| Автор |
Съобщение |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
Запеканка от картофи или тиквички |
|
|
|
1 кг тиквички или картофи, настъргани на ренде и леко оцедени
4 яйца
4 с.л. брашно
4 добре напълнени с.л. майонеза (1 кутийка от 200 грама)
1 с.л. бульон на прах или вегета
1 пак. бакпулвер (аз сложих 1/2 на Др. Йоткер и се получи много добре)
копър
черен или бял пипер
Всичките съставки се смесват и се запичат при температура 180 градуса до златисто оцветяване.
От себе си добавих и малко настърган кашкавал, около 100 г. Мисля, че не беше необходимо. Запекох картофите за 8 мин в микровълновата, бяха хрупкави и ги обелих с нож. Пекох запеканката в ненамазана тефлонова тавичка, нямах проблем с отлепването.
Авторът на рецептата казва, че в картофения вариант лука се запържва, заедно с малко гъби. Така и направих, само че гъбите ги поднесох отделно.
Рецептата е на Галь от един руски форум.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
|
|
|
| Бисквитка това звучи страхотно и изглежда лесно. Трябва да го пробвам. Само да питам, понеже аз обичам да готвя с повече подправки, мислиш ли че е подходящо тук да добавим още нещо и какво? Аз на картофи обичам да слагам и розмарин, чубрица и др. зависи в какво са.
|
|
| начало |
|
 |
biskvitka Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004
|
|
|
Rus0koske, каквото обичаш, това слагай, но не се увличай. При мен има само магданоз и бял пипер, все пак трябва да се съобразявам и с останалите у дома .
(Розмарина не бих го съчетавала с други подправки, прекалено е силен и ще ги заглуши)
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
Nefertiti Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004
|
|
|
Абе днес където и да вляза на едни вкусотии се натъквам , това е много оригинална рецепта, аз не понасям традиционните рецепти на тиквички със сирене например, хубаво мирише, но не мога да го ям. А тази рецептичка си е точно за мен .
________________________________________ бъди такъв какъвто си
|
|
| начало |
|
 |
Куцо пиле vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006
|
|
|
Разкошна е Просто прелест! Аз я направих с тиквички като намалих малко майонезата. Малко се оплесках с печенето - все ми се струваше сурово в средата, та накрая заприлича на бая големичък бургер (по цвят и д ебелина), но на вкус си беше просто божествено - изненадващо леко и удоволствие за вкусовите луковици
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|
|
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа |
|
|
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума
|
|