Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

Пуснато на: Вто Май 03, 2005 2:22 pm    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Кафяв ориз с червн фасул и царевица

Необходими продукти:
1 глава лук
3 ск.чесън
1 зелена пиперка
1 морков
1 резен целина
300 гр. кафяв ориз
6 с.л. олио
1 консерва царевица(200гр.)
1 консерва червен фасул(200 гр.)
1/2 буркан домати
1 кубче зеленчуков бульон
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. кимион
1 щипка лют пипер

Начин на проготвяне:

Лукът и чесъна се нарязват на ситно,чушката,морковът и целината на кубчета.Задушаваме селенчуците.Прибавяме царевицата и фасула,разбъркваме,изсипваме ориза и разтворения във вода бульон.Овкусява се с подправките,долива се окло 1 л. вода.Ястието се оставя да ври около 30-40 мин. на умерен огън.След като оризът поомекне прибавяме пасираните домати,оставяме да поври още 10-ина мин.

Рецептата както казах не е изпитана (имам я от едно старо списание "Бон Апети")..за сега,ако иам смелчаци да я опитат ще се радвам да споделят впечатления. Намигване
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Jasen
Готвач

Готви от: 30 Яну 2005

Пуснато на: Сря Май 04, 2005 11:15 am    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Я, каква интересна рецепта! Любопитно ми е как се съчетават лесно смилаемият ориз със по-трудно смилаемите боб и царевица.
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

Готви от: 30 Май 2004

Пуснато на: Сря Май 04, 2005 11:20 am    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Jasen написа:
Любопитно ми е как се съчетават лесно смилаемият ориз със по-трудно смилаемите боб и царевица.

Като опитам ще ти кажа Намигване
начало
рецепти
рецепти
Jasen
Готвач

Пуснато на: Сря Май 04, 2005 5:35 pm    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Тоя мързеливия няма да го чакам цяла вечност,я! Взех нещата в свои ръце. Като истински воин - готвач отърчах до магазинчето долу и купих боба, царевицата, морковите, домати, консервирани чушки.. Наложи се да модифицирам, защото нито бобът беше кафяв, нито оризът. Нито пък се придържах към препоръчаниоте мерки. Воден от кулинарния си инстинстинкт плюоснах шепа бял боб в тенджерата под налягане и се заех с чесъна, лука, морковчето и и консервираните чушки, като ги нарязах и с една шепа ориз задуших в една тенджерка с малко олио. Докато се мотах из кухнята на един крак бобът беше уврял и субрах всичко св тенджерата под налягане. С подправките видях зор - целина няма, кйимьон ссъщо, кориандър нямам и представа какво е...Хвърлих малко чер пипер на зърна, с. л. от вълшебната подправка на "Маги", 1 ЛЮТО ЧУШЛЕ!!!! , което предопредели резултата, защото наисъина е МН. ЛЮТО!!! и малко от една подправка за аржентински пържоли, в която пишеше, че имало и кориандър. После олио, сол на вкус. Помислих си за микровълновата, но укорителния поглед на Луд,етина и затворих капака на токамака. Резултатът? - повече от положителен!
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Сря Май 04, 2005 7:47 pm    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Леле, тоз човек е луд! Каква енергия, какво нещо! Представям си какво ще сътвори, когато проходи на два крака... Горката му половинка! Mr. Green
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Пуснато на: Чет Май 05, 2005 9:49 am    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Интересно ми е,как е на вкус коминация от ориз и боб?Признавам ,че ми се виждаше доста странна,за да я опитам така лековерно Въртя очички Пред теб обаче явно няма спирачки.. Усмивка
начало
рецепти
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Пон Май 09, 2005 11:32 am    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Направих го и ето какво се получи:
1. Оризът се свари за около 40 мин.
2. Част от зеленчуците се разкашкаха.
3. Бобът оцвети ястието в зловещо синкаво.
4. Без кимион определено не е вкусно.
5. (Само) На мен ми хареса Mr. Green
начало
рецепти
Jasen
Готвач

Пуснато на: Пон Май 09, 2005 10:37 pm    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Шокиран !? При мен се получи супер, въпреки целия скептицизъм, с който подходих по въпроса. И въпреки модификациите. И жена ми го харесаса с две забележки: 1. Бил съм сринал семейния бюджет и 2. Защо нямало и пържола!
( Помислих си наум, че ще и бъде трудно да влезе цяла в тигана, но може да се направи нещо по въпроса. Но не преди да ми стане готов изкуственият ми крак - нали знаете , че настъпих мина докато бях рейнджър в Ирак. Щото дотогава съм и в ръчичките! Много ядосан Много ядосан )
ludetina
Готвач

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 9:24 am    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Biskvitke,след тази "реклама",със сигудност няма да събера смелост да го опитам.. Намигване Какъв е този ориз дето се вари 40 мин.. Объркан ,за ризотото не си посочила време,но предполагам и там е било същото положение. Усмивка Пък и с този син цвят..брр
Ясене,твоята модификация с бял боб и нормален ориз наистина звучи по- приемливо,но все пак боб с ориз,че и царевица.. Въпрос
Възхищавам ви се на смелостта! Twisted Evil
начало
рецепти
рецепти
Jasen
Готвач

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 10:26 am    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

Гозбата се получи мн. вкусна и вс. , които я опитаха го признаха. Търпях леки критики за ориза , че е леко разварен (15 мин в токамак май са мн.) , но и боба трябваше да доуври. Гледах да съкратя процедурите щото на един крак нали се сещате как е...(Спомняте си как като придружавах Кук на едни острови и аборигените ми отмъкнаха левия крак не занам за какви Грил техни цели) В крайна сметка се получи мн. Мляс-мляс .

P.S. И не ме питайте повече какво е токамак. Лудетина да обясни - тя е физикът във форума. Аз съм еднокрак гозботерминатор. Twisted Evil
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 1:48 pm    Заглавие на темата: Кафяв ориз с червен фасул и царевица

@ Ludetina
Забравих да кажа, че ориза го варих 40 минути на много слаб огън (трябваше да свърша и малко домакинска работа Съжалявам!). Иначе ризотото го варя на среден огън (или малко над средния), но там непрекъснато се бърка и се опитва, за да се хване точния момент.
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Gotin начин за готвене на зелен фасул Полезни съвети
Салата от зелен фасул с булгур Салати, ордьоври, мезета и закуски
Тенджери за ориз Съдове и прибори за готвене и сервиране
Калмари, пълнени с черен ориз и сирене Рибна кухня
Домати с ориз - може да бъде и деликатес... Фюжън кухня
Ориз с телешко и сушени кайсии Фюжън кухня
Салата от риба и ориз Салати, ордьоври, мезета и закуски
Супа от царевица със синьо сирене Супи и чорби
Пикантна дробсарма с пил. дробчета, зеленчуци и каф... Ястия българска кухня
Мини камби с ориз Диетични рецепти
Пушено месо с моркови и стар фасул Ястия българска кухня
"Мляко" от ориз Диетични рецепти
Студено-гореща супа с царевица и скариди Фюжън кухня
Пирожки с ориз Тестени и хлебни изделия
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks