| Автор |
Съобщение |
Алеко Гур(у)ман

Готви от: 23 Мар 2005
Броколи с четири вида сирене |
|
|
|
Понеже броколито не е нашенски зарзават, реших да пусна тази манджичка тук, дано съм уцелил правилния подфорум, че Мързеливко ще се разгневи!
Нарязвам една голяма глава (така ли се казва всъщност?) броколи (0,5-0,75 кг.) на розички и ги варя в подсолена вода десетина минути. Трябва да останат леко ал денте, а не да се разкашкат.
Отцеждам броколите в гевгир, а в това време настъргвам две чаши кашкавал на едро и нарязвам по 100 г синьо сирене, топено сирене и "Бри" или "Камамбер" на кубчета. Зарзаватът полягва в дълбока йена-тавичка, отгоре капвам малко зехтинец и слагам кубчетата сирене. Запичам на фурна, докато сирената се разтопят. Изръсвам отгоре настъргания кашкавал и запичам отново до златисто.
Много върви с пресен ръжен хляб и сухо бяло вино.
|
|
| начало |
|
 |
Реклама / Спонсорирани връзки
|
Ипотечни и жилищни кредити от банки
|
 |
Jasen Готвач

Готви от: 30 Яну 2005
|
|
|
Тия брокулки са точно по мой вкус. Може ли да се добави лимонче и чер пипер?
________________________________________ "Като гореща вода за шоколад"
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
| начало |
|
 |
|
|
 |
gotin Готвач

Готви от: 04 Яну 2005
|
|
|
| Алеко написа: | | Понеже броколито не е нашенски зарзават... |
Супер!
Ако ми позволиш корекции, ще си кажа мнението.
|
|
| начало |
|
 |
Rus0koska Дегустатор

Готви от: 13 Окт 2004
|
|
|
Супер! Невероятен си. Не стига че умирам за каквито и да били сирена ами и броколи обожавам но никога не съм готвила. Това ще го тествам със сигурност
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| gotin написа: | | Алеко написа: | | Понеже броколито не е нашенски зарзават... |
Супер!
Ако ми позволиш корекции, ще си кажа мнението.  |
Давай!
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
gotin Готвач

|
|
|
ОК!
Според мене синьото сирене може да се остави за съвсем накрая, без да минава термична обработка.
Просто да се поръси върху току-що запечения кашкавал и да се остави да поеме топлината от него.
Броколито, както и карфиолът е най-добре не да се режат, а да се късат на цветчета или розички.
Десетина минути е много - 4-5 стигат, за да е "ал денте", особено като се има предвид, че има и допълнително термично въздействие във фурната.
Като изключвам бялото вино by defolt, според мене най-добре би се хапвало с Bake rolls или ръжени сухарчета, ама все пак, с Bake rolls май е най-добре...
|
|
| начало |
|
 |
Алеко Гур(у)ман

|
|
|
| И така няма да е лошо, ще го пробвам следващия път. За бейкролс изобщо не се бях сетил.
|
|
| начало |
|
 |
gotin Готвач

|
|
|
| Алеко написа: | | И така няма да е лошо, ще го пробвам следващия път. За бейкролс изобщо не се бях сетил. |
Ами нали затова съм в този форум...
|
|
| начало |
|
 |
|
|
 |
Nefertiti Дегустатор

Готви от: 22 Авг 2004
|
|
|
| gotin написа: |
ОК!
Според мене синьото сирене може да се остави за съвсем накрая, без да минава термична обработка.
Просто да се поръси върху току-що запечения кашкавал и да се остави да поеме топлината от него.
Броколито, както и карфиолът е най-добре не да се режат, а да се късат на цветчета или розички.
Десетина минути е много - 4-5 стигат, за да е "ал денте", особено като се има предвид, че има и допълнително термично въздействие във фурната.
Като изключвам бялото вино by defolt, според мене най-добре би се хапвало с Bake rolls или ръжени сухарчета, ама все пак, с Bake rolls май е най-добре... |
А аз си имам лщбима пица с четири видове сирене, но за съжаление незнам каква е рецептата. Ако някой знае нека ми я напише, полудявам за тази пица, така ухае , такъв вид , такъв вкус .........
________________________________________ бъди такъв какъвто си
|
|
| начало |
|
 |
sissy Дегустатор
Готви от: 27 Фев 2008
|
|
|
До тая рецепта и аз бях стигнала самостоятелно,водена само от кулинарската си дарба
Има и разножидности...Може сирената да се настържат и смесят с разбито яйце....Така се получава хрупкажа коричка....
Понякога слагам под свареното броколи два реда тиквички *модерно (цукини)* на шайби нарязани.....
Също става много вкусно....
|
|
| начало |
|
 |
|
|
|
|