| Автор |
Съобщение |
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
Гръцка баница с маслини |
|
|
|
Продукти:
1 кг бутертесто
750 гр. кайма
3 глави лук
1-2 скилидки чесън
100 мл мляко
сол, черен пипер
3 цели яйца и 2 жълтъка
125 гр. сметана
150 гр. хлебни трохи
10 филета от аншоа
200 гр. козе сирене
на върха на ножа кимион, риган и канела
100 гр ядки от средиземноморски бор (може да се заместят с други ядки)
150 гр. черни маслини
Приготвяне:
Смесете каймата със истно нарязания лук и смления чесън, подправете със сол и черен пипер пипер. Накиснете хлебните трохи и ги прибавете към месната смес. Разбийте яйцата със сметаната, добавете всички подправки. Нарежете ситно филетата от аншоа. Съединете съставките на пълнежа и разбъркайте добре. Накрая добавете счуканите ядки и маслините, предварително почистени от костилките, както и нарязаното на парченца козе сирене. Разделете бутертестото на 2 правоъгълника, като съобразите размерите им с тавата за печене. Запазете остатъка от тестото за украса. Разстелете единия правоъгълник върху тавата, намажете го с плънката, покрийте го с другия правоъгълник и притиснете добре краищата им. Украсете отгоре с диагонални тестени панделки, намажете с жълтъците и сложете печивото в добре загрята фурна. Печете около 40 мин. Нарежете баницата с остър нож непосредствено преди сервирането.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
ludetina Готвач

Готви от: 03 Юни 2004
|
|
|
Уф,щях да се убавя ,докато четох рецептата.. Как може да пиешеше такива неща докато съм на "разтоварителен режим"
Звучи страшно направо..още довечера ще го спретна ,но отсега виждам някои промени.(поради липса на козе сирене,пиньоли,аншоа..но имам удачни заместници.. )
|
|
| начало |
|
 |
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
|
|
|
| Пиши като я направиш че аз още не съм я пробвала и кажи какви са заместителите. Дано да стане вкусно.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|