| Автор |
Съобщение |
Meg Дегустатор
Готви от: 13 Авг 2007
Грах - вариация с лек италианки привкус |
|
|
|
Много простичка рецепта за стар грах събразно проперъките в натуротерапията
за 2 порции (като основно ястие):
- 1 ч.ч. стар грах
- 1 малък морков (ползвам предварително нарязани и замразени моркови за улеснение)
- 2 средни или 1 едър домат
- 1 ч.л. сушен лук (количеството е твърде малко за да се реже пресен, но ако има останал и той става)
- 1-1,5 ч.л. червен пипер
- щипка копър
- щипка магданоз
- равна ч.л. риган
- малка скилидка чесън
- 1 ч.л. зехтин
Грахът се накисва за 8-12 часа в 2-3 чаши вода. Сварява се и се проплаква под течаа вода (ако има отделени люспи, могат да се изхвърлят). В тиган с малко вода се задушат нарязаният на ситно морков и лука. Прибява се грахът и ако водата е извряла, още малко вода. Добавя се червения пипер и се оставя да поври малко на слаб огън. Добавят се зелените подправки. Междувременно се настъргва доматът (доматите), ако пуснат много сок, той частично се отделя. Настърганите домати се прибавят в тигана и при непрекъснато разбъркване се готви още 1-2 мин. (за доматите не е добре да се обработват топлинно!). Ястието се сваля от котлона и към него се добяват зехтина и много ситно нарязания чесън. Разбърква се добре и е готово. Нужда от сол не се усеща.
На мен ми беше много вкусно, но съпругът ми не го хареса (той не обича особено грах, още повече когато е стар...)
|
|
| начало |
|
 |
|
|
Meg Дегустатор
Готви от: 13 Авг 2007
Грах - вариация с лек италианки привкус |
|
|
|
Прибавих към тази рецепта и една печена чушка (червена), нарязана на по-малки парченца. Стана още по-добре
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|