Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Запеканка от картофи или тиквички

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 11:08 am    Заглавие на темата: Запеканка от картофи или тиквички

1 кг тиквички или картофи, настъргани на ренде и леко оцедени
4 яйца
4 с.л. брашно
4 добре напълнени с.л. майонеза (1 кутийка от 200 грама)
1 с.л. бульон на прах или вегета
1 пак. бакпулвер (аз сложих 1/2 на Др. Йоткер и се получи много добре)
копър
черен или бял пипер

Всичките съставки се смесват и се запичат при температура 180 градуса до златисто оцветяване.

От себе си добавих и малко настърган кашкавал, около 100 г. Мисля, че не беше необходимо. Запекох картофите за 8 мин в микровълновата, бяха хрупкави и ги обелих с нож. Пекох запеканката в ненамазана тефлонова тавичка, нямах проблем с отлепването.

Авторът на рецептата казва, че в картофения вариант лука се запържва, заедно с малко гъби. Така и направих, само че гъбите ги поднесох отделно.

Рецептата е на Галь от един руски форум.
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Rus0koska
Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004

Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 5:44 pm    Заглавие на темата: Запеканка от картофи или тиквички

Бисквитка това звучи страхотно и изглежда лесно. Трябва да го пробвам. Само да питам, понеже аз обичам да готвя с повече подправки, мислиш ли че е подходящо тук да добавим още нещо и какво? Аз на картофи обичам да слагам и розмарин, чубрица и др. зависи в какво са.
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пет Апр 08, 2005 6:04 pm    Заглавие на темата: Запеканка от картофи или тиквички

Rus0koske, каквото обичаш, това слагай, но не се увличай. При мен има само магданоз и бял пипер, все пак трябва да се съобразявам и с останалите у дома Намигване.
(Розмарина не бих го съчетавала с други подправки, прекалено е силен и ще ги заглуши)
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Nefertiti
Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004

Пуснато на: Съб Апр 09, 2005 1:10 pm    Заглавие на темата: Re: Запеканка от картофи или тиквички

Абе днес където и да вляза на едни вкусотии се натъквам Плезене , това е много оригинална рецепта, аз не понасям традиционните рецепти на тиквички със сирене например, хубаво мирише, но не мога да го ям. А тази рецептичка си е точно за мен Смях.
Куцо пиле
vertically challenged

Готви от: 27 Мар 2006

Пуснато на: Пет Юни 16, 2006 1:55 pm    Заглавие на темата: Запеканка от картофи или тиквички

Разкошна е Плезене Просто прелест! Аз я направих с тиквички като намалих малко майонезата. Малко се оплесках с печенето - все ми се струваше сурово в средата, та накрая заприлича на бая големичък бургер (по цвят и д ебелина), но на вкус си беше просто божествено - изненадващо леко и удоволствие за вкусовите луковици Mr. Green
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Картофи със спанак Фюжън кухня
Вкусотия, която може да бъде наречена "Огретен... Фюжън кухня
Кюфтета от спанак/лапад и картофи Провалите в моята кухня
Замръзнали картофи Провалите в моята кухня
Истинска английска риба с пържени картофи Рибна кухня
Рибна запеканка Рибна кухня
Рибно-зеленчукова запеканка Рибна кухня
Кюфтета от кайма и картофи (със сос) Фюжън кухня
Мусака със спанак и картофи Ястия българска кухня
Заредени картофи Салати, ордьоври, мезета и закуски
Телешко варено с моркови и картофи Супи и чорби
Салата с картофи, авокадо и горчица Международна кухня
Пита с цели картофи Тестени и хлебни изделия
Картофи с портокал Международна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks