Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Автор Съобщение
chralsthelast
Дегустатор

Готви от: 06 Апр 2008

Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 4:32 pm    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

Дайте някакви съвети.
Маслото е с достатъчно висока температура, кюфтетата от картофи са обваляни с брашно. Прочетох, че разходът на масло е 8 - 25% спрямо теглото на продукта. Не можах да го намаля под 15%.
Дали при пържене твърдите мазнини (например палмово масло) по-малко се поемат от кюфтетата?
Моля, прапоръчайте ми някаква подходяща панировка или нещо друго.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 4:42 pm    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

chralsthelast, едно 'здрасти' да беше казал.

Как ги изчисли тия проценти и какво имаш предвид с 'разход на масло'? Въртя очички
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 8:49 pm    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

Куцо пиле написа:

Как ги изчисли тия проценти и какво имаш предвид с 'разход на масло'? Въртя очички

Сигурно човекът с трудното за произнасяне име е възпитаник на някоя математическа гимназия. Mr. Green
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 9:03 pm    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

Има само един начин - не ги пържи.

Смея да твърдя, че печените (в сух тиган или на скара) картофени кюфтета не са никак лоши Готино
начало
рецепти
миш маш
Готвач

Готви от: 18 Юни 2007

Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 9:20 pm    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

Аз картофените кюфтета ги пържа в обикновено олио, слънчогледово за пояснение,и никога не са ми ставали мазни.И винаги съм смяталя ,че в темата за математиците готвачи има бъдеще. Скубя си косата
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Вто Апр 08, 2008 10:07 pm    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

миш маш написа:
Аз картофените кюфтета ги пържа в обикновено олио, слънчогледово за пояснение,и никога не са ми ставали мазни.И винаги съм смяталя ,че в темата за математиците готвачи има бъдеще. Скубя си косата

Че ти в оная тема кво дириш? Нали си химичка?
начало
рецепти
chralsthelast
Дегустатор

Готви от: 06 Апр 2008

Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 6:04 am    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

Куцо пиле написа:

Здравейте,
Приемам критиката за липса на обръщение. Такова не видях и в другите съобщения.
Процентите ги изчислих след измерване с електронна кухненска везна с точност 2 грама.
Под разход на масло имам предвид поетата мазнина от кюфтетата и останалата след пържене в тигана, която естествено се хвърля.
Уважаеми специалисти,
Още веднъж моля за конкретни препоръки за намаляване на използваната мазнина с оглед диетично хранене и приемлив вкус на изпържените кюфтета.
начало
рецепти
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 8:11 am    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

Мисля, че най-диетични биха били печени, както е казала Бисквитка.
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:19 am    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

chralsthelast написа:
Приемам критиката за липса на обръщение. Такова не видях и в другите съобщения.
Естествено не се поздравяваме във всеки пост, но като за първи път...

Куцо пиле написа:
Мисля, че най-диетични биха били печени, както е казала Бисквитка.
А, бе, човека иска пържени. Ако не те притеснява разходът на олио, пържи ги както и досега, но след пържене ги оставяй върху кухненска хартия, която да попие мазнината.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 12:50 pm    Заглавие на темата: Кюфтетата да не поемат много масло при пържене ???

За да намалиш количеството мазнина, поето от кюфтетата, трябва да ги пържиш минимум на 190 С, в маслена баня. Така от високата температура веднага се образува коричка и няма как мазнината да проникне навътре.

НО при тази температура повечето масла се разпадат и стават, меко казано, вредни, а и мазнината след това не трябва да се използва. Може евентуално да се рециклира за гориво за трактори, но все пак става дума за литър-литър и половина (за едно пържене), не за една цистерна.

При "сухото" пържене отива до 1 с.л. олио за 12-16 големи кИфтака.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Кокосово масло Хранителни продукти
Зехтин или маслиново масло--замръзване Хранителни продукти
За много ядосани - Водка - Мартини Алкохолни напитки и коктейли
Невъзможни бисквити с фъстъчено масло Десерти и сладкиши
Фалафел без пържене Диетични рецепти
Вариации с масло Сосове и дипове
Много вкусно хлебче без глутен и казеин Диетични рецепти
Тиквен хляб с масло от джинджифил Тестени и хлебни изделия
Един много специален чай Безалкохолни коктейли и напитки
Диетични, но много вкусни бонбони Диетични рецепти
Сладки с фастъчено масло и стафиди Десерти и сладкиши
Много диетични "чехълчета" от тиквички с ... Диетични рецепти
Бисквитки с фъстъчено масло Десерти и сладкиши
Пържене на кюфтета Полезни съвети
Много вкусен жълт зелен фасул Ястия българска кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Провалите в моята кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks