Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Christmas gamesChristmas games  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Супи и чорби
Автор Съобщение
to4ica
Почетен член

Готви от: 30 Май 2004

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Чет Юли 22, 2004 6:01 pm    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

MONO, никакво спиране, нарушава се ритъма... Twisted Evil
Ето един вариант на гаспачо, който много ни се услажда:

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
4-5 сладки, узрели домата
1 червена и 1 зелена чушка
1 малка глава лук
1 малка краставица
3-4ск. чесън
1с.л. накълцан магданоз
1с.л.накълцан копър /може и други пресни зелени подправки/
1с.л.лимонов сок
2с.л. зехтин
1ч.л.доматено пюре
1/2л студена вода

Доматите се попарват, обелват и нарязват ситно. Останалите зеленчуци също се наситняват. Смилат се с пасатор или в блендер. Добяват се останалите съставки и супата се изстудява поне 1ч. в хладилник. Има варианти да се сгъсти с накисната във вода среда от хляб, но не ми се вижда много удачен.

Гаспачото търпи много варианти, понякога слагам тиквички и леко задушен и изстинал патладжан.

Последната промяна е направена от to4ica на Чет Юли 22, 2004 7:23 pm; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:19 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Нещо накълцах темата неправилно Съжалявам!, но наистина Гаспачото е добра алтернатива на таратора за летните жеги

Последната промяна е направена от MR.LAZY на Вто Юни 14, 2005 9:25 am; мнението е било променяно общо 1 път
начало
рецепти
ludetina
Готвач

Готви от: 03 Юни 2004

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:24 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Явно някой не си е пил кафето още.. Смях .
Нищо де макар ,че ще се повторя-Стига вече с този таратор! Нека поговорим за разхладителна супа без кисело мляко.. Облизване .Ако имате други идеи дайте ги насам.. Голяма прегръдка
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:31 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Идеи има, но няма продукти...
В Русия най-известните студени супи са окрошка (с квас или кефир) и ботвинья (зелена супа от шума от цвекло).
Ако успея да направя квас, ще пусна рецептата.
Имам кефир, ама той е почти като кисело мляко, пък и само двама-трима души от форума имат кефирена гъба Объркан.
начало
рецепти
ludetina
Готвач

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:34 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

А ,какво точно е квас?Само съм чувала за него,но нито съпругът ми нито баща ми успяха да ми обяснят на какво точно прилича.. Объркан
начало
рецепти
biskvitka
Зъл модератор

Готви от: 24 Авг 2004

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:41 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Нещо средно между бира и безалкохолно... Съжалявам! Ама как го обясних!
начало
рецепти
MR.LAZY
Site Admin

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:50 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

ludetina написа:
А ,какво точно е квас?Само съм чувала за него,но нито съпругът ми нито баща ми успяха да ми обяснят на какво точно прилича.. Объркан
А, бе, вкусът и видът са като на изветряла бира
начало
рецепти
ludetina
Готвач

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 9:51 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Не звучи много апетитно Смях Готино ..но докато не опита човек..не може да каже със сигурност. Усмивка Ако успееш да направиш,ще очаквам покана..за дегустация.. Готино Намигване
начало
рецепти
vivagd
Дегустатор

Готви от: 30 Апр 2005

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Вто Юни 14, 2005 5:59 pm    Заглавие на темата: Гаспачо по Андалуски

:roll:Моите хора нали са в Испания и са пробвали доста видове.Не знам защо,но нищо неим е харесало.Готвят изцяло от нашата кухня и всичките им приятели от Испания са направо възхитени.Там например няма чубрица,даф.лист,бахар,подправките ни за месо,риба и барбекю направо ги обожават.Постоянно пращам колетчета с тези подправки.Дори не знаех,че нямат листи за баница.Тяхните са като попарени и от типа за лазаня.Сега вече има магазин с български стоки и сирене.Много го харесват.Моята сватя и сестра също готвят добре и ги гощават само с баници,щтрудели,тиквеници и баклави.А що се отнася за студена супа през лятото ние тук правим само рибена и я хапваме вместо таратор.Въпрос на вкус.
начало
рецепти
Jasen
Готвач

Готви от: 30 Яну 2005

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 9:34 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Баш по мой вкус! Веднага го трескам при любимите рецепти.
MR.LAZY
Site Admin

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Сря Юни 15, 2005 10:37 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Само почакай да го опиташ, да види ш тогава чудо.
начало
рецепти
Jasen
Готвач

Готви от: 30 Яну 2005

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 9:54 pm    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Лелей! Пак я гледам тая рецепта и много вкусна ми се види! точа лиги Чудя се как до сега не съм я направил, ама я да връча таз работа на жинъта та да ми мине любовта през стомаха.
Абе, Рипке!? Ти полудя ли , що ли ? Как тъй без таратор Удивителна Въпрос М"чи аз какво ще ям!? Шокиран
ludetina
Готвач

ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ
Пуснато на: Пет Юни 24, 2005 7:58 am    Заглавие на темата: ГАСПАЧО ПО АНДАЛУСКИ

Ами аз съм го казвала няколко пъти вече,ама щом е за теб ,ще повторя.. Намигване
Не обичам мляко ,нито кисело ,нито прясно (с малки изкючения).
Но Гаспачо обожавам! Облизване
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Гаспачо Международна кухня
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Супи и чорби
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks