Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Чужди наименования на подправки

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Търси се, трябва ми рецепта или съвет за...
Автор Съобщение
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 2:02 pm    Заглавие на темата: Чужди наименования на подправки

Здравейте,

нов съм във вашия форум, та може би въпросът ми ще ви се стори неуместен.

Въпреки това да ви питам:

Често ми се налага да превеждам разни рецепти от чужди езици (немски, английски, френски) на български, както и обратно. На подправките обаче най-много запецвам. Затова ще ви помоля, който знае каквато и да е подправка на български и на някакъв чужд език, да я напише, моля!

Благодаря ви предварително и поздравления за страхотния форум!
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 2:20 pm    Заглавие на темата: Чужди наименования на подправки

Здравей, Алеко!
Добре дошъл. Отдавна си мисля да се направи такъв речник, но някак не мога да се организирам и да свърша работата.
В интернет попаднах на многоезичен речник на зеленчуците, ако си спомня къде беше, ще дам линк към него. Засега това е, което мога да направя.

Ура! Намерих го! Това е.

Последната промяна е направена от biskvitka на Пет Мар 11, 2005 2:33 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 2:33 pm    Заглавие на темата: Чужди наименования на подправки

Тук една от участничките даде идея за речник, но не знам как са се развили нещата при нея. Иначе мога да ти дам линк към сайта на един немец (или швейцарец), който си е направил труда да преведе доста подправки на 30-тина езика. В момента този линк е неактивен. Но все още в Гугъл има кеш на страниците, така че пишеш името на подправката на български и даваш да търси в страници на аглийски и почти винаги този сайт е между първите десет резултата. След което избираш кеширана страница и готово. Дано съм ти бил поне малко от полза. Имай предвид, че ако сайтът е неактивен дълго време, кешът (архивът в Гъгъла) се губи.

Бонус: Градинска мащерка на японски и китайски (два диалекта) Смях
начало
рецепти
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 2:41 pm    Заглавие на темата: Чужди наименования на подправки

Мисля че днес е щастливият ти ден - сайтът се е преместил на нов адрес. Давам ти линка към английската версия, но има и немска версия. Сега чакаме да споделиш някое ястие с повечко подправки Смях
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 2:56 pm    Заглавие на темата: Чужди наименования на подправки

Благодаря ви, другарки и другари! Усмивка

Когато имам време, ще разгледам сайтовете, които сте ми изпратили. А за рецепта с много подправки в момента не се сещам, защото по принцип не обичам ястия с много подправки, предпочитам да са малко, но добре подбрани и най-вече добре дозирани.
начало
рецепти
Kriss
Дегустатор

Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 7:06 pm    Заглавие на темата: Чужди наименования на подправки

Е как бе Алеко! Pfeffer Steak не ядеш ли? Тук съм се лъгал да го поръчвам два-три пъти по заведения... Пълна скръб. Две три пиперени зърна се гонят, на всичкото отгоре черен. И като питаш какво си мисли главния готвач, те гледат като изкопаемо.
рецепти
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Съб Мар 12, 2005 10:40 pm    Заглавие на темата: Чужди наименования на подправки

Ям, разбира се, ама както казваш, тук не го правят много добре. Може и да има места тук-там в страната, ама на мен не са ми известни.

Но Pfeffer Steak е нещо специално - в него има една подправка, ама много от нея. Имах предвид друго: В едно ястие наблъскани много различни подправки, от които накрая не усещаш нищо.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Пастет (мазаница) от бекон с подправки Фюжън кухня
Как да намираме от къде да купим чуждестранните под... Подправки
Дип от извара с подправки Сосове и дипове
Отглеждане на подправки Подправки
Патладжанени рулца с бекон, манатарки и ароматни по... Салати, ордьоври, мезета и закуски
Печен шаран върху канапе от ориз с подправки Рибна кухня
Съдържание на форума подправки Подправки
Печена скумрия с кашкавал и подправки на фурна Рибна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Търси се, трябва ми рецепта или съвет за...
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Не можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks