Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът

Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът
Форуми за обмен на рецепти, полезни съвети при готвене и видове хранене

Албуми на потребителитеАлбуми  ТърсенеТърсене  Игрички!Игрички!  Регистрирайте сеРегистрирайте се 
Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?Защо да се регистрирам във форумите на БГ Кулинар?
ЧЗВ / FAQЧЗВ / FAQ  Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си  ВходВход
Броколи с четири вида сирене

Създайте нова тема   Напишете отговор Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Автор Съобщение
Алеко
Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 11:02 am    Заглавие на темата: Броколи с четири вида сирене

Понеже броколито не е нашенски зарзават, реших да пусна тази манджичка тук, дано съм уцелил правилния подфорум, че Мързеливко ще се разгневи! Taz

Нарязвам една голяма глава (така ли се казва всъщност?) броколи (0,5-0,75 кг.) на розички и ги варя в подсолена вода десетина минути. Трябва да останат леко ал денте, а не да се разкашкат.

Отцеждам броколите в гевгир, а в това време настъргвам две чаши кашкавал на едро и нарязвам по 100 г синьо сирене, топено сирене и "Бри" или "Камамбер" на кубчета. Зарзаватът полягва в дълбока йена-тавичка, отгоре капвам малко зехтинец и слагам кубчетата сирене. Запичам на фурна, докато сирената се разтопят. Изръсвам отгоре настъргания кашкавал и запичам отново до златисто.

Много върви с пресен ръжен хляб и сухо бяло вино.
начало
рецепти
Реклама / Спонсорирани връзки
Ипотечни и жилищни кредити от банки
рецепти
Jasen
Готвач

Готви от: 30 Яну 2005

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 12:55 pm    Заглавие на темата: Броколи с четири вида сирене

Тия брокулки са точно по мой вкус. Смях Може ли да се добави лимонче и чер пипер?
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 1:04 pm    Заглавие на темата: Броколи с четири вида сирене

Може, що да не може!
начало
рецепти
рецепти
gotin
Готвач

Готви от: 04 Яну 2005

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 4:40 pm    Заглавие на темата: Re: Броколи с четири вида сирене

Алеко написа:
Понеже броколито не е нашенски зарзават...

Супер! Готино Готино
Ако ми позволиш корекции, ще си кажа мнението. Усмивка
начало
рецепти
Rus0koska
Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 5:16 pm    Заглавие на темата: Броколи с четири вида сирене

Супер! Невероятен си. Не стига че умирам за каквито и да били сирена ами и броколи обожавам но никога не съм готвила. Това ще го тествам със сигурност Намигване
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 5:31 pm    Заглавие на темата: Re: Броколи с четири вида сирене

gotin написа:
Алеко написа:
Понеже броколито не е нашенски зарзават...

Супер! Готино Готино
Ако ми позволиш корекции, ще си кажа мнението. Усмивка

Давай!
начало
рецепти
рецепти
gotin
Готвач

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 6:00 pm    Заглавие на темата: Re: Броколи с четири вида сирене

Алеко написа:
Давай!

ОК!

Според мене синьото сирене може да се остави за съвсем накрая, без да минава термична обработка.
Просто да се поръси върху току-що запечения кашкавал и да се остави да поеме топлината от него.
Броколито, както и карфиолът е най-добре не да се режат, а да се късат на цветчета или розички.
Десетина минути е много - 4-5 стигат, за да е "ал денте", особено като се има предвид, че има и допълнително термично въздействие във фурната.
Като изключвам бялото вино by defolt, според мене най-добре би се хапвало с Bake rolls или ръжени сухарчета, ама все пак, с Bake rolls май е най-добре...
начало
рецепти
Алеко
Гур(у)ман

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 6:12 pm    Заглавие на темата: Броколи с четири вида сирене

И така няма да е лошо, ще го пробвам следващия път. За бейкролс изобщо не се бях сетил.
начало
рецепти
gotin
Готвач

Пуснато на: Вто Май 10, 2005 6:35 pm    Заглавие на темата: Броколи с четири вида сирене

Алеко написа:
И така няма да е лошо, ще го пробвам следващия път. За бейкролс изобщо не се бях сетил.

Танцуващия банан Ами нали затова съм в този форум...Махане с ръка
начало
рецепти
рецепти
Nefertiti
Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004

Пуснато на: Сря Май 11, 2005 12:55 am    Заглавие на темата: Re: Броколи с четири вида сирене

gotin написа:
Алеко написа:
Давай!

ОК!

Според мене синьото сирене може да се остави за съвсем накрая, без да минава термична обработка.
Просто да се поръси върху току-що запечения кашкавал и да се остави да поеме топлината от него.
Броколито, както и карфиолът е най-добре не да се режат, а да се късат на цветчета или розички.
Десетина минути е много - 4-5 стигат, за да е "ал денте", особено като се има предвид, че има и допълнително термично въздействие във фурната.
Като изключвам бялото вино by defolt, според мене най-добре би се хапвало с Bake rolls или ръжени сухарчета, ама все пак, с Bake rolls май е най-добре...

А аз си имам лщбима пица с четири видове сирене, но за съжаление незнам каква е рецептата. Ако някой знае нека ми я напише, полудявам за тази пица, така ухае Плезене , такъв вид Намигване , такъв вкус Облизване ......... Плезене
sissy
Дегустатор

Готви от: 27 Фев 2008

Пуснато на: Сря Фев 27, 2008 6:32 pm    Заглавие на темата: Броколи с четири вида сирене

До тая рецепта и аз бях стигнала самостоятелно,водена само от кулинарската си дарба Плезене
Има и разножидности...Може сирената да се настържат и смесят с разбито яйце....Така се получава хрупкажа коричка.... Нож и вилица
Понякога слагам под свареното броколи два реда тиквички *модерно (цукини)* на шайби нарязани.....
Също става много вкусно....
начало
рецепти
Покажи мнения от преди:   
Подобни теми
Тема Форум
Калмари, пълнени с черен ориз и сирене Рибна кухня
Скоунс със сирене Тестени и хлебни изделия
Каварма в омлет с два вида месо и сос от киви Фюжън кухня
Сирене "Дунавия" Хранителни продукти
Пържени макарони със сирене Фюжън кухня
Супа от царевица със синьо сирене Супи и чорби
Крем-сирене от соя Диетични рецепти
Броколи с наденичка - Италия Международна кухня
Синьо сирене 2 Салати, ордьоври, мезета и закуски
Пикантно "сирене" за мазане Диетични рецепти
Синьо сирене Салати, ордьоври, мезета и закуски
Пържено сирене с боровинки Десерти и сладкиши
Салата с два вида домати Салати, ордьоври, мезета и закуски
Форуми на БГ Кулинар гурме сайтът -> Рецепти по категории -> Международна кухня
Страница 1 от 1

Идете на:  
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Не Можете да пускате нови теми :: Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си :: Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети :: Можете да добавяте снимки във форума

Скриптове от phpBB © 2001, 2006 phpBB Group :: Превод от Боби Димитров

Условия за ползване :: Конфиденциалност на информацията

Рецепти :: Спорт :: Кредити :: Лекари :: Козметика и грим :: Directory :: Music :: Food&Recipes :: Cheap Properties :: Real Estate Bookmarks