирайте с Маринара сос.

Това звучи много вкусно и при първа възможност ще го пробвам, най-малкото защото с моцарела досега нищо не съм правила.
Но имам едно питане. Моцарелата по магазините, която съм виждала, винаги е била на топки - малки, големи, мини топки, обаче кръгли. Не съм наясно как да направя пръстчета. То не че не може да стане, но ще остане толкова фира, а в момента читави домати трудно се намират.
начало
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 10:31 am    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос Дублирай поста като нова тема

Е, няма да има фира, просто някой пръчици няма да са толкова съразмерни. Аз купувам от тези по-голямите топки, които не са и точно топки. Но мисля, че има напоследък и на кубчета и правоъгълници. А в крайна сметка може да се панират и топчета, стига да се оставят само да се поизцедят предварително.
начало
рецепти
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 10:41 am    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос

За ресторантите продават моцарела на блок, ама не знам, колко е качествена, то май това е най-важното условие в рецептата Въртя очички
начало
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 11:45 am    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос

Това ми е любимо предястие, но винаги е било направено от узряла моцарела ( или друго жълто сирене ), което се продава на блок. Свежата или бейби моцарела е на топки, но мисля че не за нея става дума.
начало
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 1:38 pm    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос Дублирай поста като нова тема

Ами аз честно казано правя с Santa Lucia или друга от рода, но оставям хубаво да се изцеди. Става супер добре.
начало
рецепти
рецепти
IPA
Шеф (Chef)

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 4:02 pm    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос

dalka, извинявай но не разбрах за каква моцарела става дума в рецептата ти - за прясна или узряла. Въртя очички
начало
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 4:20 pm    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос Дублирай поста като нова тема

Кой каквато намери, аз обикновенно правя с прясна.
начало
рецепти
petia5
Дегустатор

Готви от: 13 Мар 2008

Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 10:48 am    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос

Много благодаря за рецептата. Изпробвах я с българска моцарела, която се оказа, че е толкова добра, колкото е италианската и съм впечатлена от резултата. Поздравления за идеята!
начало
рецепти
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 10:58 am    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос Дублирай поста като нова тема

Да, българската се оказва много добра понякога. Има и една на топченца, и с нея става.
начало
рецепти
Маца
Готвач

Готви от: 21 Фев 2007

Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 11:28 am    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос

Онзи ден в Билла видях моцарела на калъпче, мисля че българска, добре че активирахте темата, ще взема да я пробвам. Макар че, като се замисля и тези мини-топченцата (пак български) ще станат за паниране.
начало
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 11:34 am    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос Дублирай поста като нова тема

Да, но трябва да се изцедят и леко да се стегнат в камерата
начало
рецепти
рецепти
миш маш
Готвач

Готви от: 19 Юни 2007

Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 2:30 pm    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос

С тази панировка смятам ,че може да се панира не само моцарела.
начало
рецепти
dalka
Гост

Пуснато на: Чет Мар 13, 2008 3:53 pm    Заглавие на темата: Пържени моцарелени пръчици с Маринара сос Дублирай поста като нова тема

Може, но моцарелата върви с тези подправки много. А може и кашкавалчета, макар че за тях има по-хубава панировка която ползвам.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Моцарелени пръчици като произведения на изкуството Провалите в моята кухня
Сос Маринара Сосове и дипове
Пържени макарони със сирене Фюжън кухня
Истинска английска риба с пържени картофи Рибна кухня
Врътка за пържени кюфтета Полезни съвети
Пържени банани и ананас Десерти и сладкиши
Пържени пълнени банички Ястия българска кухня
Пържени банички Тестени и хлебни изделия
Пържени спагети / Mie goreng (Индонезия) Международна кухня
"пържени" тиквички с "кисело мляко&q... Диетични рецепти
Пържени Мариновани Пилешки Крилца Международна кухня
Пържени пикантни пилешки крилца Фюжън кухня
Пържени чушки с доматен сос и мляко Рецептите на баба
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Салати, ордьоври, мезета и закуски
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks