Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Gotin начин за готвене на зелен фасул

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Полезни съвети
Автор Съобщение
gotin
Готвач

Готви от: 04 Яну 2005

Gotin начин за готвене на зелен фасул
Пуснато на: Пон Авг 25, 2008 11:51 pm    Заглавие на темата: Gotin начин за готвене на зелен фасул

Че то какво сложно има в зеления фасул, яхнията е най-доброто.
Няма някаква сложна рецепта, просто има правила- зеления фасул НИКОГА не се бърка, а се притиска отгоре, т.е. потупва се , обикновено с решетеста лъжица или се раздрусва като пресните картофи. Почти накрая на варенето се слагат доматите. Аз винаги заедно с доматите добавям 5-6-7-8 скилидки чесън, с разчет да се варят най-много 7-8 мин. Приел съм тактиката да слагам необелени скилидките, така става по-вкусно, според мене. Може да се направи запръжка от ситнонарязан лук, олио, червен пипер, абе, класическата запръжка. Но може само в началото , преди да се сложи зеления фасул в тенджерата да се сложи основното количество мазнина и в него леко да се позапържи ситнонарязан лук. После е ясно - зеления фасул, вода, ври,ври, домати,чесън, малко ври, сваля се, изстива, яде се със задължителното кисело мляко, което за кеф и разнообразие може да бъде подлучено със счукан чесън. А, щях да забравя, преди да се свали от огъня - огромно ( най-обичам...) количество ситнонарязан магданоз.
Ми, това е, какво толкова сложно...
Разбира се има и по-сложни рецепти, като зелен фасул плакия, но май обикновената яхния си е най-вкусна.
Не съм вегетарианец в общоприетия смисъл на думата, но твърде отдавна съм на мнението, че нищо по-вкусно не може да бъде от едно добре сготвено постно ястие. То с месо и баба знае... И най-некадърната готвачка като позапържи малко месце и му бухне разни добавки, било то картофи, ориз или някакъв зеленчук винаги ще заджурка уж вкусна манджа, ще ахкат и ще охкат и тя ще получи незаслужено самочувствието на добра готвачка.
А я да я видя как ще сготви само постно...
И то да е по-вкусно от ядене с месо? А може...
Ама не всеки го може...
Елементарно, Уотсън... ( Ама трябва като минимум да си Шерлок Холмс, за да ти е "елементарно" елементарното...)
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Подправки и билки. Прилики, разлики и начин на упо... Подправки
Салата от зелен фасул с булгур Салати, ордьоври, мезета и закуски
Gotin-а Доматена супа Супи и чорби
Пържен зелен боб Фюжън кухня
Салата от зелен боб и нахут Диетични рецепти
Задушен зелен боб Диетични рецепти
Пушено месо с моркови и стар фасул Ястия българска кухня
Прясна универсална подправка за готвене (нещо като ... Зимнина, туршии и полуфабрикати
Gotin-а пролетна фюжън - салата "Алеко" Фюжън кухня
Пудинг от зелен фасул Ястия българска кухня
Дип от зрял фасул Сосове и дипове
Относно соленето при готвене Полезни съвети
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Полезни съвети
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks