| Автор |
Съобщение |
Шаня Дегустатор
Готви от: 14 Май 2005
Домашна майонеза |
|
|
|
| Става много лесно по следният начин: Две яйца в буркан от 400 мл, върху тях изливаш олио- до около 2 см от ръба на буркана, най- отгоре се слага сол, лимонтузу. Взимаш пасатора, слагаш го на дъното на буркана и включваш, като бавно издърпваш ножа нагоре. Става за около 1 минута. Надявам се, че съм го обяснила разбираемо. Успех! Ако стане по- рядко- прибави още малко олио- и по същия начин...
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Домашна майонеза |
|
|
|
Шаня, точно така я правя, но само с едно яйце . Тя става една мазна, рядка... Благодаря ти , следващия път ще е по твоя начин!
(Яйцата трябва ли да са със стайна температура, или може и от хладилника? )
|
|
| начало |
|
 |
mari-yana Дегустатор
Готви от: 08 Дек 2004
Домашна майонеза |
|
|
|
Майка ми правеше така майонезата-на 1 жълтък слагаше 1 кафена чашка олио.Жълтъка се разбива и на струя се прибавя олиото.Зада не е мазна майонезата се прибавя цедено кисело мляко,може и малко лимонов сок-да е киселичка.
Дано да съм обяснила добре.
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Надя Дегустатор

Готви от: 09 Май 2005
Домашна майонеза |
|
|
|
По този начин с буркана и Мама правеше навремето майонеза, ама слагаше целите яйца - заедно с белтъците ставаше по-пухкава. Единствено знам, че се "захваща" по-трудно, когато и белтъците са вътре. Но със съвременните блендери, пасатори и други бързооборотни разбивачки - мисля, че няма да има проблем.
Аз така разбивам други майонези - не с яйца.... абе, в буркан много хубави неща стават!
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Домашна майонеза |
|
|
|
| Надя написа: | ...Аз така разбивам други майонези - не с яйца.... абе, в буркан много хубави неща стават!  |
Какви са тези други майонези? Опитвам се да огранича яйцата, та ще ми бъде интересно...
|
|
| начало |
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
Домашна майонеза |
|
|
|
Моята рецепта също не се различава много от горните, но аз ще си кажа:
Основната е - 1 прясно яйце, 200 мл. олио щипка сол, 1-1 1/2 с.л. оцет или по-добре лимонов сок. Към основните съставки вече си я обогатявам с чесън, горчица, магданоз, копър, даже веднъж и оцет балсамико, зависи с какво ще я поднасяш. Технологията е същата както Шаня вече е обяснила..
Успех!
А, и яйцето ми винаги е на стайна температура! Така ме учил мъжът ми ..
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума
|
|