Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Уиски - големите заблуди

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Коктейли и напитки -> Алкохолни напитки и коктейли
Автор Съобщение
Kriss
Дегустатор

Готви от: 23 Мар 2005

Уиски - големите заблуди
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 8:57 am    Заглавие на темата: Уиски - големите заблуди

Искам да повдигна темата, защото пиенето на уиски си е цяла култура и доста неизвестна у нас. Това което знам:
Най-подходящо мезе са ядките. Друг път! За всякакъв вид blended скоч пробвайте тънки резани морков натопен в лимонов сок.
Има марки ирландско, което върви само с риба (сьомга разбира се).
Лед се използва само в много редки случаи (на евтините марки, като "Иванчо в крачка", "Валентина"....). За разреждане се добавя хладка или в най-лошия случай вода със стайна температура. Може и леко подсладена.
Пак само блендираните скочове се пият, в както ние ги знаем чаши за уиски. За "истинските" марки се ползват чаши подобни на конячените и се "пие" повече с нос отколкото с уста, а ръката затопля.
Етикетите на "стандартните" скочове 12, 24 и т.н. години нямат нищо общо с действителната възраст на питието. За това се и казват "blended" защото от една марка се смесват различни по възраст и количество скоч.
И най-странното. В Англия няма Валентина. Произвежда се само за износ Шокиран
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Уиски - големите заблуди
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 12:21 pm    Заглавие на темата: Уиски - големите заблуди

Без да разбирам много от уискита (при все че ускито ми е любима напитка), бих споделил своето виждане по въпроса. Мезето за една напитка трябва да е такова, че да ти доставя удоволствие да пиеш самата напитка (изключвам екстремни ситуации като уиски с кисело зеле, но защо пък не).

Верятно в много скъпите марки уиски, при употреба на едно или друго мезе се губят аромати и вкусове от уискито, но най-скъпото, което аз съм опитвал е Блек Джек, което пък не е съвсем уиски.

Имам един приятел, баща му на който от години си порка червено вино с лимонада, което е еретизъм в очито на енолозите, но както са казали братушките: "на вкус и цвет, товарищей - нет".

Това, което искам да кажа е, че съчетаването на вкусовете е строго индивидуално. Някой обича шоколад с мента, друг - лютеница със сладко, трети пият кафето си или с много захар, или пък съвсем горчиво - пак въпрос на вкус.

Толкова се впуснах в разсъждения, че забравих какво искам да кажа. Все пак, Kriss, благодаря за мнението. Някой трябва да ни просвещава не само как и какво да ядем, но как и какво да пием.
начало
рецепти
Rus0koska
Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004

Уиски - големите заблуди
Пуснато на: Нед Мар 13, 2005 1:09 pm    Заглавие на темата: Уиски - големите заблуди

Това за уискито ми беше много интересно. За първи път чувам. Аз попринцип не пия уиски, но трябва да пробвам с подходящо мезе може и да ми хареса
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Изискано мезе за уиски или просто ордьовър Салати, ордьоври, мезета и закуски
Пържола с уиски Фюжън кухня
Уиски саур Алкохолни напитки и коктейли
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Коктейли и напитки -> Алкохолни напитки и коктейли
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks