Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Вегетарианска псевдопица

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Тестени и хлебни изделия
Автор Съобщение
gotin
Готвач

Готви от: 04 Яну 2005

Вегетарианска псевдопица
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 4:01 am    Заглавие на темата: Вегетарианска псевдопица

Продукти:
3 дебели филии хляб
3 с.л. зехтин (олио)
2 с.л. доматено пюре
1 кисела краставичка
2 средни картофа
2 яйца
1 с.л. брашно
50 г кашкавал (или сварено пилешко месо)
сол и черен пипер на вкус

Филиите хляб нарязваме по на 4 парчета, за да ги подредим по-удобно в кръгла тавичка (аз използвам тавичка с диаметър около 23-25 см). Намазваме дъното на тавичката с 1 ч.л. мазнина, подреждаме филиите, поръсваме със сол и черен пипер ( вместо сол аз често използвам Maggi - 10 зеленчука, в случая е достатъчно 2 равни ч.л., за да се осоли цялото ястие).
Доматеното пюре разреждаме с 300 мл вода и го изсипваме равномерно върху филиите (разбира се, през лятото използваме настъргани пресни домати). Поръсваме с останалата мазнина.
Кашкавалът (пилешкото месо или смес от кашкавал и ситно нарязано пилешко месо) и киселата краставичка нарязваме на ситне кубчета и ги разпределяме върху доматената поливка.
Картофите обелваме и нарязваме на тънки пластинки, с които плътно покриваме тавичката. Посоляваме леко и поръсваме с малко мазнина.
Печем в незагрята фурна (горе и долу на 4 степен), по средата на фурната, докато се изпари течността и картофите порозовеят. Това става приблизително за 35-40 мин.
Докато се пече псевдопицата разбиваме яйцата с малко сол и добавяме брашното. Разреждаме със 150 мл хладка вода. Изсипваме тази поливка върху готовата псевдопица и запичаме още 8 мин в загрятата фурна.

Забележка: След изпичането парчетата хляб се съединяват и добиват изключително приятна консистенция, като на пухкава солена торта.

P.S. С тази рецепта обявявам завръщането си във форума след почти тригодишно отсъствие и поздравявам всички форумци и особено жените, които поздравявам, макар и "на патерици" с Осми март. (Надявам се Mr.Lazy да не ме накаже за този offtopic.)
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Вегетарианска псевдопица
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 10:13 am    Заглавие на темата: Вегетарианска псевдопица

Здравей, много се радвам, че пак си тук!!!
Пицата ще я пробваме още довечера, че нещо не ми готвят дълги и сложни манджи Усмивка
начало
рецепти
майстор
Дегустатор

Готви от: 10 Мар 2008

Вегетарианска псевдопица
Пуснато на: Пон Мар 10, 2008 6:24 pm    Заглавие на темата: Вегетарианска псевдопица

Ще я пробвам аз тая пица.
начало
рецепти
flash*
Дегустатор

Готви от: 05 Май 2005

Вегетарианска псевдопица
Пуснато на: Вто Юли 01, 2008 12:33 am    Заглавие на темата: Вегетарианска псевдопица

biskvitka написа:

Здравей и от мен ! Доста дълго отсъствие... Въртя очички . Радвам се, че се върна Усмивка
Ще пробвам рецептите !
Ели
начало
рецепти
gotin
Готвач

Готви от: 04 Яну 2005

Вегетарианска псевдопица
Пуснато на: Вто Юли 15, 2008 4:17 pm    Заглавие на темата: Вегетарианска псевдопица

flash* написа:
biskvitka написа:

Здравей и от мен ! Доста дълго отсъствие... Въртя очички . Радвам се, че се върна Усмивка
Ще пробвам рецептите !
Ели

Усмивка Усмивка Усмивка
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Вегетарианска Коледа? Вегетарианство
Вегетарианска "шкембе" чорба Супи и чорби
Вегетарианска лазаня със спанак Международна кухня
Вегетарианска лазаня Международна кухня
Вегетарианска мусака с грах Ястия българска кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Тестени и хлебни изделия
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks